0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeMitsubishi Evo XI hibridni dizel

Mitsubishi Evo XI hibridni dizel

MORDA VAS ZANIMA

Ko je Mitsubishi ukinil serijo njegovih avtomobilov Evo (Mitsubishi Lancer Evolution), je na Japonskem ostalo nemalo žalostnih oboževalcev tega avtomobila. Zaradi velikega povpraševanja, je sedaj prišla na dan novica, da je v razvoju nov model omenjenag avtomobila, ki združuje moč dizelskega in električnega motorja.
mitsubishi evo xi prototipPredsednik podjetja je za javnost povedal, da bo Mitsubishi Evo XI avto nove generacije hibridov, ki bo v kombinaciji z električnim motorjem uporabljal dizelsko gorivo. Do sedaj so osebne avtomobile na hibridne pogone večinoma proizvajali z bencinskimi motorji, sedaj pa se pojavlja vse več novic o novih, varčnejših hibridnih pogonih.
Mitsubishi Evo XI
Mitsubishi Evo XI naj bi bil za prodajo pripravljen v roku treh let, hitrost od 0 do 100 km/h pa naj bi ob zelo zmanjšanih emisijah dosegel v 5 sekundah. Mitsubishi si je torej zadal cilj razviti športni hibridni avtomobil z nizko porabo in čim manjšimi emisijami.
Mitsubishi Evo XI hibridni dizel
Evo XI naj bi tudi dobil čisto svoj S-AWC sistem (Super All Wheel Control), ki za optimalno delovanje in kontrolo vozila povezuje zaviranje, oprijem in vodenje avtomobila v eno enoto. Več o novem dizelskem špotnem hibridu pa bomo izvedeli, ko se bo razvoj avtomobila dejansko začel.

.

NAJNOVEJŠE