Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Prispevki zdravje, prehrana, zdrava prehrana, dieta, bolezni

Prižgite prebavni ogenj in uravnajte holesterol

Preverite, kako se povišanega holesterola v krvi loteva starodavna tradicionalna veda ajurveda, ki na zdravljenje gleda celostno.

Nasvet Erike Brajnik: Poslovite se od oteklih nog

Se vam je že kdaj zgodilo, da zjutraj vstanete, noge so lepe, vitke, elegantne, zvečer pa zatečene, zadebeljene, polne vode kot dve klobasici?

Zgodba mladega očeta: Ko Crohnova bolezen postavi življenje na glavo

Navdihujoča zgodba Simona Štelcerja, mladega očka dveh otrok, ki je pred leti zbolel za hudo obliko Crohnove bolezni, ki mu je povsem spremenila življenje.

Zdravi in enostavni napitki, ki vam pomagajo pri hujšanju

Danes je na voljo ogromno nasvetov, kako se lotiti hujšanja, mi pa vam predstavljamo zdrave in enostavne napitke, ki vam bodo pomagali pri hujšanju.
Tara Zupančič

Tara Zupančič: »Odkar sem v življenju srečnejša, sem tudi bolj zdrava.«

Voditeljica Tara Zupančič je z nami spregovorila o tem, kako je s pozitivnim razmišljanjem in trdim delom na sebi premagala zdravstvene težave.

S tapkanjem nad depresijo in anksioznost

Metoda EFT (»emotional freedom technique«), ki je postala bolj znana kot tapkanje, velja za izredno učinkovito metodo za premagovanje različnih težav, tudi za premagovanje depresije in anksioznosti.

Je vsakodnevno umivanje las lahko problematično?

Strokovnjaki za lase so večinoma enotni, da si las ni dobro umivati vsak dan, še posebej ne s šamponom, saj je sakodnevno umivanje las lahko problematično.

Ste neprestano utrujeni? Morda vam primanjkuje vitamina B12

Vitamin B12 imenujemo tudi kobalamin. To je v vodi topen vitamin, odgovoren predvsem za tvorjenje krvi, zdrave živčne in možganske funkcije.

Z zelišči proti raku: katera zelišča so najbolj obetavna?

Rak je zahrbtna bolezen, ki ne izbira. Prav zato pa je pomembno, da se bolezni lotimo z vsemi »orožji«, ki so nam na voljo.

V Evropi vsak tretji mladostnik čezmerno hranjen

Poročilo Svetovne zdravstvene organizacije, ki je bilo predstavljeno na evropskem kongresu o debelosti na Portugalskem, kaže, da je v evropi vsak tretji mladostnik čezmerno hranjen.

Slovenska EKO Ponudba