Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Zdravje in prehrana sta dve izmed pomembnih človeških vrednot. Zdrava prehrana je ključna, če želimo, da nam bosta zdravje in naše telo dolgo in dobro služila, saj nas lahko zaščiti pred različnimi boleznimi in težavami. Za vas pripravljamo nasvete in recepte, ki vam bodo v pomoč pri vaši izbiri.

Napitek za razstrupljanje jeter

Očistite jetra in se pomladite s tem napitkom

Stres, slaba prehrana in onesnaženo okolje so le nekateri dejavniki, ki vsakodnevno škodujejo našemu telesu. Zato je bistvenega pomena podpirati naše organe.
Parkinsonova bolezen možgani črevesje

Parkinsonova bolezen in povezava med črevesjem in možgani

Nove raziskave kažejo, da Parkinsonova bolezen izvira iz črevesja. Če se ta teorija izkaže za pravilno, lahko odkrijemo nova zdravljenja, ki preprečujejo simptome in celo degeneracijo.
Vitamin D sonce

Vitamin D – vpliv ima tudi na maščobo okoli pasu?

Vitamin D ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Po zadnjih raziskavah ga primanjkuje skoraj vsem, kar so strokovnjaki poimenovali že kar za pandemijo.
Napitek za boljši metabolizem

Pospešite presnovo in izgubite odvečno telesno težo

Če pred spanjem zaužijete prava živila, ki spodbujajo metabolizem, in vklopijo postopek izgorevanja maščob, lahko med spanjem izgubite odvečno maščobo.
Oljčno olje

Oljčno olje hrani možgane in ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo

Ekstra deviško oljčno olje ima lastnosti, ki zmanjšujejo vnetje možganov in aktivirajo proces, v katerem se celice razgrajujejo in odstranijo toksine.
Sezona klopov

Klopi – Kako se lahko tudi naravno zaščitimo?

Slovenija sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi. Tako majhni, pa tako nevarni; na nas prežijo na vsakem koraku.
Bosonoga hoja

Bosonoga hoja izboljšuje delovanje možganov

Bosonoga hoja pa nima dobrih učinkov le pri otrocih, temveč tudi pri odraslih. Na naših stopalih se nahaja ogromno točk, ki so povezane z organi v telesu.
Morska voda

Dopust na morju – veselje za telo in duha!

Dopust na morju je lahko tudi pomembna priložnost za regeneracijo telesa in krepitev organizma, zato je pomembno, da poznamo vse prednosti poletnega morskega dopustovanja.
Vegansko jajce V-egg-ie egg

Vegansko jajce, ki se lahko po okusu kosa s kokošjimi

Vegansko jajce, ki, kar je še bolj presenetljivo, vsebuje podobne hranilne vrednosti kot navadno kokošje jajce.
Izgorelost

Je izgorelost posledica visokih pričakovanj okolice?

Izgorelost je bolezen sodobnega časa, ki doleti osebe, ki so fizično in psihično povsem izčrpane. Sicer jo povzročajo kronične težave in stres.

KAJ BEREJO DRUGI