Domov Živali

Živali

živali, domače živali, divje živali, zavetišča za živali

Gepard

Na svetu le še dobrih 7000 gepardov

Gepard velja za najhitrejšo kopensko žival na svetu, a kljub temu obstaja velika nevarnost, da ne bo ubežal izumrtju, saj je žal na svetu le še dobrih 7000 gepardov.

Zanimivost iz živalskega kraljestva: zlate ribice lahko proizvedejo alkohol

Življenje povprečne zlate ribice žal ni posebej razburljivo, saj so večinoma na žalost obsojene na majhne akvarije.

Pes bruha – kaj so možni vzroki in kaj lahko storite?

Če vaš pes bruha, vi pa ne veste, kaj je privedlo do tega in kako ukrepati, si preberite kaj so možni vzroki in kaj lahko storite.

Ne vznemirjajte živali v gorah!

V trenutnem obdobju se precej ljudi odpravlja v gore oziroma preživlja več časa v naravi, pomembno pa je, da ne vznemirjate živali v gorah!

Ste vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse?

V zadnjem desetletju je postal jabolčni kis pravi prehrambni hit, verjetno pa niste vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse.
Ugriz kače

Kaj morate storiti v primeru kačjega ugriza?

Ugriz kače ima lahko zelo različne posledice, ki so odvisne predvsem od tega, ali gre za strupeno kačo ali ne, zato je dobro vedeti kaj morate storiti v primeru kačjega ugriza.

Zaščitite pse pred klopi!

Klopi se zelo radi naselijo na pse, težava pa postane še posebej pogosta v toplejšem delu leta, zato takrat še posebej zaščitite pse pred klopi.

Obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Mačke zelo rade raziskujejo in plezajo, pri čemer pa lahko pogosto naletijo na rastline, ki so zanje strupene, zato obvarujte mačke pred rastlinami, ki so zanje strupene!

Na počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

Približevanje poletnega dopusta pomeni, da boste morali med drugim razmisliti tudi o varstvu za vašega štirinožnega prijatelja, zato si preberite nekaj nasvetov, kako na počitnice s psom s čim manj stresa med vožnjo.

Ali ste vedeli: 7 zanimivih dejstev o mačkah

Verjetno je med vami ogromno ljubiteljev mačk in morda se vam celo zdi, da veste praktično vse, kar je mogoče vedeti o mačkah, zato si preberite tudi 7 zanimivih dejstev o mačkah, ki jih morda še niste vedeli.

PREDSTAVLJAMO

Kaj berejo drugi: