Domov Zdravilne rastline

Zdravilne rastline

Vse o zdravilnih rastlinah in njihovi uporabi v domači lekarni.

3 izjemno učinkovite naravne protibolečinske rešitve

Bolečina je žal sestavni del življenja, zato vam predstavljamo 3 izjemno učinkovite naravne protibolečinske rešitve.

Zeliščna protibolečinska lekarna

Zakaj bi zaradi vsake bolečine, zastrupljali svoje telo, če nam narava ponuja čudovite naravne rešitve in imate lahko sami svojo zeliščno protibolečinsko lekarno.

Origano: močan antioksidant in priljubljena začimba

Origano kraljuje na zeliščnih vrtičkih in na kuhinjskih poličkah, manj znano pa je, da je za začimba tudi eden najmočnejših antioksidantov.
Netresk vnetje ušes

Netresk – mnogo več kot le zdravilo za vnetje ušes

Netresk je rastlina, na katero se verjetno spomnite predvsem takrat, ko vas boli uho. Vendar pa lahko netresk uporabite tudi pri mnogih drugih težavah.

Rožmarin na tisoč in en način

Rožmarin, ena izmed najbolj cenjenih sredozemskih rastlin, nas v kuhinji razvaja s svojim vonjem in okusom po poletju, uporabljate pa ga lahko na tisoč in en način.
Rožni koren

Rožni koren: Slovenci ga uporabljamo že od davnine

Ko malo pobrskamo po strokovni literaturi, kaj hitro dobimo podatke, da je rožni koren domala čudežna rastlina, ki zdravi dobesedno vse.

Veliki oman – za jetra, pljuča in prebavni sistem

Veliki oman (Inula helenium) je trajnica, ki lahko zraste vse do 2 metrov, hkrati pa je tudi zdravilna rastlina za jetra, pljuča in prebavni sistem.
vijolice

Divje vijolice – kako jih uporabiti in pri čem vam lahko pomagajo?

Divja vijolica (Viola tricolor) je pogosto dojeta kot plevel, vendar vam lahko ta rastlina s čudovitimi cvetovi in z omamnim vonjem pomaga pri različnih zdravstvenih težavah.
Čaj iz regratovih cvetov

Tudi regratovi cvetovi so užitni in zelo zdravi

Izkoristite zdravilne lastnosti, ki jih imajo regratovi cvetovi in si iz njih pripravite tudi zdravilen čaj ali okusen sirup.

Škrlatnordeča mrtva kopriva – spregledana zakladnica koristnih snovi

Škrlatnordeča mrtva kopriva je spregledana zakladnica koristnih snovi, ki je v naših krajih precej pogosta, uporabna pa je tudi v kuhinji.

PREDSTAVLJAMO

Kaj berejo drugi: