5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Ekologija & okoljeLafarge kljub prepovedi še vedno sežiga odpadke

Lafarge kljub prepovedi še vedno sežiga odpadke

MORDA VAS ZANIMA

Po tem, ko je Eko krog marca dosegel sodno, julija pa tudi upravno zmago proti sežiganju odpadkov v trboveljskem Lafarge Cementu, smo Zasavci po dolgih letih lahko uživali normalno poletje brez smradu. Brez smradu … Eno samo poletje …

- Oglas -

Lafarge si pod novim direktorjem Miluchom natika navidez prijazno masko, a od svoje namere o sežigu odpadkov v zasavski dolini v resnici nikoli ni odstopil. V zadnjih mesecih je preko meja dobrega okusa povečal pritiske na vseh področjih. Na eni strani so njihovi PR plačanci uredili, da se kot po tekočem traku v medijih pojavljajo intervjuji z direktorjem in ostalimi vodilnimi uslužbenci, v katerih sami sebe opisujejo kot človekoljubne družinske ljudi, marginalizirajo nevarnosti sežiganja odpadkov, prikrito grozijo z zaprtjem cementarne, Eko krog pa skušajo diskreditirati kot skupino prenapetežev.

Ekokrog
Aktivisti Eko kroga

V ponedeljek, 3. oktobra 2011, bo na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) potekala še ena ustna obravnava v postopku morebitne izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za sosežig odpadkov Lafarge Cementu. Vabilo na obravnavo nam daje slutiti, da država (bolje rečeno konkretni posamezniki) Zasavju spet natikajo zanko okoli vratu.

Eko krog zahteva, da se pred kakršnokoli drastično odločitvijo naredi neodvisna in poglobljena študija o tem ali preobremenjeno zasavsko okolje in ljudje sploh še prenesemo dodatno onesnaženje. Naj povedo svoje strokovnjaki zdravstvene in meteorološke stroke ter okoljskih ved. Po več letih prerekanj je zdaj končno priložnost, da neodvisna stroka na osnovi dejstev pokaže, kdo ima prav. To bo najbolje tudi za politiko in vlado, ki se je zaradi interesov parih svojih uradnikov v letu 2009 znašla v hudih škripcih. Prepričani smo, da bo strokovna študija pokazala, da je kurjenje odpadkov v naših neprevetrenih dolinah zločin, ki se ne sme ponoviti.

Čez poletje smo pripravili dokumentacijo za kazenske ovadbe proti konkretnim uslužbencem MOP, Agencije RS za okolje (ARSO) in ZZV Maribor zaradi njihovega nevestnega dela, poneverb listin ali dejanj, ki bi lahko bila koruptivna. Zahtevali bomo tudi, da se ZZV Maribor odvzame akreditacija, saj je v preteklosti dokazano že večkrat zagrešil bistvene strokovne napake. Na podlagi preteklih izkušenj se bojimo, da bi lahko bila ravno ta in takšna ustanova vključena v strokovno presojo vplivov Lafarge Cementa na okolje, na kar ne pristajamo.

- Oglas -

Zdaj, ko smo tudi mi lahko dihali tako, kot smo to prej gledali početi ljudi na TV, ne bomo nikomur dovolili, da nam to še kdaj vzame. Nikoli več sežigalnice! Spomin nanjo nas že žge dovolj.

Aktivisti Eko kroga

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×