Eko vrt

Eko vrt

Nasveti za vrt, ekološko vrtnarjenje in kmetijstvo.

Kako izboljšati prst na vrtu

Kako izboljšati prst na vrtu

Če se velikokrat sprašujete kako izboljšati prst na vrtu, morate najprej ugotoviti, za kakšen tip prsti gre.
sajenje sadnega drevja

Sajenje sadik sadnega drevja

Jeseni, ko je manj dela na zelenjavnih gredicah, lahko posadimo kakšno novo sadiko sadnega drevja. Da bi sadika zrasla in lepo rodila, sta prva pogoja že pravilno sajenje in zaščita sadik ob sajenju.

Trgatev in nasveti za obiranje grozdja po Sloveniji

Trgatev oz. obiranje grozdja je za pridelovalce velik zalogaj in zadnje opravilo po celoletnem oskrbovanju in negovanju vinske trte.
Pripravki iz kopriv za rastline

Domači pripravki za gnojenje in krepitev rastlin

Za rast rastlin, tvorbo sadežev in cvetov so nujne hranilne snovi. Če jih primanjkuje, bodo rastline ostale majhne, slabo cvetele in tudi slabo obrodile – in najverjetneje tudi zbolele.
Vrtnarjenje v juliju

Kaj vas julija čaka na vrtu?

Ner pozabite na določena opravila, ki vas čakajo v julijskem mesecu. Veste kaj sejemo julija in na kaj moramo biti pozorni v tem vročem poletnem mesecu?
kako vzgojiti lepe kumare na vrtu

Kako vzgojiti okusne in lepe kumare na vrtu

Poleti, ko vročina še posebej pripeka, je kumara zagotovo tista vrsta zelenjave, brez katere si osvežilne solate ne znamo predstavljati.
Meta na vrtu

Posadite svojo meto

Posadite svojo meto kar na domači okenski polici. Preberite, kako skrbeti za to zdravilno rastlino in kako vam lahko koristi.
Čaj za rastline

Čaj odganja škodljivce in spodbuja rast

Vsi vemo, da imajo sestavine v čaju številne koristi za zdravje, vendar malokdo ve, da mu lahko te iste sestavine koristijo tudi na vrtu ali na balkonu.
Pikapolonica na vrtu

Kateri insekti so koristni za vaš vrt?

Listne uši, kobilice, črvi in molji resda povzročajo škodo, vendar vsi insekti na vašem vrtu niso škodljivi. Vaš vrtiček bo z njihovo pomočjo še bolj bujno uspeval.
Zalivanje

Šest zlatih pravil zalivanja

Padavine večinoma ne zadostijo potrebam rastlin po vodi, zato jih moramo zalivati. Pri zalivanju vrtnih rastlin upoštevajte 6 zlatih pravil.

Predstavljamo ...

Slovenska EKO Ponudba

Inline
PRIDRUŽITE SE NAM NA FACEBOOKU
Inline
PRIDRUŽITE SE NAM NA FACEBOOKU