Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Zdravje in prehrana sta dve izmed pomembnih človeških vrednot. Zdrava prehrana je ključna, če želimo, da nam bosta zdravje in naše telo dolgo in dobro služila, saj nas lahko zaščiti pred različnimi boleznimi in težavami. Za vas pripravljamo nasvete in recepte, ki vam bodo v pomoč pri vaši izbiri.

Depresija kako si pomagati

Depresija: Kako se spopasti s to boleznijo?

Depresija. Beseda, ob kateri se obrnemo stran. Se nas ne tiče. Se ne dogaja. A se, samo o tem se ne govori oziroma se govori veliko premalo.
Zakaj se pozimi zredimo

Zakaj med zimo pridobimo na telesni teži?

Povečanje telesne mase v zimskem času je težava, s katero se sooča veliko ljudi. Razlog pa ne tiči le v tem, da imamo ob koncu leta veliko praznovanj in s tem slavnostnih pojedin.
Prehrana med prazniki

Nasveti za bolj zdravo prehranjevanje med prazniki

Ne glede na to, ali sedite okoli družinske mize za večerjo ali se veselite ob neskončnih prigrizkih na zabavi, prazniki pomenijo hrano. Veliko hrane. Težko se je izogniti pretiravanju, ni pa nemogoče.
Kokosov kis uporaba

Kokosov kis – novi probiotik in superživilo?

Kokosov kis je odličen za zdravje črevesja, saj vsebuje veliko probiotikov, preprečuje zaprtost in pomaga pri izgubi telesne teže.

Tradicionalni božični recepti in običaji

Tokrat smo za vse ljubitelje tradicije pripravili slastne božične recepte, pri njihovi pripravi pa ne pozabite uporabiti eko in čim bolj lokalnih sestavin ter zdrave mere pri uživanju, seveda.
Motovilec

Motovilec – Z zimsko vitaminsko bombo proti stresu

Motovilec je priljubjena jesenko-zimska solata. V hladnih mesecih, ko na naših vrtovih sveže zelenjave ni na pretek, je motovilec tisti, ki poskrbi za zdravje in krepitev našega telesa.
Ženska menopavza

Menopavza in hipoteza babice: Bi lahko pomenila evolucijo in spremenila vlogo ženske?

Menopavza je čas, ko pri ženski nastopi trajna izguba menstruacije. Opredeljena je kot konec reproduktivnih let, in kot čas, ko ženska preneha biti plodna.
Napake, s katerimi poslabšate prehlad

Napake, s katerimi poslabšate prehlad

Simptome prehlada torej lahko omilimo z določenimi zdravili in naravnimi pripravki, če pa bomo delali napake, s katerimi bomo prehlad poslabšali, pa lahko bolezen napreduje v kaj bolj nevarnega.
Hujšanje

Zakaj vztrajam pri prekomerni telesni teži?

Teža, za katero ste porabili mesece ali več, da ste jo izgubili, se zelo hitro povrne, največkrat v nekaj dneh ali ste celo nekaj kilogramov težji kot pred začetkom diete.
Kuhanje doma

Zakaj je kuhanje doma najboljši način za kurjenje maščob?

Včasih smo večino obrokov zaužili doma, danes pa žal to postaja redkost in v praksi ugotavljamo, da se doma kuha večinoma le za vikend.

KAJ BEREJO DRUGI