Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeDunaj z inovativnimi ukrepi do čistejšega okolja

Dunaj z inovativnimi ukrepi do čistejšega okolja

MORDA VAS ZANIMA

Dunaj želi do leta 2010 okolju prijazno mobilnost po mestu z 69 povečati na 78 odstotkov. Ta ambiciozni cilj nameravajo doseči z izgradnjo mreže kolesarskih poti, razširitvijo con za pešce, izgradnjo novih tramvajskih prog in s spodbujanjem izposoje avtombilov.

- Oglas -

Trenutno je na Dunaju 50 izposojevalnic avtomobilov »Carsharing«, ki se jih poslužuje 8.000 uporabnikov. Po prijavi v sistem uporabnik s kartico odklene avto in si ga izposodi ob kateri koli uri. Obračunajo se kilometri in čas izposoje, gorivo je vključeno v ceno. Ker želijo dunajske oblasti za tretjino zmanjšati avtomobilski promet, ne da bi se s tem zmanjšala kakovost življenja, nameravajo število izposojevalnic povečati za desetkat. Na ta način bodo na svoj račun prišli predvsem tisti, ki živijo na obrobju mesta ali avtomobil potrebujejo samo občasno, saj ob izposoji nimajo stroškov z registracijo, popravili, vinjeto ali menjavo pnevmatik. Raziskava Avstrijskega prometnega kluba je pokazala, da en avto, namenjen izposoji, nadomesti kar do osem osebnih avtomobilov. Posledično to pomeni manj zasedenih parkirnih mest, ki jih lahko nadomestijo z več zelenimi površinami in kolesarskimi potmi ter s širšimi pločniki.

KolesarjiČeprav je osebni avto po uporabi že sedaj na drugem mestu, za javnim prevozom, želijo s podaljševanjem prog podzemne železnice in tramvajev še povečati uporabo javnih prevoznih sredstev. Dunaj ima že sedaj peto največjo mrežo tramvajskih prog na svetu, dolgo 172 kilometrov. 36 odstotkov vseh poti po mestu Dunajčani opravijo z javnimi prevoznimi sredstvi, 31 odstotkov z osebnim avtomobilom, 28 odstotkov jih hodi peš, pet odstotkov pa kolesari. Poleg tega želi dunajska oblast delež kolesarjev v prometu povečati s šest na deset odstotkov, kar nameravajo doseči s povečanjem števila kolesarskih poti in parkirišč za kolesa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×