fbpx
Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

VIDEO: Emilija Pavlič: Kakšno hrano jedo naši otroci?

S priljubljeno upokojeno kuharico in avtorico številnih knjig, Emilijo Pavlič, ki je svoje življenje posvetila prehrani otrok in mladostnikov smo spregovorili o tem, kakšno...

Z omega maščobnimi kislinami zvišujemo dobri holesterol in znižujemo slabega

Vsem se ob besedi holesterol v glavi prižge rdeča luč, saj ga dojemamo kot eno izmed telesu najbolj škodljivih snovi. Vendar pa je izjemno pomembno, da znamo ločiti med dobrim (HDL) in slabim (LDL) holesterolom.

Bosonoga hoja: Stopala »oslepijo«, če jih obujemo

Bosonoga hoja je trend, ki se širi - strokovnjaki so ugotovili, da hoja brez čevljev med drugim pripomore k mirnejšemu spancu, preprečuje bolezni srca, zmanjšuje anksioznost in stres.

Soočanje z demenco: Svojci morajo imeti predvsem znanje

Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) naj bi se število obolelih za demenco naglo povečevalo in napovedi za prihodnost nikakor niso obetavne.

Znebite se parazitov z naravnimi pripravki

Nekateri posamezniki imajo parazite in tega ne odkrijejo, saj ne trpijo za nobenimi simptomi. Spet drugi pa imajo lahko kar nekaj težav.

Melatonin – ključ do premagovanja debelosti?

Povezava med težavami s spanjem in čezmerno telesno težo je precej pomembnejša, kot se morda zdi na prvi pogled.

Gumijasti bomboni z jabolčnim kisom za močnejši imunski sistem

Gumijasti bomboni z jabolčnim kisom, ki jih lahko izdelate sami, so eden izmed načinov za uživanje tega priljubljenega dodatka.

Kava kot pomoč pri zaprtju – da ali ne?

Na podlagi anekdotičnih dokazov je mogoče sklepati, da lahko pitje kave pomaga pri zaprtju. Vendar se kljub temu pojavljajo vprašanja, ali je to zares...

Zdrava pljuča s pomočjo naravnih metod

Izpostavljenost različnim škodljivim snovem lahko močno načne zdravje vaših pljuč. S temi naravnimi tehnikami, lahko poskrbite za boljše zdravje svojih pljuč.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×