fbpx
Domov Rubrike Zanimivosti

Zanimivosti

Pomivanje posode – nekaj najboljšega, kar lahko naredite za svoje možgane

Kaj ima pomivanje posode skupnega z zdravjem naših možganov? Precej več, kot se morda zdi na prvi pogled!

Kakšne poklice bomo opravljali v prihodnosti?

Razmišljanje o poklicih prihodnosti postaja vse večji izziv. Tako za starše (ki smo pred tem, v kaj usmeriti mladostnika oz. mu pri tem pomagati in ga motivirati) kot sploh za mlade.

3D-posnetek ultrazvoka osrečuje slepe nosečnice

S pomočjo 3D-tehnologije lahko namreč zdaj tudi nosečnice z okvaro vida »spoznajo« svojega nerojenega otroka, še preden pokuka na svet.

Robotski hišni ljubljenčki namesto živalskih?

Je lahko sobivanje z živalskimi roboti enako blagodejno kot sobivanje s pravimi živalmi? Inteligentne robotske igrače oz. socialni roboti v osnovi pogosto spominjajo na ljudi.

Voznik in sovoznik zaspala med vožnjo Tesle

Eden izmed primerov precenjevanja funkcije avtopilota se je zgodil lanskega julija v Kanadi. Policija je takrat prejela obvestilo, da je bil na cesti opažen avtomobil Tesla Model S, ki je vozil občutno prehitro.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

Znanstveniki razvili napravo za spreminjanje sanj

Raziskovalcem s Tehnološkega inštituta Massachusettsa je uspelo zasnovati izjemno zanimivo napravo, ob kateri marsikdo najprej pomisli na film Izvor (Inception).

Neverjetno: dež povzroči, da postanejo cvetovi transparentni!

Medtem ko nekatere cvetlice navdušujejo z živimi, energičnimi barvami, imajo druge v rokavu nekoliko drugačne adute, ki lahko poskrbijo za še večjo osuplost nad tem, kar zmore narava.

Ali lahko polna Luna zares vpliva na nas?

Luna, še posebej polna luna, že od nekdaj vznemirja človeško domišljijo. Pa res vpliva na človeško razpoloženje in zdravje?

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×