Domov Živali

Živali

živali, domače živali, divje živali, zavetišča za živali

Obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Mačke zelo rade raziskujejo in plezajo, pri čemer pa lahko pogosto naletijo na rastline, ki so zanje strupene, zato obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Na počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

Približevanje poletnega dopusta pomeni, da boste morali med drugim razmisliti tudi o varstvu za vašega štirinožnega prijatelja, zato si preberite nekaj nasvetov, kako na počitnice s psom s čim manj stresa med vožnjo.

Ali ste vedeli: 7 zanimivih dejstev o mačkah

Verjetno je med vami ogromno ljubiteljev mačk in morda se vam celo zdi, da veste praktično vse, kar je mogoče vedeti o mačkah, zato si preberite tudi 7 zanimivih dejstev o mačkah, ki jih morda še niste vedeli.
video

Nenavadna prijateljstva med živalskimi vrstami: znanstveni pogledi na pojav

Znanstveni pogledi na pojav prijateljstva med živalskimi vrstami so zelo zanimivi, še posebej pa so lahko zanimivi tisti, ki prikazujejo prijateljske odnose med pripadniki vrst, ki naj bi bili sicer »naravni sovražniki«.

Pasja ljubezen: očitni in manj očitni znaki, da vas ima pes rad

Če niste povsem prepričani, kakšna čustva goji do vas vaš štirinožni prijatelj, si preberite kateri so očitni in manj očitni znaki, da vas ima pes rad.

Akcija zbiranja papirja v pomoč nikogaršnjim živalim: Vsak kupček papirja šteje

V soboto, 3. junija, bo potekala že 19. akcija zbiranja papirja v pomoč nikogaršnjim živalim.

Živalski vrtovi – poučni ali nehumani?

Živalski vrtovi še vedno privabljajo ogromno obiskovalcev, med katerimi zagotovo še posebej izstopajo družine z (majhnimi) otroki, zato se lahko upravičeno vprašamo, če so živalski vrtovi poučni ali nehumani.
mačke kvadratvideo

Zanimiv trik s kvadratom – bo deloval tudi pri vaši mački?

Ko je na tla narisala kvadrat, se je namreč njena mačka skoraj v hipu spravila »vanj« in tam tudi obstala. V čem je skrivnost in ali deluje pri vseh mačkah?

Hrup, za katerega je kriv človek, vpliva tudi na paritveno uspešnost ptic

Verjetno ste že kdaj opazili, da se ptičje petje spremeni, ko se hrup v okolici poveča, saj hrup, za katerega je kriv človek, vpliva tudi na paritveno uspešnost ptic.

Notranji zajedavci pri psih in učinkovite naravne rešitve

Skoraj vsi psi imajo vsaj enkrat v življenju težave z notranjimi zajedavci, zato si preberite, katere so najbolj učinkovite naravne rešitve proti zajedalcem.

Predstavljamo vam

Ne spreglejte