Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeKakovost zelenih delovnih mest

Kakovost zelenih delovnih mest

MORDA VAS ZANIMA

Nekaterim napovedim navkljub, zelena delovna mesta niso nujno tudi dobro plačana. Raziskava, izvedena v ZDA je odkrila, da imajo zaposleni v vetrnih in solarnih elektrarnah ter v gradbenem sektorju izjemno nizke plače, kar je povzročilo nemalo zaskrbljenosti.

- Oglas -

Zelena delovna mestaKako kvalitetno bo zeleno delovno mesto je odvisno od načina organizacije dela, pravnega okolja in vloge socialnih partnerjev in ne od zelenega delovnega mesta samega po sebi.  Ovire za rast zelenih delovnih mest so predvsem financiranje, znanje in pomanjkanje zalog materialov v ključnih sektorjih obnovljive energije. Ne glede na to pa za zdaj vse kaže, da bo zaostrovanje podnebnih razmer postavilo na laž kritike zelenih delovnih mest in spodbudilo razvoj kot ga predvidevajo nekateri okoljevarstveniki.

Leta 2009 na Zelenem tednu EUA je Forum za prestrukturiranje  pod okriljem Evropske komisije razpravljal o vplivu podnebnih sprememb na zaposlovanje. Zaključili so, da bodo neposredni vplivi na zaposlovanje dejstvo katere podnebne spremembe bodo najbolj vplivale na nas. Počakati bo treba tudi, da  bodo vidne tudi posledice izvajanja politik podnebnih razmer na gospodarstvo.  Poudarili so, da bo večji učinek na zaposlovanje industrija na tem področju imela šele, ko bodo tehnologije dozorele. Po napovedih EU naj bi bil skupni učinek zelenih delovnih mest na neto zaposlenost v gospodarstvu kot celoti manjši od pričakovanj nekaterih okoljevarstvenih organizacij, saj bo na račun novo ustvarjenih zaposlitev izgubljenih veliko obstoječih delovnih mest, največje spremembe bodo v vsebini in lokaciji novih delovnih mest, več bo dela na daljavo, spremenil se bo način prevoza na delo in transporta, več delovnih mest bo pa tudi energetsko učinkovitejših.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×