16.4 C
Slovenia,si
Domov Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

ekologija, ekolje, ekološki problemi, klimatske spremembe

Kenija - prepoved plastičnih vrečk

Kenija povsem prepovedala plastične vrečke in uvedla stroge kazni

V Keniji je začel veljati zelo strog zakon, povezan s plastičnimi vrečkami, saj so povsem prepovedali plastične vrečke in uvedli stroge kazni v primeru kršitve.
Svinec v krvi

Vsebnosti svinca v krvi otrok iz Zgornje Mežiške doline: Letos povišana vrednost pri petini...

Letos je bila povišana vsebnost svinca ugotovljena pri petini otrok. Letošnji rezultati so opozorilo, da je izvajanje ukrepov za zmanjšanje izpostavljenosti in vnosa svinca v Zgornji Mežiški dolini potrebno.

Amadeo Dolenc: »Gobjim jedem v restavracijah lahko zaupamo, če imajo znan izvor.«

Čeprav je letošnja gobarska sezona trenutno predvsem zaradi suše manj obilna, preverite nekaj gobarskih nasvetov, modrosti in zanimivosti o gobarjenju pri nas, ki jih je z nami delil predsednik Mikološke zveze Slovenije Amadeo Dolenc. 
Krčne žile: Kakšna prehrana se priporoča

Krčne žile: 5 živil, ki ne smejo manjkati v vaši prehrani

Krčne žile so težava, s katero se sooča veliko ljudi, tako žensk kot tudi moških. Pojav že na prvi pogled opaznih, modrikastih in nabreklih žil je povezan s popuščanjem sten krvnih ven.

Pod površjem Lune naj bi se nahajale večje količine vode

Znanstveniki z ameriške Univerze Brown so pred kratkim presenetili z zelo zanimivo hipotezo, da naj bi se pod površjem Lune nahajale večje količine vode.
Naravni viri

Od danes živimo s posojilom: Človeštvo je porabilo vse naravne vire, ki jih ima...

Letos smo dan prej kot lani vstopili v ekološki dolg do prihodnjih generacij. Gre za dan prekoračenja Zemljinih virov, ko človeštvo izkoristi naravne vire.

Bo do leta 2100 petina sveta res »podnebnih beguncev«?

Nedolgo tega so strokovnjaki z univerze Cornell v Združenih državah Amerike na podlagi študije vpliva podnebnih sprememb ugotovili, da naj bi bila do leta 2100 petina sveta podnebnih beguncev.

Je globalno segrevanje krivo tudi za pogostejše težave s spanjem?

Spadate med naraščajočo množico ljudi, ki ima občasno ali celo zelo pogosto težave s spanjem in ste zaradi tega razmišljali, če je tudi globalno segrevanje krivo za pogostejše težave s spanjem?
dizel - diesel

V Franciji do leta 2040 prepovedana vsa dizelska in bencinska vozila?

Novi francoski minister za okolje Nicolas Hulot je pred kratkim presenetil z zelo drzno napovedjo. Kot je povedal, naj bi namreč Francija do leta 2040 prepovedala prodajo vseh vozil z motorjem na bencin ali dizelsko gorivo.
Plastenke

Nas bodo plastenke v nekaj desetletjih povsem preplavile?

Plastenke resno ogrožajo oceane, morsko obalo in druge naravne habitate. Kriza, ki se nam obeta, naj bi bila enako resna kot podnebne spremembe.

Predstavljamo vam

Ne spreglejte