Zdravilne rastline

Zdravilne rastline

Vse o zdravilnih rastlinah in njihovi uporabi v domači lekarni.

Črni bezeg za zdravje in lepo kožo

Iz cvetov in bezgovih jagod so že od nekdaj izdelovali zdravilne čaje, obkladke, mazila in balzame, črni bezeg pa je priporočljiv tudi za zdravje in lepo kožo.
Bosvelija

Bosvelija: čudežno olje kadilne bosvelije

Eterično olje kadilne bosvelije se že tisočletja uporablja v terapevtske namene. Že v antičnih časih so ga cenili zaradi njegovega protivnetnega in protibolečinskega delovanja.
Kvasija

Kvasija nam pomaga zoper neješčnost in dispepsijo

Kvasija (Quassia amara) je tako med ljudmi kot tudi v znanstvenem svetu manj poznana rastlina, uporabljajo tudi kot antimalarik.
Navadni plešec

Navadni plešec: Antiseptik in diuretik

V ljudskem zdravilstvu so navadni plešec uporabljali za ustavljanje krvavenja po porodu in pri vseh oblikah notranjih krvavitev.
Ščitnica in zelišča

Kako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

Nepravilno delovanje nščitnice je povezano z mnogimi obolenji, tudi s sindromom kronične utrujenosti, zato vam predstavljamo nekatera zelišča, ki delujejo na ščitnico.
Sušenje začimb

Kako se lotiti sušenja začimb?

Zelišča so od nekdaj shranjevali s sušenjem, ki ima še danes svoje prednosti pred vlaganjem in zamrzovanjem.
Bodeča neža

Ste vedeli, da je tudi bodeča neža zdravilna?

Bodeča neža ali brezstebelna kompava je trajnica, ki jo vsi dobro poznamo. Iz nje lahko pripravimo čaj ali žganje, lahko pa jo namakamo tudi v kisu.
Naravni antibiotiki

Učinkoviti antibiotiki iz vaše kuhinje

Z uživanjem zelišč, začimb, zelenjave in drugih rastlin, ki so naravni »antibiotiki« oziroma delujejo protibakterijsko, se lahko izognete marsikateri bolezni.
Pelin - zdravilna rastlina ki lajša prebavne težave

Pelin pomaga pri prebavnih težavah

Pelin dokazano sprošča krče in poživlja krvni obtok, kar pripomore k boljši prekrvavitvi prebavil in ledvic. Posledica sta tako boljša prebava kot tudi boljša presnova.
evkaliptusovo olje

4 načini uporabe evkaliptusovega olja

Evkaliptusovo olje se za blaženje simptomov prehlada in gripe uporablja že desetletja, saj nam lahko pomaga pri zamašenih sinusih.

Predstavljamo ...

Slovenska EKO Ponudba