Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

ekologija, ekolje, ekološki problemi, klimatske spremembe

Vulkan

Znanstveniki razvili nov model za napovedovanje vulkanskih izbruhov

Pretekli izbruhi vulkanov so pomagali znanstvenikom z univerze v angleškem mestu Manchester razviti nov model za napovedovanje vulkanskih izbruhov.

Zunanji zrak onesnažujejo tudi pirotehnična sredstva

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje opozarjajo, da k splošnemu onesnaženju zunanjega zraka pripomore tudi uporaba različnih pirotehničnih sredstev (ognjemetov, petard in iskric).

Na Arktiki rekordno taljenje ledu

Temperaturni rekordi se nadaljujejo, žal pa to vpliva tudi na rekordno taljenje ledu na Arktiki.

V Sahari je po skoraj 40 letih zapadel sneg

Po skoraj 40 letih smo ponovno dočakali sneg v Sahari, ki velja za najbolj vroče področje na vsem zemeljskem površju, saj temperature zraka pogosto presežejo 50 °C.
Ptičja gripa Slovenija

Lahko kmalu pričakujemo ptičjo gripo v Sloveniji? Veterinarji in pristojne službe v pripravljenosti!

V Evropi se je ponovno pojavila ptičja gripa oz. aviarna influenca (HPAI) podtipa H5N8. Veterinarji in pristojne službe so, kot zagotavljajo, pripravljeni na pojav aviarne influence podtipa H5N8 v Sloveniji.
Novoletna smreka

Katere smrečice so namenjene za okras in praznovanje?

Približuje se čas krašenja novoletnih smrečic, nekateri pa ste jih že postavili. Zavod za gozdove Slovenije za označitev gozdnih drevesc, namenjenih za okras v prazničnih dnevih.
Ljubljana in vreček - akcija Nisem večna

V Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

Ljubljanska občina je predstavila akcijo Nisem večna, sem pa zato manj tečna. S tem želijo opozoriti, kako plastične vrečke obremenjujejo okolje.
Donald Trump

Pospešeno shranjevanje podatkov o podnebnih spremembah pred Trumpovo prisego

Dan, ko bo Donald Trump prisegel kot 45. predsednik Združenih držav Amerike, se vse bolj približuje. Mnoge znanstvenike je zato zajela precejšnja panika, saj se bojijo, kaj bi se lahko po 20. januarju 2017 zgodilo s podatki o klimatskih spremembah.
Električni avtomobili

So električna vozila zares prijazna do okolja?

V zadnjem času postajajo avtomobili Tesla izjemno priljubljeni. Morda imate včasih celo občutek, da skoraj vsi govorijo samo še o tem, kako inovativna in ekološka rešitev so električni avtomobili.
Sadiq Khan - Londonski župan

Londonski župan podvojil proračun za reševanje okoljske problematike

Okoljevarstvene organizacije in ekološko osveščeni posamezniki so pozdravili potezo londonskega župana Sadiqa Khana, ki je podvojil proračun za reševanje okoljske problematike, natančneje za reševanje problema onesnaženosti zraka.

Predstavljamo ...