Domov Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

Ekologija, okolje, ekološki problemi, klimatske spremembe so tiste aktualne teme, katerim moramo posvečati vedno več pozornosti.

PET

Bliža se tudi prepoved prodaje bleščic, ker onesnažujejo morja

Kot vemo, znanstveniki napovedujejo, da bo do leta 2050 v oceanu več plastike kot rib, zato se bliža tudi prepoved prodaje bleščic, ker onesnažujejo morja.
marija lah popravljalnica deznikov

Zadnja mojstrica popravljanja dežnikov: Vztrajno se upira potrošništvu!

V njeni delavnici se zdi, da se je čas že davno ustavil. Tam nekje sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bili dežniki zelo cenjeni in dragoceni.
Hanami

Hanami ali ljubezen do cvetočih dreves

Ko cvetovi češenj oživijo, je praznovanje njihove lepote na Japonskem izjemno priljubljen običaj, ki se imenuje hanami ali ljubezen do cvetočih dreves.
Svetovni dan zdravja

Praznovali smo svetovni dan zdravja

Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja, letos je to pravica do zdravstvene pomoči za vse ljudi na svetu.
Cepljenje na Novi Zelandiji

Novozelandski zdravniki začeli cepiti kar na prostem

V zadnjem času so začeli nekateri zdravniki z Nove Zelandije občasno seliti svoje ordinacije kar na prosto, kjer so začeli cepiti kar na prostem.
Odpadki

V marcu so nadzirali čezmejno pošiljanje odpadkov in našli kršitelje

V marcu so nadzirali čezmejno pošiljanje odpadkov in našli kršitelje, kjer je bila sporna predvsem pošiljka, ki je bila na poti iz Italije v Bolgarijo, ko so jo na mejnem prehodu Fernetiči zasegli slovenski policisti.
Treecelet

V čim krajšem možnem času želijo po svetu posaditi milijon dreves

Miha in Jaka Hrovat sta že celo življenje obdana z lesom, zato je tudi njuna želja, da v čim krajšem možnem času po svetu posadijo milijon dreves.
Chicago

Chicago se potaplja

Znanstveniki iz inštitucije National Oceanic and Atmospheric Administration so izračunali, da se Chicago vsako stoletje potopi od 10 do 20 centimetrov globlje.
Potovanje z vlakom

Namesto z letalom se lahko mladi letos na potovanje odpravijo z vlakom

Organizacija CIPRA International mladim ponuja cenovno ugoden in poučen izlet po alpskih državah, kar pomeni, da se namesto z letalom lahko mladi letos na potovanje odpravijo z vlakom.
Koralni greben

Vrtnarjenje pod vodo

Koralni grebeni so poleg tropskih gozdov eden od najbolj biološko raznolikih ekosistemov na Zemlji, zato nekateri to imenujejo kar vrtnarjenje pod vodo.

KAJ BEREJO DRUGI