Domov Rubrike Zanimivosti

Zanimivosti

zanimivosti, znane osebnosti, intervju, zgodovina

Uros Macerl

Zelena Nobelova nagrada v roke Slovencu

Prejemnik najpomembnejše okoljske nagrade, ki jo podeljujejo že 26 let in jo pogosto označujejo za Nobelovo nagrado za okoljske aktiviste, je predsednik Eko kroga Uroš Macerl.
Rezano cvetje

Kako doseči, da bo rezano cvetje ohranilo svežino dlje časa?

Šopek cvetja, ki ste ga dobili v dar je prečudovit, a žal zelo hitro veni, zato si preberite kako doseči, da bo rezano cvetje ohranilo svežino dlje časa.
Poraba alkohola

Poraba alkohola na prebivalca se po krizi zvišuje

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) ugotavljajo, da se je v letu 2015 poraba alkohola na prebivalca po krizi zvišala.
Sedenje

Pretirano sedenje pospešuje staranje

Ljudje, ki preživijo večino dneva v sedečem položaju, so biološko precej starejši od svojih vrstnikov, ki so bolj aktivni, saj pretirano sedenje pospešuje staranje.
L'Oreal pametna krtača

Krtača, ki lahko oceni kvaliteto vaših las

Krtača, ki je namenjena uporabi skupaj s pametnim telefonom, je opremljena s številnimi senzorji, ki zbirajo informacije o kvaliteti las, uporabnikovih navadah, kar zadeva krtačenje, in o določenih zunanjih dejavnikih.
Brezplačni pregledi ustne votline

Kmalu brezplačni preventivni pregledi ustne votline

Rak ustne votline je v porastu, zato bodo kmalu na voljo tudi brezplačni preventivni pregledi ustne votline.
Ali nas rastline vidijo

Nas lahko rastline vidijo?

Ideja, da bi nas lahko rastline opazovale, se zdi po eni strani strašljiva, a hkrati tudi zelo zanimiva. Pravzaprav ta ideja niti ni nekaj novega.
Virtualna resničnost in depresija

Virtualna resničnost kot varna alternativa antidepresivom?

Antidepresivi lahko povzročijo številne stranske učinke, zato znanstveniki proučujejo ali je lahko virtualna resničnost varna alternativa antidepresivom.
Ana Dolinar

Ana Dolinar: Moje telo se je uprlo nakupovanju v ogromnih korporacijah

Ana Dolinar, gledališka igralka, ki se je v srca ljudi vpisala tudi kot simpatična Eli iz Žlahtne štorije, ki se poslavlja z malih zaslonov, pravi, da so se, odkar je postala mati, v njeni glavi začeli dogajati resni premiki.

Kaj sproži stres pri vašem astrološkem znamenju?

Verjetno ste se že kdaj vprašali, kaj sproži stres pri vašem astrološkem znamenju, zato vam predstavljamo dvanajst astroloških znamenj in dvanajst različnih karakternih tipov.

Predstavljamo vam

Ne spreglejte