Domov Živali

Živali

Živali so naši prijatelji, zato poskrbimo, da jih bomo še dolgo lahko opazovali v svojem naravnem okolju. Tudi hišni ljubljenčki kot sta mačka in pes, bodo našli svoje mesto med našimi nasveti in prispevki, ki jih pripravljamo za vas.

Naravno ležišče za psa

Pasje ležišče: Naredimo pasja nebesa iz ajdovih luščin

Pasje ležišče. Na prvi pogled preprost nakup, vendar ko se enkrat lotimo te naloge, smo lahko kaj hitro zmedeni, kaj sploh izbrati.

Zakaj žival posvojiti in ne kupiti?

Vsako leto v zavetiščih na novega ljubečega skrbnika čaka zelo veliko živali. Če se boste odločili za posvojitev živali iz zavetišča, ji boste s tem rešili življenje.
Srečna mačka crkljanje

6 nasvetov, da bo vaša mačka srečnejša

Mačke so tudi izjemno ljubezniva, zvesta, skrbna in samostojna bitja, ki nas lahko vsak dan osrečujejo. Kako pa lahko mi osrečimo njih?
Kajak za pse

Kajak je priredil tako, da s seboj lahko vzame psa

Upokojeni ortopedski kirurg David Bahnson je ugotovil varnejši način, kako svoje ljubljene zlate prinašalce varno odpeljati na svoje kajakaške izlete in ob tem ne skrbeti zaradi utopitve.
Maček Ryzhik

Prva mačka s protetičnimi tačkami

Mačkon je bil odpeljan na protetično kliniko v Novosibirsku, kjer so bile na njegove okončine nameščene štiri bionične tačke iz titana.
Ali so briketi res primerna hrana za mačke?

Ali so briketi res primerna hrana za mačke?

Kaj pa če »super premium« briketi, ki jih kupujemo za našo mačko, mogoče le niso najboljša izbira zanjo? Kaj pa je potem dobra hrana za mačke?
Prva pomoč hišni ljubljenčki

Prva pomoč za vaše hišne ljubljenčke

Nesreča tudi doma ne počiva in lahko prizadene kateregakoli hišnega ljubljenčka. Mu bomo takrat znali pomagati in oskrbeti rano?
Ljubljenčki na počitnicah

Počitnice s hišnimi ljubljenčki

Tisti, ki imamo doma psa ali mačko, jih imamo za družinske člane in v večini primerov niti pomislimo ne, da bi na počitnice odšli brez njih.
A Avstriji volkove strašijo z gumijastimi naboji

V Avstriji so se odločili za bolj premišljen ukrep, zato volkove strašijo z gumijastimi...

Podeželskim prebivalcem v Avstriji z lovskimi dovoljenji dovoljeno uporabljati gumijaste naboje proti volkovom, da bi jih prestrašili in tako zavarovali sebe in svojo živino
Alergije pri psih

Alergije pri psih: Kje iskati vzroke, da je toliko psov alergičnih?

Pasje alergije so vse pogostejše. Je stroga dieta do konca življenja res edina rešitev, če ima pes alergijo? Zakaj sploh pride do alergije pri psih?

KAJ BEREJO DRUGI