Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNa Eko Reliju tudi minister dr. Roko Žarnić in župan prestolnice Zoran...

Na Eko Reliju tudi minister dr. Roko Žarnić in župan prestolnice Zoran Janković

MORDA VAS ZANIMA

Na že drugem Eko Reliju, ki ga organizira društvo Planet Zemlja – tokrat v sodelovanju z inštitutom ZRMK, ki je partner projekta Clean Drive (Čista vozila) – bo sodelovalo prek 20 ekip v več kot sedmih znamkah vozil. Začelo se bo na Martinov petek, 11.11.2011, ob 10. uri, ko se bomo zbrali na parkirišču pod Halo Tivoli, kjer bodo udeležence na pot pozdravili predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić in župan MOL Zoran Janković.
Predviden je fototermin ob začetku dogodka ob 10. uri na parkirišču pod Halo Tivoli. Med tem bo možnost pridobivanja izjav udeležencev.
Eco Rally
Na poti iz Ljubljane bodo sporočilo dogodka z vožnjo po Cestno prometnih predpisih preverjali tudi predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić, nekdanji super dirkač in inštruktor varne vožnje Brane Kuzmič in drugi.

- Oglas -

Na poti, dolgi nekaj preko 200 km, bodo namreč udeleženci dokazovali, da je varna vožnja tudi varčna, predvsem pa okolju bolj prijazna. Glavno merilo dela komisije bo namreč prav poraba goriva, katerega izgorevanje prispeva dobršen delež onesnaževanja planeta.

Cilj poti bo v oljčnem nasadu ALELA v Strunjanu, kjer bo “malica” s sveže stisnjenim oljčnim oljem in »bruschettami« pomenila le uvod v Martinovo kosilo s “kroštolami” v gostišču Istra v Izoli. Udeležence bosta nagovorila piranski in izolski župan, dr. Peter Bossman in mag. Igor Kolenc.

Predviden je fototermin ob razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj v gostilni Istra v Izoli ob 15. uri. Med tem bo možnost pridobivanja izjav udeležencev. Po podelitvi priznanj ekipam, ki se bodo najbolje odrezale, pa se bodo udeleženci udeležili še tradicionalnega praznika kakijev v Strunjanu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×