0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroNajboljša vadba za vaše astrološko znamenje

Najboljša vadba za vaše astrološko znamenje

MORDA VAS ZANIMA

Ali sovražite telesno aktivnost? Morda preprosto še niste odkrili vadbe, ki bi vam bila resnično pisana na kožo. Toda to se lahko spremeni, če upoštevate najpomembnejše lastnosti svojega astrološkega znamenja. Odgovor na vprašanje, katera vadba je najprimernejša za vas, je morda zapisan v zvezdah …

- Oglas -

Oven

Za ovne so najprimernejši športi, ki vam omogočajo, da izživite svojo tekmovalno naravo – tudi ko gre za športe, s katerimi se ukvarjate samo rekreativno. Pri tem upoštevajte, da skupinski športi niso najboljša izbira. Ovni imate namreč običajno radi popoln nadzor. Razmislite o športih, kot so borilne veščine, lokostrelstvo ali golf. Dobra izbira pa je lahko tudi »spinning« (vodena vadba na sobnih kolesih).

Bik

Biki so običajno pravi hedonisti, zato se jim upira že sama misel na napor, ki je potreben med telesno aktivnostjo. Če se prepoznate, vam svetujemo, da za začetek izberete sprehode v naravi. To bo stimuliralo vaša čutila in poskrbelo za senzorični užitek, ne da bi bil pri tem potreben prevelik napor. Nato postopoma stopnjujte tempo – najprej do lahkotnega, nato pa do malce intenzivnejšega teka. Priporočamo, da vsak dan izberete drugo pot, saj bo tveganje za to, da se začnete dolgočasiti, tako precej manjše.

Dvojčka

Individualna vadba praviloma ni najboljša za vas, saj se precej bolje počutite v družbi. Če ste obdani z ljudmi, ste precej bolj motivirani. Obenem pa je dobro, da izberete šport, ki vas tudi intelektualno stimulira, na primer tenis, ki zahteva neprekinjeno pozornost in hitro odzivnost.

- Oglas -

Rak

Na dogodke v svojem življenju se običajno odzovete zelo čustveno. Tako je dobro, da izberete vadbo, ki bo združevala telesni in duševni vidik, saj vam bo tovrstna vadba pomagala pri predelavi intenzivnih čustev. Odlična izbira je denimo joga, ki prepleta telesno aktivnost in meditacijo. Ker negativna čustva običajno »občutite« predvsem v trebušnem predelu (na primer v obliki neprijetne napetosti in bolečine), je pomembno, da čim bolj okrepite ta del svojega telesa. Pri tem vam lahko pomaga pilates.

Lev

Za leve so še posebej primerne različne vrste plesa. Ne le da se boste tako dodobra razgibali, ampak bo ples potešil tudi vašo željo po pozornosti in vam omogočil, da izživite svojo kreativno plat. Gre torej za mnogo več kot za vadbo, osredotočeno izključno na telo.

Devica

Podobno kot za rake je lahko tudi za device zelo koristna joga. Ker ste zelo analitična oseba, potrebujete vadbo, ki bo vsaj za krajši časa utišala vaše misli in vam omogočila, da preprosto ste, brez pretiranega analiziranja. Vadba z elementi meditacije je zato kot nalašč za vas.

Tehtnica

Tehtnicam priporočamo ekipne športe. Gre namreč za astrološko znamenje, ki je znano po timski naravnanosti. Odlično se znajdete v vlogi mediatorja, zato zlahka pomirite razgrete strasti in poskrbite, da v vaši ekipi zavlada sloga.

- Oglas -

Škorpijon

Škorpijoni ste znani kot zelo intenzivne osebe, zato potrebujete šport, ki vam bo pomagal pri tem, da sprostite presežek energije in razčistite z demoni, ki vas preganjajo. Za vas so zelo primerne borilne veščine in visokointenzivne oblike individualne vadbe.

Strelec

Vašemu avanturističnemu duhu najbolj ustrezajo športi, kot je pohodništvo. Med vadbo v zaprtih prostorih imate namreč občutek utesnjenosti. Tako je vsekakor pametno, da daste prednost aktivnostim na prostem – kadar je to seveda izvedljivo.

Kozorog

Kozorogi so običajno zelo uspešni pri športih, ki zahtevajo obilo vztrajnosti. V vadbi boste najbolj uživali, če jo boste dojemali kot dolgoročni projekt. Najbolj ste namreč motivirani takrat, ko imate pred očmi jasen cilj. Zakaj se ne bi denimo začeli pripravljati na tekaško tekmovanje?

Vodnar

Precej bolj kot rutina vam ustreza spontanost. Eden od najboljših športov za vas je kolesarjenje, saj imate tu ogromno svobode, da si med vožnjo premislite in izberete drugo pot. Manj ko bo omejitev, bolj boste uživali, posledično pa boste lažje vztrajali.

Ribi

Pri ribah so stvari precej predvidljive: najboljša izbira za vas so vodni športi, med katerimi se boste – da, prav ste uganili – počutili kot riba v vodi!

Preberite tudi:

.

NAJNOVEJŠE