Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Presna pica

MORDA VAS ZANIMA

Tudi pico lahko pripravimo na presen način. Presna pica je okusna in zdrava, seveda pa je najbolje, da jo obložimo z ekološko pridelano zelenjavo in začimbami.

  • Presna pica2 skodelici zmletega lanenega semena
  • 3 stebla sesekljane stebelne zelene
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 skodelica vode
  • 1 večja, sesekljana čebula
  • 1 žlica soli
- Oglas -

V mešalniku zmešamo vse sestavine, razen lanenega semena. Zmleto laneno seme ročno vmešamo v zmes iz mešalnika. Zmes razmažemo po dehidrirni plasti dehidratorja. Narežemo na želene kose. Dehidriramo, dokler ni suho. Pazimo, da ne postane hrustljavo. Na presno testo za pico se podajo sušeni paradižniki, bazilika, gobe, olive in sesekljan peteršilj. Okusen premaz za presno pico je namaz iz žlice posušene čebule, česna, dveh žlic prehranskega kvasa in žlice misa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×