Domov Vrt & Vrtnarjenje

Vrt & Vrtnarjenje

Najboljši nasveti za vrt, ekološko vrtnarjenje, permakulturo in kmetijstvo. Za vas pripravljamo članke v sodelovanju s strokovnjaki, ki vam bodo olajšali delo na vrtu.

Obisk ekološke kmetije: »Potrošnik ti zaupa del življenja, zato ga ne smeš zavajati«

Do ekološkega certifikata je dolga in težka pot,« razloži Zvonka Oblak iz ekološke kmetije Mlinar, ki se razprostira na 5 hektarjih v Škalah pri Velenju.

Paradižnik: nasveti za lepe plodove in obilen pridelek

Paradižnik sodi med najpogosteje zastopane vrtnine na vrtovih. Je pa to tudi ena tistih vrtnin, katerih pridelovanje ni ravno najlažje.
permakultura

Permakultura – velika poslovna priložnost za Slovence

Permakultura se začne z učenjem in za začetno navdušenost ne potrebujemo vrta ali njive. Ko jo enkrat spoznamo, začnemo drugače razmišljati.
Domači pripravki proti škodljivcem

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev

Na vrtu, vrtninah in okrasnem cvetju, tako na prostem kakor tudi v prostoru, se nam občasno pojavijo škodljivci ali različne bolezni. Če ne želimo...
Aljaž Plankl

Aljaž Plankl: »Ljubezen do zemlje me vedno znova kliče na vrt«

Vrt brez prekopavanja za marsikoga še vedno pomeni zgolj lepe sanje, a Aljaž Plankl vsakodnevno dokazuje, da je z ljubečim in spoštljivim odnosom do zemlje mogoče prav vse.
Domače kumare na vrtu

Kumare – Sočni in hrustljavi plodovi z domačega vrta

Kumare so na splošno zelo uporabna vrtnina. Čeprav jih navadno največ pripravljamo v solati ali jih kisamo, pa jih lahko uporabimo tudi na druge načine.
Rdeča pesa na vrtu

Rdeča pesa, skriti zaklad vitaminov z domačega vrta

Rdečo peso lahko sejemo na prosto, ali pa si, če želimo hitreje priti do svoje rdeče pese, vzgojimo sadike. V večini Slovenije lahko rdečo peso na prosto sejemo od aprila do konca junija.
Gnojenje na vrtu

Dela na vrtu v mesecu marcu: Ko se narava prebuja

V mesecu marcu že začnemo s pripravami na novo vrtnarsko sezono. Velikost vrta ni tako pomembna, kot je pomembno to, da si vsaj nekaj hrane pridelamo.
Tilancija

Zanimivosti o zračnih rastlinah, sposobnih preživeti brez zemlje in zalivanja!

Verjetno še niste slišali za rod rastlin, ki se imenujejo zračne rastline, ki so sposobne preživeti brez zemlje in zalivanja.
Miami Shores

Mesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

Zdi se skorajda preveč absurdno, da bi bilo resnično, vendar obstaja mesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

KAJ BEREJO DRUGI