Dom & energijaOčistimo mlinček za kavo

Očistimo mlinček za kavo

MORDA VAS ZANIMA

V kuhinji brez mlinčkov in mešalnikov skoraj ne gre, vsi pa vemo, da je nekatere teško očistiti, še posebej, če se tega lotimo na okolju prijaznejši način.

Mlinček za kavoMlinček za kavo

- Oglas -

Mlinček za kaov je po mletju kave težko očistiti, saj se kavni prah nabere v vsako špranjo v mlinčku. Če v njem ostanejo stari ostanki kave, pa lahko nova kava, ki jo sveže zmeljemo, zaradi tega pogreni. Rešitev? Enkrat na mesec v kavnem mlinčku zmeljite skodelico surovega riža, ki bo mlinček očistil in poleg tega nekoliko naostril rezila. Še ena možnost pa je, ki je uporabna posebej, če v kavnem mlinčku meljete tudi začimbe in zdravilne rastline, da po mletju v njem zmeljete še 2 rezini belega kruha.

Enaka metoda s kruhom je uporabna tudi za aparat za mletje mesa, saj voda in pomivalni stroj ponavadi ne očistita vse maščobe in ostankov v njem.

Prejšnji članekPresna pica
Naslednji članekKakovost zelenih delovnih mest

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×