fbpx
Domov Zdravilne rastline

Zdravilne rastline

Potrošnik: za prebavo, proti holesterolu in slabokrvnosti

Potrošnik so včasih gojili zaradi njegovih korenin, ki so jih uporabljali kot kavni nadomestek. Kot zdravilno rastlino uporabljamo le divje rastoči potrošnik.

Japonski dresnik – Vse dobre in slabe strani

Japonski dresnik je doma v Aziji, kjer ima zaradi vsesplošne uporabe v tradicionalni medicini status božanstva.

Grško seno: 5 koristi začimbe z dolgo tradicijo uporabe

Grško seno (Trigonella foenum-graecum), imenovano tudi sabljasti triplat, je rastlina, katere deli imajo dolgo zgodovino uporabe.

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.

Velika kapucinka krepi imunski sistem in čisti kri

Kapucinka vsebuje vitamin C, smole, pektin, tanine in različne hidrate. Uporabljajo jo, ker pospešuje celjenje ran in zaradi antiseptičnega delovanja.

Premagajmo glivice z divjim kostanjem

Izdelali bomo domače pripravke proti glivicam iz divjega kostanja, ki ga moramo vedno imeti doma za odpravo te nadloge.

Elevterokok ali Sibirski ginseng: Uporaba in pozitivni učinki

Elevterokok, imenovan tudi Sibirski ginseng ali sibirski ženšen, je zdravilna rastlina, ki izvira z gorskih območij današnje Rusije in azijskih držav.

Zdravilne rastline proti bolečinam: Naj nas bolečina ne spravi na kolena

Še tako zagrizeni naravoljubci ob hudih bolečinah popustijo in posežejo po farmacevtskih oblikah protibolečinskih izdelkov v obliki tablet ali injekcij. Težko zamerimo nekomu, ki...

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×