Domov Živali

Živali

Živali so naši prijatelji, zato poskrbimo, da jih bomo še dolgo lahko opazovali v svojem naravnem okolju. Tudi hišni ljubljenčki kot sta mačka in pes, bodo našli svoje mesto med našimi nasveti in prispevki, ki jih pripravljamo za vas.

Maček Ryzhik

Prva mačka s protetičnimi tačkami

Mačkon je bil odpeljan na protetično kliniko v Novosibirsku, kjer so bile na njegove okončine nameščene štiri bionične tačke iz titana.
Ali so briketi res primerna hrana za mačke?

Ali so briketi res primerna hrana za mačke?

Kaj pa če »super premium« briketi, ki jih kupujemo za našo mačko, mogoče le niso najboljša izbira zanjo? Kaj pa je potem dobra hrana za mačke?
Prva pomoč hišni ljubljenčki

Prva pomoč za vaše hišne ljubljenčke

Nesreča tudi doma ne počiva in lahko prizadene kateregakoli hišnega ljubljenčka. Mu bomo takrat znali pomagati in oskrbeti rano?
Ljubljenčki na počitnicah

Počitnice s hišnimi ljubljenčki

Tisti, ki imamo doma psa ali mačko, jih imamo za družinske člane in v večini primerov niti pomislimo ne, da bi na počitnice odšli brez njih.
A Avstriji volkove strašijo z gumijastimi naboji

V Avstriji so se odločili za bolj premišljen ukrep, zato volkove strašijo z gumijastimi...

Podeželskim prebivalcem v Avstriji z lovskimi dovoljenji dovoljeno uporabljati gumijaste naboje proti volkovom, da bi jih prestrašili in tako zavarovali sebe in svojo živino
Alergije pri psih

Alergije pri psih: Kje iskati vzroke, da je toliko psov alergičnih?

Pasje alergije so vse pogostejše. Je stroga dieta do konca življenja res edina rešitev, če ima pes alergijo? Zakaj sploh pride do alergije pri psih?
klopi in psi

Svojega psa lahko pred klopi zaščitite tudi naravno!

Nevarnost klopnih bolezni pri psih seveda obstaja, vendar je velika razlika, ali se tveganj zavedamo ali samo prestrašeni. Kako psa zaščitimo pred klopi?
Mravlja

Najhitrejša žival na svetu – je možno, da je to mravlja?!

Mravlje so sicer majhne, ampak vsekakor izredno impresivne živali, po zadnji raziskavah pa naj bi prišli do spoznanja, da je mravlja celo najhitrejša žival na svetu.
Hobotnica

Hobotnice – pogosto napačno interpretirana bitja so v resnici izjemno inteligentna in spretna

Medtem, ko so hobotnice prepogosto napačno interpretirane in predstavljene kot srhljive sluzaste stvari, so v resnici izjemno inteligentna in spretna bitja.
Ali nas mačke razumejo

Mačke nas razumejo, a jim ni mar

Vsi ljudje, ki so kdaj koli živeli z mačkami, so se najbrž že vsaj enkrat vprašali isto stvar – če mačka razume vsaj eno besedo, bo to najbrž njeno ime, kajne?

KAJ BEREJO DRUGI