Domov Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

Ekologija, okolje, ekološki problemi, klimatske spremembe so tiste aktualne teme, katerim moramo posvečati vedno več pozornosti.

Lokalna hrana in potrošniki

Potrošniki in lokalno pridelana hrana: Ali lahko vplivamo na ponudbo?

Dandanes je ponudba domačih slovenskih izdelkov vsak dan pestrejša, pristne slovenske izdelke pa najdemo tudi na policah večjih trgovcev.
Pohodništvo

8 razlogov za pohodništvo in 5 nasvetov za začetnike

Pohodništvo je pri nas priljubljeno že od nekdaj. Lahko smo veseli, da živimo v deželi, kjer imamo na voljo mnogo prečudovite narave.

Naravna kopališča: Kje se Slovenci najraje kopamo v naravi?

Še preden se začnejo vročinski valovi, ko bo znova treba poiskati zavetje pred žgočim soncem, ležanje v senci pa za konkretno osvežitev...

Resnična zgodba: S pravilnim gibanjem odpravil bolečine hrbtenici

Mladen iz Novega mesta je zaradi poškodbe v srednji šoli tudi sam izkusil omejenost gibalnih sposobnosti in nato ves čas raziskoval in...
Izlet v naravo

Pojdite v naravo!

Vsako leto 22. aprila praznujemo dan Zemlje, s tem datumom namreč obeležujemo obletnico rojstva sodobnega okoljskega gibanja leta 1970.
PET

Bliža se tudi prepoved prodaje bleščic, ker onesnažujejo morja

Kot vemo, znanstveniki napovedujejo, da bo do leta 2050 v oceanu več plastike kot rib, zato se bliža tudi prepoved prodaje bleščic, ker onesnažujejo morja.
marija lah popravljalnica deznikov

Zadnja mojstrica popravljanja dežnikov: Vztrajno se upira potrošništvu!

V njeni delavnici se zdi, da se je čas že davno ustavil. Tam nekje sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bili dežniki zelo cenjeni in dragoceni.
Hanami

Hanami ali ljubezen do cvetočih dreves

Ko cvetovi češenj oživijo, je praznovanje njihove lepote na Japonskem izjemno priljubljen običaj, ki se imenuje hanami ali ljubezen do cvetočih dreves.
Svetovni dan zdravja

Praznovali smo svetovni dan zdravja

Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja, letos je to pravica do zdravstvene pomoči za vse ljudi na svetu.
Cepljenje na Novi Zelandiji

Novozelandski zdravniki začeli cepiti kar na prostem

V zadnjem času so začeli nekateri zdravniki z Nove Zelandije občasno seliti svoje ordinacije kar na prosto, kjer so začeli cepiti kar na prostem.

KAJ BEREJO DRUGI