fbpx
Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

7 napak pri kuhanju, ki uničijo celo najokusnejšo jed

Če se boste pri pripravi hrane izogibali napakam, ki jih naštevamo v nadaljevanju, bodo vaše jedi bistveno okusnejše, hkrati pa tudi lepše.

Bolečine v grlu: je kriva okužba ali sezonska alergija?

Manj pogost, a še vedno precej razširjen simptom sezonskih alergij pa je lahko tudi vneto grlo ali bolečine v grlu.

Možganska kap: 5 osnovnih preventivnih ukrepov

Čeprav ni možno odpraviti vseh dejavnikov, zaradi katerih nastopi možganska kap, je tudi tu, zelo pomembna ustrezna preventiva.

Primerjava 5 vrst riža: kateri je najbolj zdrav?

Katero izmed vseh vrst riža je najbolj pametno izbrati oziroma kaj so posebnosti posameznih vrst riža?

Varna vadba za diabetike

Redna telesna aktivnost je eden izmed najpomembnejših vidikov obvladovanja sladkorne bolezni. Vendar pa je zelo pomembno, da pri tem upoštevate določena varnost priporočila.

Stevia lahko poruši črevesno ravnovesje

Klasično sladilo iz stevie, ki ga je mogoče kupiti v trgovini, lahko zavre komunikacijo med bakterijami v našem črevesju

5 nasvetov, kako pojesti več zelenjave brez posebnega truda

Niso zgolj otroci tisti, ki pogosto zavračajo zelenjavo. Tudi mnogi odrasli niso najbolj navdušeni nad živili, ki sodijo v to skupino.

Probiotiki – odlična pomoč pri sezonskih boleznih

Povečan vnos probiotikov nam lahko koristi pri sezonskih boleznih, saj je imunski sistem močno povezan s tistim, kar se dogaja v našem črevesju.

Spalni kronotipi: 4 tipi ljudi in njihove spalne navade

Ste že slišali za spalne kronotipe? Ameriški klinični psiholog Michael J. Breus, čigar primarno področje raziskovanje je prav spanje oziroma bioritem.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×