fbpx
Domov Ekologija & okolje

Ekologija & okolje

Kolesarsko stezo umestili kar sredi avtoceste

Dobrih 30 kilometrov dolga kolesarska steza, ki povezuje dve južnokorejski mesti, in sicer Daedžeon in Sejong je speljana kar po sredini avtoceste.

Naprava, ki pretvori gospodinjske odpadke v bioplin za kuhanje

Naprava HomeBiogas, izdelana posebej za gospodinjsko rabo s pomočjo katere je mogoče različne organske odpadke pretvoriti v bioplin.

Obnovljivi viri lani prvič prehiteli fosilna goriva

Delež elektrike, pridobljen s pomočjo obnovljivih virov je bil v letu 2020 v Evropi večji od deleža električne energije, pridobljenega z izgorevanjem fosilnih goriv.

Na kos zemlje odvrgli pomarančne olupke – rezultat po 20 letih je skoraj neverjeten!

Dva ekologa ste pred dobrimi dvajsetimi leti prepoznala problem s sadnimi odpadki, zato sta se odločila, da proizvajalcu sokov predlagata izvirno rešitev.

Do lesa brez sečnje dreves

Možnost, da bi lahko prišli do lesa, ne da bi morali za to posekati drevo, se zdi na prvi pogled zelo nenavadna. Vendar pa so na Japonskem že pred več stoletji iznašli tehniko, ki omogoča prav to.

Zaradi pandemije močno narastla poraba plastike za enkratno uporabo

Večja potreba po plastiki za enkratno uporabo, ki je posledica pandemije, pa seveda ni vezana le na restavracije, lokale ipd., ampak gre tu tudi za različno zaščitno opremo – od mask do rokavic.

Osebni generator, ki »ustvarja« energijo, medtem ko hodite

Čeprav so rešitve, ki omogočajo oskrbo z večjimi količinami energije, zagotovo še posebej pomembne, pa so lahko zanimivi tudi malce manj ambiciozni projekti.

Skrivnostni poljski gozd z ukrivljenimi drevesi

Skrivnostni poljski gozd, poimenovan Krzywy Las, v katerem rastejo nenavadno ukrivljenja drevesa.

Kanada bo prepovedala številne plastične izdelke za enkratno uporabo

Količina plastike, ki se proizvede na leto, se je v zadnjih desetletjih drastično povečala. Leta 2015 je bilo na primer proizvedenih skoraj 450 milijonov...

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×