Eko vrt

Eko vrt

Nasveti za vrt, ekološko vrtnarjenje in kmetijstvo.

Paradižnik - katero sorto paradižnika izbrati

Paradižnik: Katero sorto izbrati za naš vrt?

Ko izbirate sorto paradižnika, upoštevajte tudi namen uporabe. Če želite paradižnik za v solate ali sendviče, potrebujete bolj kompaktne sorte.
Črni koren

Črni koren ali španski gadnjak – spregledana vrtnina

Črni koren, imenovan tudi španski črni koren lahko vložimo v kisu, ga jemo svežega v solatah ali kuhanega. Črni koren je hrustljav in ima oreškast okus.
Načrtovanje vrta

Načrtovanja vrta, ki nam zagotavlja kar največji delež samooskrbe

Kaj mislite, smo lahko v naših klimatskih razmerah sploh samooskrbni ali vsaj deloma? Zastavili smo si zapleteno vprašanje, na katerega bomo poskušali vsaj v grobem odgovoriti.
naravno nad škodljicve na vrtu

Odženite škodljivce s pomočjo zelišč

Namesto da bi za odganjanje nadležnih listnih uši, hroščev, moljev in podobnih škodljivcev uporabljali kemijska sredstva, odženite škodljivce s pomočjo zelišč.
Kako izboljšati prst na vrtu

Kako izboljšati prst na vrtu

Če se velikokrat sprašujete kako izboljšati prst na vrtu, morate najprej ugotoviti, za kakšen tip prsti gre.
sajenje sadnega drevja

Sajenje sadik sadnega drevja

Jeseni, ko je manj dela na zelenjavnih gredicah, lahko posadimo kakšno novo sadiko sadnega drevja. Da bi sadika zrasla in lepo rodila, sta prva pogoja že pravilno sajenje in zaščita sadik ob sajenju.

Trgatev in nasveti za obiranje grozdja po Sloveniji

Trgatev oz. obiranje grozdja je za pridelovalce velik zalogaj in zadnje opravilo po celoletnem oskrbovanju in negovanju vinske trte.
Pripravki iz kopriv za rastline

Domači pripravki za gnojenje in krepitev rastlin

Za rast rastlin, tvorbo sadežev in cvetov so nujne hranilne snovi. Če jih primanjkuje, bodo rastline ostale majhne, slabo cvetele in tudi slabo obrodile – in najverjetneje tudi zbolele.
Vrtnarjenje v juliju

Kaj vas julija čaka na vrtu?

Ner pozabite na določena opravila, ki vas čakajo v julijskem mesecu. Veste kaj sejemo julija in na kaj moramo biti pozorni v tem vročem poletnem mesecu?
kako vzgojiti lepe kumare na vrtu

Kako vzgojiti okusne in lepe kumare na vrtu

Poleti, ko vročina še posebej pripeka, je kumara zagotovo tista vrsta zelenjave, brez katere si osvežilne solate ne znamo predstavljati.

Slovenska EKO Ponudba