Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Zdravje in prehrana sta dve izmed pomembnih človeških vrednot. Zdrava prehrana je ključna, če želimo, da nam bosta zdravje in naše telo dolgo in dobro služila, saj nas lahko zaščiti pred različnimi boleznimi in težavami. Za vas pripravljamo nasvete in recepte, ki vam bodo v pomoč pri vaši izbiri.

Paraziti

Znebite se parazitov z naravnimi pripravki

Nekateri posamezniki imajo parazite in tega ne odkrijejo, saj ne trpijo za nobenimi simptomi. Spet drugi pa imajo lahko kar nekaj težav.
Bolezni ščitnice

Bolezni ščitnice in zdravljenje s pomočjo naturopatije

Ščitnica je žleza, ki leži v požiralniku in v kateri so velike zaloge hormonov. Bolezni ščitnice so v današnjem času precej pogoste.
Začimbe v kuhinji

Rastline, ki jih lahko gojimo kar v kuhinji

Poglejte si katere rastline lahko gojimo kar v kuhinji.
Ebola

Svetovna zdravstvena organizacija se je opredelila proti razglasitvi izredne situacije zaradi izbruha ebole

Uradniki menijo, da nezadostno financiranje in nezaupanje ovirata njihova prizadevanja v boju proti novem izbruhu ebole, svetovna zdravstvena organizacija pa se je opredelila proti razglasitvi izredne situacije zaradi izbruha ebole.
Zastrupitev s hrano

Pripravki, ki nam pomagajo ob zastrupitvi s hrano

Eden od najpogostejših vzrokov za bolečine v trebuhu je zastrupitev s hrano, zato si poglejte pripravke, s katerimi si lahko pomagate ob zastrupitvi s hrano.
Igranje inštrumenta

Z igranjem instrumenta do intenzivnejše koncentracije

Nova študija, objavljena v znanstveni reviji Helion, kaže, da glasbeno usposabljanje lahko poveča zmožnost osredotočanja, saj z igranjem instrumenta lahko izboljšate intenzivnost koncentracije.
Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi

Resnična Zgodba: Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi

Profesor biologije in kemije Alojz Hudelja iz Črnomlja je bolečine, ki jih je lani začel čutiti v levi nogi, vzel zares. Oba starša sta namreč umrla zaradi posledic sladkorne bolezni.
Konjunktivitis

Prepoznajte simptome konjunktivitisa in si pomagajte sami

Konjunktivitis, vnetje zunanje plasti celic na zrklu in notranji površini veke, povzroča nemalo težav, pri katerih pa si lahko pomagamo tudi sami.
Sibirska borovnica jagode

Sibirska borovnica, jagoda večne mladosti

Sibirska borovnica je polna antioksidantov, hkrati pa tudi prava vitaminska bomba, ki jo lahko vzgojimo kar na svojem vrtu.

Izjemno odkritje v slovenski nevrologiji: Pravočasno odkrivanje Parkinsonove bolezni

Na osnovi študije bodo lahko v prihodnje pravočasno predvideli neželene učinke in znake parkinsonove bolezni tudi ustrezno zdravili.

KAJ BEREJO DRUGI