Dom & energija

Dom & energija

dom, energija, varčevanje, eko dom, gradnja

Ko magistrica ekonomskih znanosti postane kmetica

Valeriji Verhovnik, za prijatelje Vale (ljudje se je spominjajo kot ene od udeleženk resničnostnega šova Kmetija išče lastnika), se je pred petimi leti življenje obrnilo na glavo.
Limona v gospodinjstvu

6 možnosti uporabe limone v gospodinjstvu

Iščete enostavne načine, kako uvesti majhne spremembe v svoje gospodinjstvo in tako narediti nekaj dobrega za zdravje in okolje? Potem vas bo zagotovo zanimalo, kako si lahko pri tem pomagate z limono …

Odstranite skrite strupe iz svojega doma!

Že nekatere zelo enostavne spremembe lahko zaščitijo vaše zdravje in zdravje vaših najdražjih pred strupi, ki jih najdemo praktično povsod.
Univerzalna čistila

Pripravite domače univerzalno čistilo

Namesto uporabe čistil, ki vsebujejo strupene kemikalije, lahko za sestavinami za univerzalno domače čistilo pobrskamo kar po lastni shrambi.
Aromaterapija

Lotite se domače aromaterapije in izboljšajte razpoloženje

Vonj ima na naše možgane neverjeten vpliv. Sproži lahko misli in čustva, vpliva na določeno razpoloženje ali nam prikliče spomine.

Divji Kostanj: Izdelajte si pralni prašek in še kaj

Iz divjega kostanja si lahko pripravimo milnico, torej v tekoči obliki, ki jo lahko uporabimo tako za osebno higieno in umivanje las, kakor tudi kot sredstvo za pranje in čiščenje.
Čiščenje oblačil

Odstranite madeže na naraven način

Če se želite izogniti uporabi škodljivih kemikalij za pranje perila, ki obremenjujejo okolje (in s tem naše zdravje), lahko pripravite domača sredstva za čiščenje....
Čiščenje pohištva - naravni pripravki

Domači pripravki za čiščenje lesenega pohištva

Leseno pohištvo, sploh lakirano, ima zelo občutljivo površino, ki zahteva posebno nego. Na trgu obstaja cela paleta čistilnih sredstev za nego lesenega pohištva.

Osvetlite sobo za ves mesec z uporabo krompirja!

V najnovejši raziskavi so odkrili, da krompir, ki je bil kuhan 8 minut ustvarja 10-krat več energije, kot standardna baterija.
Miha Pupis in Urša Kunz

Zgodba: “Delo na ekološki kmetiji naju je popolnoma zasvojilo”

Štirinajst let je od tega, ko sta se Miha in Urša odločila, da postane s trnjem zaraščeno posestvo v Črni vasi na Ljubljanskem barju njun novi dom.

Predstavljamo ...

Slovenska EKO Ponudba