Domov Vrt & Vrtnarjenje
Vrt & Vrtnarjenje
Vrt & Vrtnarjenje
Topinambur – zgoraj kot sončnica, spodaj kot krompir
Še posebej v zimskih mesecih je topinambur še kako dobrodošla sveža zelenjava, saj ga lahko izkopljemo in si pripravimo njegove sveže gomolje.
Vrt & Vrtnarjenje
Aronija na vrtu – Kako gojiti grmovnico z zdravimi plodovi?
Aronija je lep okrasni grmiček, ki ga lahko posadimo na svojem vrtu in s katerega lahko kmalu pobiramo plodove, ki so ne samo okusni, ampak tudi zdravi.
Vrt & Vrtnarjenje
Bo kmetijstvo pustilo kaj vode tudi za prihajajoče generacije?
Uredništvo - 0
Zaenkrat imamo srečo, da je v Sloveniji še vedno v izobilju tako pitne vode kot tudi vode v vodotokih. Zavedati se moramo, da se lahko to stanje spremeni čez noč.
Vrt & Vrtnarjenje
Obisk ekološke kmetije: »Potrošnik ti zaupa del življenja, zato ga ne smeš zavajati«
Uredništvo - 0
Do ekološkega certifikata je dolga in težka pot,« razloži Zvonka Oblak iz ekološke kmetije Mlinar, ki se razprostira na 5 hektarjih v Škalah pri Velenju.
Vrt & Vrtnarjenje
Paradižnik: nasveti za lepe plodove in obilen pridelek
Paradižnik sodi med najpogosteje zastopane vrtnine na vrtovih. Je pa to tudi ena tistih vrtnin, katerih pridelovanje ni ravno najlažje.
Vrt & Vrtnarjenje
Permakultura – velika poslovna priložnost za Slovence
Uredništvo - 0
Permakultura se začne z učenjem in za začetno navdušenost ne potrebujemo vrta ali njive. Ko jo enkrat spoznamo, začnemo drugače razmišljati.
Vrt & Vrtnarjenje
Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev
Na vrtu, vrtninah in okrasnem
cvetju, tako na prostem kakor tudi v prostoru, se nam občasno pojavijo
škodljivci ali različne bolezni. Če ne želimo kupovati dragih...
Vrt & Vrtnarjenje
Aljaž Plankl: »Ljubezen do zemlje me vedno znova kliče na vrt«
Vrt brez prekopavanja za marsikoga še vedno pomeni zgolj lepe sanje, a Aljaž Plankl vsakodnevno dokazuje, da je z ljubečim in spoštljivim odnosom do zemlje mogoče prav vse.
Vrt & Vrtnarjenje
Kumare – Sočni in hrustljavi plodovi z domačega vrta
Kumare so na splošno zelo uporabna vrtnina. Čeprav jih navadno največ pripravljamo v solati ali jih kisamo, pa jih lahko uporabimo tudi na druge načine.