fbpx
Domov Vrt & Vrtnarjenje

Vrt & Vrtnarjenje

3 najpogostejši razlogi za zvijanje listov sobnih rastlin

Med precej pogoste opozorilne znake, ki kažejo, da se rastlina ne počuti najbolje, spada zvijanje listov. Zakaj pride do tega in kaj lahko naredite?

Pozor, ne »gnojite« sobnih rastlin s kavnimi usedlinami!

Z dodajanjem kavne usedline prsti sobnih rastlin lahko povzročite precej več škode kot koristi.

Bi moralo postati vrtnarjenje obvezen šolski predmet?

Pomanjkanje stika s procesom pridelave hrane je še posebej očitno pri najmlajših generacijah. Eno izmed rešitev te težave predstavljajo šolski vrtovi.

Stara šolska avtobusa predelala v rastlinjak

Kanadčanka Doni Rae je vzela idejo ponovne uporabe zelo resno. Odločila se je namreč, da stare šolske avtobuse predela v funkcionalne rastlinjake in jim s tem podari »novo življenje«.

Oreh, leska in mandelj na naših vrtovih

Ker se poletje bliža h koncu, je že čas za razmislek, kaj bomo sadili na vrtovih. Jesen je namreč primeren čas, da posadimo sadike...

Indikatorske rastline – Rastline, ki nam z mestom rasti nekaj povedo

Večkrat se sprašujemo ali celo opazujemo na svojem zelenjavnem, sadnem, zeliščnem, rožnem vrtu  ali zelenici zakaj nekatera rastlina raste, na sosednjem zemljišču pa ne...

Naredite svoja domača gnojila in škropiva

Predstavljamo vam nekaj gnojil in škropiv za rastline, ki jih lahko naredite doma s sestavinami, ki jih najdete v domačem gospodinjstvu ali v bližnji okolici svojega doma.

Permakultura: Namesto sadovnjaka sadni gozd!

S pomočjo permakulturnega načrtovanja lahko vzpostavimo zelo produktivne kmetijske ekosisteme na manjšem področju, kot ga uporablja agronomija danes.

Tudi zelenjavni vrt je lahko okrasni vrt

Velikokrat si vrtičkarji in pridelovalci predstavljamo vrt kot urejene gredice, ki za ljubitelja igrivosti predstavljajo dolgčas. Tako si tudi mnogi pridelovalci vrtnin predstavljajo, da je skoraj nemogoče narediti vrt pisan in zanimiv.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×