Živali

Živali

živali, domače živali, divje živali, zavetišča za živali

Notranji zajedavci pri psih in učinkovite naravne rešitve

Skoraj vsi psi imajo vsaj enkrat v življenju težave z notranjimi zajedavci, zato si preberite, katere so najbolj učinkovite naravne rešitve proti zajedalcem.
Mačke in obrazna mimika - Kaj nam sporočajo?

Mačke z obrazno mimiko izdajo marsikaj o svojem razpoloženju

V primerjavi z mačkami se zdijo psi kot odprta knjiga, saj mačke z obrazno mimiko izdajo marsikaj o svojem razpoloženju.
Psi odkrivanje raka

Psa naučili zaznati raka na dojkah na podlagi vonja

Nemški raziskovalci so se pred časom lotili zelo zanimivega eksperimenta, kjer so psa naučili zaznati raka na dojkah na podlagi vonja.
Pomagajmo žabicam čez cesto

Žabam in drugim dvoživkam na pomoč: pričenjajo se vseslovenske akcije

Kot že nekaj let zapored se tudi letos začenjajo vseslovenske akcije po vsej Sloveniji, za pomoč žabam in drugim dvoživkam.
Želva kovanci

Našli želvo, ki je imela v želodcu skoraj 1000 kovancev

Na Tajskem obstaja vraža, da naj bi metanje kovancev v ribnik, kjer prebivajo želve, prinašalo srečo, sedaj pa so našli želvo, ki je imela v želodcu skoraj 1000 kovancev.
Primati

Številnim primatom grozi izumrtje

Znanstveniki opozarjajo, da številnim primatom grozi izumrtje, natančneje naj bi bilo ogroženih kar 60 odstotkov izmed približno 500 vrst primatov.

6 stvari, ki jih psi večinoma ne marajo

Pes je lahko človekov najboljši prijatelj, a včasih ljudje počnemo stvari, zaradi katerih nas psi težko vzljubijo oziroma obstaja 6 stvari, ki jih psi večinoma sovražijo.
Mravlje

Tudi mravlje potrebujejo počitek

Mravlje veljajo za izjemno marljive živali, vendar naj bi bil tudi za njih zelo pomemben določen vsakodnevni ritem, saj tudi mravlje potrebujejo počitek.
Bolezen norih krav

Odkrili novo obliko bolezni norih krav

V Angliji je za boleznijo norih krav zbolel moški, zdravniki se bojijo novih okužb, čeprav števila novih primerov ni mogoče napovedati, so pa odkrili novo obliko bolezni norih krav.
Bobri

Bobri – mojstri naravne gradnje

Bobri lahko tehtajo tudi več kot 30 kg, zato jih uvrščamo med druge največje glodavce na svetu. So napol vodne živali, ki imajo vsestransko oblikovano telo.

Slovenska EKO Ponudba