0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeSukulente - Vaše nove najljubše spremljevalke

Sukulente – Vaše nove najljubše spremljevalke

MORDA VAS ZANIMA

Sukulente oz. sočnice so izredno priljubljene zaradi svojega prikupnega videza. Zelena, siva, rumena, rdeča, roza … Te in druge barve lahko krasijo njihove sočne in debele liste, navdušujejo pa ne le s svojo barvitostjo, temveč tudi s pestrim spektrom najrazličnejših zanimivih, včasih pa tudi nenavadnih oblik.

- Oglas -

Veljajo za nezahtevne rastline, ki jim ustreza bolj suho okolje kot večini drugih rastlin. Rade imajo obilno, a ne redno zalivanje – zalivamo jih le takrat, ko je prst povsem suha. Najbolje bodo uspevale na sončnih mestih, ki jih bodo spominjala na puščavo, njihovo naravno okolje. Zavedati pa se moramo, da so si tudi znotraj vrste sočnice med seboj lahko zelo različne.

Aloe Vera

Aloe vera

Zagotovo jo poznamo vsi, saj navdušuje s svojimi zdravilnimi lastnostmi. Gel, ki se skriva v notranjosti listov, je namreč naravno zdravilo za oskrbo ran in opeklin, uporabljamo pa ga tudi za nego suhe kože in lasišča, za zdravljenje izpuščajev, aken … V toplih okoljih najbolje uspeva zunaj, na soncu, ko temperatura pade pod 10 stopinj Celzija, pa jo je priporočljivo prestaviti v rastlinjak ali na svetlo mesto v stanovanju.

Okroglolistna tolstolistnica

Okroglolistna tolstolistnica

Zanimiva in nezahtevna rastlina, vsem bolj poznana kot drevo denarja, naj bi prinašala srečo in blaginjo svojim lastnikom. Kot preostale sukulente tudi ona ne potrebuje rednega zalivanja, rada ima toploto, malce manj pa ji ustreza preživljanje časa na pripekajočem soncu. Če jo pozimi prestavimo v temnejši in hladnejši prostor ter jo zelo malo zalivamo, nas morda preseneti s cvetenjem.

- Oglas -
String of pearls

String of pearls

Tale čudovita rastlinica z nežnimi okroglimi listki je čudovit okras in bo lepo popestrila vsak dom. Je odporna proti suši in zelo nezahtevna – nič ne bo zamerila, če jo kdaj pozabimo zaliti, moramo pa paziti, da je nikoli ne zalijemo preveč. Je ena izmed sukulent, ki ne marajo preveč močne neposredne svetlobe

Eševerija

Eševerija

Poznamo več kot 200 različnih vrst, je pa ena izmed bolj priljubljenih sukulent za začetnike, ki ji ustreza toplo in suho okolje, vendar pa je ni priporočljivo postaviti neposredno pod žgoče popoldansko sonce. Ker v nočnem času proizvaja veliko kisika, bo najbolje, če jo postavimo na sončno ali delno sončno okensko polico v spalnici.

.

NAJNOVEJŠE