0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiMoška pod pretvezo vstopila v hišo in ukradla denar

Moška pod pretvezo vstopila v hišo in ukradla denar

MORDA VAS ZANIMA

Dolenjske Toplice, 25. aprila – Na dvorišče stanovanjske hiše v Občicah na območju policijske postaje Dolenjske Toplice sta se v sredo okoli 9.30 pripeljala moška in pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja in pregledujeta priključke, zamotila stanovalca in iz hiše ukradla 1500 evrov. Policija svetuje previdnost ob nenapovedanih obiskih neznancev.

- Oglas -

Moška sta prispela z osebnim avtomobilom znamke Opel astra sive barve ljubljanskih registrskih oznak. Oškodovanec je šele po njunem odhodu opazil, da je bil žrtev kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Obvestilo o pojavu podobnega avtomobila so prejeli tudi metliški policisti. Osumljenca sta se dopoldne pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše in starejšo stanovalko spraševala, če je sama doma. Policisti preiskujejo okoliščine in izvajajo aktivnosti za izsleditev osumljencev, so še sporočili.

Na policiji opozarjajo, da pogosto obravnavajo tovrstna kazniva dejanja, kjer so žrtve predvsem starejši. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno.

- Oglas -

Njihov glavni namen je, da vstopijo v hišo ali da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in ukradejo denar ter nakit. Oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni.

Občanom zato svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane obiskovalce ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi stopijo samo za vogal. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

.

NAJNOVEJŠE