Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Prispevki zdravje, prehrana, zdrava prehrana, dieta, bolezni

Slepič

Je slepič v našem telesu res odveč?

Slepič je organ, ki se ga ljudje večinoma zavemo le v primeru, da se nam vname, pojavljajo pa se vprašnja, če je e slepič v našem telesu res odveč.
Ingver znižuje krvni tlak

Ingver je odličen tudi za zniževanje krvnega tlaka

Čeprav je znan predvsem kot naravno zdravilo za prebavne težave in prehlad, je lahko ingver prav tako učinkovit pri zniževanju krvnega tlaka.
Repa - kraljica zimske prehrane

Repa – kraljica zimske prehrane

Naziv kraljica zimske prehrane si nedvomno najbolj zasluži repa, ki jo v tem času najpogosteje uživamo v fermentirani obliki, torej kot kislo repo.

Topljeni sir v lističih ni pravi sir

Na Zvezi potrošnikov Slovenije opozarjajo, da je skupna ocena prehranskega profila topljenih sirov v lističih nezadovoljiva in da topljeni sir v lističih ni pravi sir.
Lovorjev sirup

Lovorjev sirup proti kašlju – hitra in enostavna priprava

Pripravite si svoj lastni sirup proti kašlju, ki ni le naraven in brez nezaželenih stranskih učinkov, ampak se ga tudi hitro in enostavno pripravi.
Kvercetin

Kvercetin – okrepitev imunskega sistema in preprečevanje okužb

Kvercetin je povsem naravna, varna snov, ki jo najdemo v mnogih rastlinah, glavna korist kvercetina pa je okrepitev imunskega sistema in preprečevanje okužb.
Eterična olja kot antibiotiki

3 eterična olja, ki delujejo podobno kot antibiotiki

Predstavljamo vam 3 eterična olja, ki delujejo podobno kot antibiotiki, saj se lahko eterična olja uporabljajo pri aromaterapiji, masaži in podobnih dejavnostih, namenjenih predvsem sprostitvi.
polnozrnati izdelki

Zakaj je dobro uživati polnozrnate izdelke?

Verjetno pogosto slišite, da so polnozrnati izdelki precej boljša izbira od tistih iz bele moke, vendar pa le redki poznajo razloge za uživanje polnozrnatih izdelkov namesto izdelkov iz bele moke.
Infrardeča savna

Infrardeča savna pomaga pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa

Obisk savne je eden najboljših načinov za razstrupljanje telesa, še posebej pa to velja za infrardečo savno, ki pomaga pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa.

Energijske poslastice za aktiven dan

Če si ob padcu ravni energije čez dan radi privoščite skodelico omamno dišeče kave ali morda celo gazirane energijske pijače, vam kot alternativo ponujamo energijske poslastice za aktiven dan.

Predstavljamo ...

Slovenska EKO Ponudba