DomovDom & energijaNad vodni kamen in zamašene cevi z naravnimi čistili

Nad vodni kamen in zamašene cevi z naravnimi čistili

Mnoga učinkovita čistila za čiščenje in odstranjevanje vodnega kamna in odmaševanje odtokov lahko naredite sami iz povsem neškodljivih sestavin.

Čiščenje vodnega kamna v loncih

- Oglas -

30 ml vode in 100 ml kisa zlijte v lonec in zavrite. Pustite, da se ohladi. Če plast ni izginila, ponovite postopek. Proti vodnemu kamni deluje tudi mešanica iz treh žlic limoninega soka ½ l sadnega kisa.

Odmaševanje odtokov z naravnimi čistili

Odmaševanje cevi

V odtok zlijte krop, v katerem so se kuhali krompirjevi olupki. Če so težave večje, najprej stresite v odtok sodo in nato prelijte z vročo krompirjevo vodo. Odtočne cevi lahko po nekaterih virih negujete tudi s splakovanjem s kavno usedlino.

Korita iz nerjavečega jekla

- Oglas -

Korita se bodo lepo svetila, če jih boste zdrgnili z mešanico plavljene krede in kisa. Sperite z vodo in temeljito obrišite. Za večji lesk lahko korito zdrgnete z mešanico soli, kisa in pinjenca.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×