16.4 C
Slovenia,si
Domov Živali

Živali

živali, domače živali, divje živali, zavetišča za živali

Pes bruha – kaj so možni vzroki in kaj lahko storite?

Če vaš pes bruha, vi pa ne veste, kaj je privedlo do tega in kako ukrepati, si preberite kaj so možni vzroki in kaj lahko storite.

Ne vznemirjajte živali v gorah!

V trenutnem obdobju se precej ljudi odpravlja v gore oziroma preživlja več časa v naravi, pomembno pa je, da ne vznemirjate živali v gorah!

Ste vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse?

V zadnjem desetletju je postal jabolčni kis pravi prehrambni hit, verjetno pa niste vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse.
Ugriz kače

Kaj morate storiti v primeru kačjega ugriza?

Ugriz kače ima lahko zelo različne posledice, ki so odvisne predvsem od tega, ali gre za strupeno kačo ali ne, zato je dobro vedeti kaj morate storiti v primeru kačjega ugriza.

Zaščitite pse pred klopi!

Klopi se zelo radi naselijo na pse, težava pa postane še posebej pogosta v toplejšem delu leta, zato takrat še posebej zaščitite pse pred klopi.

Obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Mačke zelo rade raziskujejo in plezajo, pri čemer pa lahko pogosto naletijo na rastline, ki so zanje strupene, zato obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Na počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

Približevanje poletnega dopusta pomeni, da boste morali med drugim razmisliti tudi o varstvu za vašega štirinožnega prijatelja, zato si preberite nekaj nasvetov, kako na počitnice s psom s čim manj stresa med vožnjo.

Ali ste vedeli: 7 zanimivih dejstev o mačkah

Verjetno je med vami ogromno ljubiteljev mačk in morda se vam celo zdi, da veste praktično vse, kar je mogoče vedeti o mačkah, zato si preberite tudi 7 zanimivih dejstev o mačkah, ki jih morda še niste vedeli.
video

Nenavadna prijateljstva med živalskimi vrstami: znanstveni pogledi na pojav

Znanstveni pogledi na pojav prijateljstva med živalskimi vrstami so zelo zanimivi, še posebej pa so lahko zanimivi tisti, ki prikazujejo prijateljske odnose med pripadniki vrst, ki naj bi bili sicer »naravni sovražniki«.

Pasja ljubezen: očitni in manj očitni znaki, da vas ima pes rad

Če niste povsem prepričani, kakšna čustva goji do vas vaš štirinožni prijatelj, si preberite kateri so očitni in manj očitni znaki, da vas ima pes rad.

Predstavljamo vam

Ne spreglejte