0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovNEOSERV – LiteSpeed NVMe SSD gostovanje

NEOSERV – LiteSpeed NVMe SSD gostovanje

Spletno mesto Bodieko.si gostuje na strežniku ponudnika NEOSERV, ki svojim naročnikom že več kot 20 let zagotavlja zanesljivo gostovanje spletnih strani. Zanje smo se odločili na podlagi številnih mnenj zadovoljnih naročnikov – samo na Googlu so jih zbrali že preko 600 (s povprečno oceno 5.0), vseh skupaj pa so prejeli več kot 3000.

Ker je naš spletni portal izjemno obiskan, so nam svetovali, da preizkusimo njihovo Turbo gostovanje, namenjeno zahtvenejšim naročnikom. Zelo se nam je dopadla možnost 30-dnevnega brezplačnega testiranja paketa, saj nismo bili prepričani, da bodo zmogljivosti paketa zares ustrezale našim visokim zahtevam. Danes lahko brez pomislekov trdimo, da smo z izbiro več kot zadovoljni, saj stran deluje hitro in zanesljivo, vedno pa se lahko obrnemo tudi na njihovo ekipo strokovnjakov, ki nam je že večkrat priskočila na pomoč.

Na kratko o Turbo gostovanju

Pri NEOSERV so pripravili štiri pakete Turbo gostovanja, vsi pa so v osnovi namenjeni uporabnikom z višjimi zahtevami od klasičnega spletnega gostovanja. Sem sodijo predvsem lastniki večjih spletnih portalov in množično obiskanih spletnih trgovin. Turbo strežnike poganjajo zmogljivi Intel Xeon procesorji in hitre NVMe SSD diskovne enote, paketi pa ponujajo visoke vrednosti pomnilnika (od 6 GB do 20 GB za posameznega naročnika), CPU jeder (od 4 do 10) in prostora (od 30 GB do 120 GB).

NEOSERV – Turbo gostovanje

Pomembno nam je bilo tudi, da paketi ne omejujejo spletnega prometa in da lahko uporabljamo nadzorno ploščo cPanel, ki omogoča enostavno upravljanje z zakupljenim prostorom, PHP razširitvami, e-poštnimi predali in podobno. Dodatna prednost je možnost uporabe brezplačnih SSL certifikatov, omeniti pa velja še redno izdelovanje brezplačnih rezervnih kopij, antivirusno in antispam zaščito ter spletni strežnik LiteSpeed. Slednji predstavlja pomemben faktor pri tem, da se obiskovalcem naš spletni portal nalaga hitro.

Druge vrste spletnega gostovanja

Pri NEOSERV so poskrbeli za pestro in celovito ponudbo, ki zadošča potrebam različno zahtvenih naročnikov. Za veliko večino je primerno LiteSpeed spletno gostovanje, kjer je na voljo pet paketov. Vsi paketi vključujejo nadzorno ploščo cPanel, najbolj priljubljen pa je Zeleni paket z neomejeno NVMe SSD prostora in možnostjo uporabe petih domen.

Marsikateremu spletnemu mojstru ali agenciji, ki se ukvarja s postavitvijo spletnih strani za svoje stranke, je zanimivo t. i. Reseller gostovanje. Značilnost te vrste storitve je, da naročnik zakupi paket gostovanja z določenim prostorom, ki ga lahko razdeli na manjše, poljubno veliko enote, te pa nato ponuja dalje svojim končnim naročnikom. S paketom Reseller gostovanja se upravlja prek nadzornih plošč WHM in cPanel.

Za tiste, ki potrebujejo le prostor za e-poštne predale, ne pa tudi za spletne strani ali spletne trgovine, je primerno E-poštno gostovanje. Gre za cenovno izjemno ugodne pakete, ki ponujajo od 2 GB do 100 GB prostora. Glavna značilnost oz. prednost uporabe E-poštnega gostovanja je, da kot naročnik dobite možnost uporabe e-predala, vezanega na registrirano domeno (primer: [email protected]), namesto e-predala zunanjega ponudnika (primer: [email protected]), ki izgleda precej manj profesionalno.

NEOSERV – E-poštno gostovanje

Omenimo še visoko zmogljive VPS in namenske strežnike. Zahtevnejši uporabniki, ki želijo s strežnikom upravljati sami, bodo izbrali nevzdrževano VPS gostovanje (ali namenski strežnik), kjer bodo prejeli “root” dostop in imeli popolno svobodo upravljanja strežnika. Pri NEOSERV pa ponujajo tudi vzdrževano VPS gostovanje, kjer gre za rešitev na ključ, saj ponudnik skrbi za namestitev programske opreme, redne posodobitve in nadgradnje, varnostno kopiranje, 24/7 nadzor nad strežnikom in podobno. Naročnik tako ne potrebuje znanja administracije strežnika, z zakupljenim prostorom na virtualnem strežniku pa upravlja prek nadzorne plošče cPanel.

Registracija domen in SSL certifikati

NEOSERV ni le ponudnik spletnega gostovanja, temveč tudi registrar, pri katerem je mogoče registrirati domene z več kot 1000 domenskimi končnicami. Zagotovo pomembna informacija je, da ponudnik na več kot 1000 različnih domen zagotavlja najnižjo ceno registracije v Sloveniji. Vsak naročnik z nakupom domene prejme tudi brezplačen e-poštni naslov za posredovanje sporočil v želen e-poštni predal, možnost uporabe brezplačnega DNS gostovanja ter dostop do uporabniku prijaznega naročniškega centra, kjer lahko ureja vse v povezavi s svojimi registriranimi domenami.

Da je spletna stran dostopna prek varne HTTPS povezave, pri kateri se šifrira prenos podatkov med spletno stranjo in njenimi obiskovalci, poskrbi SSL certifikat. Pri NEOSERV so na voljo vse vrste SSL certifikatov – domenski, poslovni in razširjeni. Po ugodnih cenah ponujajo certifikate priznanega izdajatelja Sectigo, če boste spletno gostovanje zakupili pri njih, pa vam bodo namestitev SSL certifikata uredili brezplačno.

Naj za konec napišemo le še to. Če iščete ponudnika spletnega gostovanja, ki slovi po zanesljivih in hitrih strežnikih ter strokovni in prijazni podpori, vam vsekakor svetujemo, da izberete NEOSERV. Pri njih boste izbrani paket gostovanja lahko brezplačno preizkušali kar 30 dni, nato pa se boste brez obveznosti odločili, ali storitev ustreza vašim zahtevam ali ne.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -