fbpx
Domov Zgodbe

Zgodbe

Martin Golob: »Čutim hvaležnost, da živim polno življenje!«

Ljubezen do motornih konjičkov, adrenalinski športi, videoigre, kmetovanje, družabna omrežja … Zaradi vsega naštetega Martin Golob, mladi župnik, ki deluje v župniji Grosuplje, malce »seka ven«, kot temu pravi sam.

Renata Marini: Z ajurvedo do harmonije telesa in duha

Ajurveda mi je dala povsem preprosto znanje, kako biti in ostati v ravnovesju. Naučila me je zdravega načina prehranjevanja, kombiniranja in priprave hrane, kar je temelj dobrega počutja.

Da bi shujšal, je eno leto jedel samo krompir

Zaradi težav s čezmerno težo se je pred nekaj leti odločil za zelo drastično dieto. Tako je eno leto jedel praktično samo krompir.

Najstniška fanta imata vedno pri sebi vložke in tampone

Svoja sinova, 16-letnega Elijaha in 15-letnega Micaha, je mama spodbudila k temu, naj imata vedno pri sebi vložke in tampone.

Srednješolska trgovina, kjer se hrana plačuje z dobrimi deli

Ena izmed najhujših posledic pojava novega koronavirusa oziroma izbruha pandemije ni neposredno povezana z zdravjem, ampak z ekonomskim statusom ljudi. Ogromen delež svetovnega prebivalstva...

Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi

Profesor biologije in kemije Alojz Hudelja iz Črnomlja je bolečine, ki je začel čutiti v levi nogi, vzel zares. Oba starša sta namreč umrla zaradi posledic sladkorne bolezni.

Na srednji šoli uvedli učenje »veščin za življenje«

V šoli se lahko naučimo marsičesa zanimivega in uporabnega, vendar običajno niso zajete tiste najosnovnejše veščine.

Iznajdljiv kenijski deček izdelal »protikoronsko« napravo za umivanje rok

Ena izmed navdihujočih zgodb je zagotovo zgodba 9-letnega dečka iz Kenije, ki ga je vest o širjenju novega koronavirusa spodbudila k izdelavi nekakšnega improviziranega umivalnik.

Deček skoraj oslepel zaradi kopalne igračke

Zaradi navidezno nedolžne kopalne igračke je bil dečkov vid nekaj časa močno ogrožen.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×