fbpx
Domov Šport & Rekreacija

Šport & Rekreacija

Za akne po telesu je lahko kriva vaša podloga za vadbo

Marsikoga preseneti informacija, da je lahko za akne na telesu kriva podloga za vadbo – oziroma neustrezna skrb zanjo.

Evforični občutki po teku – največja nagrada za številne tekače

Ljudje tečejo zaradi najrazličnejših razlogov. Zdi se, da sta najpogostejša razloga skrb za zdravje in želja po oblikovanju postave. Čeprav je lahko to nedvomno...

Varna vadba za diabetike

Redna telesna aktivnost je eden izmed najpomembnejših vidikov obvladovanja sladkorne bolezni. Vendar pa je zelo pomembno, da pri tem upoštevate določena varnost priporočila.

Mišice so najboljše sredstvo proti maščobi!

Hujšanje je eden izmed najbolj pogostih vadbenih ciljev, zlasti pri osebah, ki sicer še nimajo zdravstvenih težav, zaradi katerih bi bile prisiljene razmišljati o spremembi življenjskega sloga.

Test: Katera vadba vas bo najbolj motivirala?

Vadba vas bo napolnila z energijo, okrepila mišice in razgibala sklepe, pa tudi kak dopustniški kilogram boste odpravili. A katera oblika vadbe je za vas najboljša?

Je 10.000 korakov na dan zares dober cilj?

Najverjetneje ste že zasledili, da se kot dnevni cilj, ki naj bi ga dosegali, če želimo ostati zdravi in v dobri formi, pogosto omenja 10.000 korakov. Pa je to zares ustrezno merilo, ki velja za vse?

6 nasvetov za povečanje pozitivnih učinkov hoje

Mnogi podcenjujejo hojo, češ da ne gre za »pravo telovadbo«. Z določenimi modifikacijami pa lahko poskrbite, da bo imela hoja še posebej blagodejne učinke.

Zgolj 10 minut teka dnevno zmanjša nevarnost za zgodnjo smrt za skoraj 30 odstotkov

Strokovnjaki so ugotovili, da že 10 minut teka na dan pomaga pri zmanjševanju možnosti za prezgodnjo smrt zaradi najrazličnejših vzrokov.

Zakaj je močno jedro trupa tako pomembno?

Močno jedro telesa ne pomeni le močnih trebušnih mišic, saj so pomembne tudi notranje, globoke mišice trupa – mišice, ki obkrožajo medenico in hrbtenico.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×