Živali

Živali

živali, domače živali, divje živali, zavetišča za živali

Pomagajmo žabicam čez cesto

Žabam in drugim dvoživkam na pomoč: pričenjajo se vseslovenske akcije

Kot že nekaj let zapored se tudi letos začenjajo vseslovenske akcije po vsej Sloveniji, za pomoč žabam in drugim dvoživkam.
Želva kovanci

Našli želvo, ki je imela v želodcu skoraj 1000 kovancev

Na Tajskem obstaja vraža, da naj bi metanje kovancev v ribnik, kjer prebivajo želve, prinašalo srečo, sedaj pa so našli želvo, ki je imela v želodcu skoraj 1000 kovancev.
Primati

Številnim primatom grozi izumrtje

Znanstveniki opozarjajo, da številnim primatom grozi izumrtje, natančneje naj bi bilo ogroženih kar 60 odstotkov izmed približno 500 vrst primatov.

6 stvari, ki jih psi večinoma ne marajo

Pes je lahko človekov najboljši prijatelj, a včasih ljudje počnemo stvari, zaradi katerih nas psi težko vzljubijo oziroma obstaja 6 stvari, ki jih psi večinoma sovražijo.
Mravlje

Tudi mravlje potrebujejo počitek

Mravlje veljajo za izjemno marljive živali, vendar naj bi bil tudi za njih zelo pomemben določen vsakodnevni ritem, saj tudi mravlje potrebujejo počitek.
Bolezen norih krav

Odkrili novo obliko bolezni norih krav

V Angliji je za boleznijo norih krav zbolel moški, zdravniki se bojijo novih okužb, čeprav števila novih primerov ni mogoče napovedati, so pa odkrili novo obliko bolezni norih krav.
Bobri

Bobri – mojstri naravne gradnje

Bobri lahko tehtajo tudi več kot 30 kg, zato jih uvrščamo med druge največje glodavce na svetu. So napol vodne živali, ki imajo vsestransko oblikovano telo.
Koliko spanja potrebuje pes

Koliko spanja potrebujejo psi?

Mnogi skrbniki psov se sprašujejo, ali je količina spanja pri njihovem štirinožnem prijatelju normalna. Nekateri so prepričani, da njihov pes spi mnogo preveč.
Šimpanzi

Šimpanzi izbirajo partnerje s čim bolj različnimi geni

Znanstveniki so ugotovili, da naj bi bil za šimpanze pri izbiranju samičke zelo pomemben genski material.

V ekstremnem mrazu ne pozabite na živali

Uprava RS za varno hrano opozarja, da je Slovenijo zajel ekstremen mraz, ki naj bi trajal še vsaj do konca tedna, zato v ekstremnem mrazu ne pozabite na živali.

Slovenska EKO Ponudba