Domov Dom & energija

Dom & energija

Nepogrešljivi nasveti za vaš dom, varčevanje z energijo, kakšna je najbolj ekološka gradnja, kaj je pasivna hiša, kakšno toplotno črpalno izbrati, nismo pa pozabili niti na opremljanje stanovanja, da bo čim bolje služilo svojemu namenu. S pravimi ukrepi poskrbimo za udobno in varčno bivanje v svojem domu.

Jesensko čiščenje

Jesensko čiščenje: Nasveti za zdrav dom in telo

Ste kdaj pomislili, da je jesensko čiščenje doma celo bolj pomembno od spomladanskega? Preverite, kako se ga lotimo.
Kaj lahko pocnemo jeseni?

Kaj lahko počnemo in kako uživamo v jeseni?

Pravijo, da je jesen zadnji in najlepši nasmeh leta. Ljudje smo si različni; nekateri so v jesen zaljubljeni že od nekdaj, drugi imajo raje poletne mesece.
Pospravljen dom

Skrivnosti do vedno pospravljenega in čistega doma

Se sprašujete, kako nekaterim uspe imeti vedno čist in pospravljen doma, vam pa kljub trudu in borbi ne uspe ohraniti reda in čistoče doma?
Ženske in delovno okolje

Ženske za delo potrebujejo toplejši prostor

Ženske se pri opravljanju različnih nalog in opravil – npr. matematičnih ali jezikovnih – boljše počutijo v toplejših prostorih.
Prezračevanje - Rekuperacija

Naprave za prezračevanje z rekuperacijo – vse pogostejša izbira

Naprave za prezračevanje z rekuperacijo toplote so lahko vgrajene avtonomno ali v kombinaciji s sistemom klimatizacije, ki prostor ogreva in hladi.
Sončni kolektorji

Solarni ogrevalni sistemi in sončni kolektorji

Sončni kolektor segreva sanitarno vodo ali pa vodo za ogrevanje. Obstajajo pa tudi tako imenovani sončni parabolični kolektorji, ki se uporabljajo za proizvodnjo električne energije.
Spomladansko čiščenje doma

Klasične napake pri spomladanskem čiščenju

Vsako pomlad se nas večina odloči za generalno čiščenje stanovanja, a včasih ob tem naredimo več škode kot koristi, zato si poglejte klasične napake pri spomladanskem čiščenju.
Ikea gunrid zavesa

Ikea predstavila zavese, ki čistijo zrak v stanovanju

Veliko se govori o onesnaženosti zraka tudi v naših domovih. Pri Ikei menijo, da bi bila lahko rešitev posebna zavesa oziroma blago, poimenovano GUNRID.
Zažgani ostanki hrane na dnu posode

Zažgani ostanki hrane na dnu posode? Pomagajte si s temi triki!

Najverjetneje se vam je že kdaj zgodilo, da ste za trenutek ali dva pozabili na hrano, zažgane ostanke hrane na dnu posode pa lahko odpravite temi triki!

A je zrakotesna stavba tudi zdrava stavba?

Sodobna gradnja je prinesla kar nekaj sprememb in novosti tako na področju izdelkov, kot tudi pri njihovem načinu vgradnje in uporabe.

KAJ BEREJO DRUGI