Domov Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

ekologija, ekolje, ekološki problemi, klimatske spremembe

Plastenke

Nas bodo plastenke v nekaj desetletjih povsem preplavile?

Plastenke resno ogrožajo oceane, morsko obalo in druge naravne habitate. Kriza, ki se nam obeta, naj bi bila enako resna kot podnebne spremembe.

Jože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

Najpogostejša obolenja sečil so vnetje mehurja, vnetje sečnice in vnetje ledvic. Poleg tega so pogosta obolenja prostate pri moških.

Kaj je trajnostna mobilnost in kako so se v občini Medvode lotili projekta Celostne...

Preverili smo, kaj trajnostna mobilnost sploh je, kakšne spremembe prinaša za prebivalce in uporabnike cest ter javnega prometa in kako nam lahko pomaga k bolj odgovornemu ravnanju do okolja in hkrati tudi pripomore k bolj zdravemu življenjskemu slogu.

Voda na območju Bosporske ožine nenadoma spremenila barvo

Prebivalci Carigrada so lahko v zadnjih dneh opazovali zelo nenavaden pojav, saj je voda na območju Bosporske ožine nenadoma spremenila barvo.
Slovenija, kopanje, kopalne vode

Slovenske kopalne vode sodijo med najčistejše v Evropi

Medtem ko nekateri načrtujejo poletni dopust v tujini, nameravajo mnogi ostati kar v Sloveniji. Na srečo imate tudi v tem primeru ogromno priložnosti.

Trump sporočil odločitev: ZDA odstopajo od pariškega sporazuma!

Tisto, kar se je napovedovalo že kar nekaj časa, se je ta teden tudi zares zgodilo, Trump sporočil odločitev, da ZDA odstopajo od pariškega sporazuma!

Na majhnem otoku sredi Pacifika našli več kot 17 ton plastičnih odpadkov!

Koralni otok Henderson sredi Pacifiškega oceana je neposeljen, zaradi česar bi marsikdo pričakoval, da tam vlada idilično vzdušje, v resnici pa so na majhnem otoku sredi Pacifika našli več kot 17 ton plastičnih odpadkov.

Se nam obeta pridobivanje energije iz onesnaženega zraka?

Onesnaženost zraka predstavlja resen problem v številnih mestih po vsem svetu, zato se nam v prihodnje obeta pridobivanje energije kar iz onesnaženega zraka.
Ogljikov dioksid

Rekordna vrednost ogljikovega dioksida v ozračju

Pred nedavnim je bil zabeležen nov mejnik pri spremljanju podnebnih sprememb. Podobno kot večina drugih pojavov v zadnjih letih tudi ta ne obeta nič dobrega.

Shod za znanost združil znanstvenike v boju proti »alternativnim dejstvom«

Pred nedavnim, natančneje 22. aprila, na svetovni dan Zemlje, je shod za znanost združil znanstvenike v boju proti »alternativnim dejstvom«.

Predstavljamo vam

Ne spreglejte