fbpx
Domov Potopis

Potopis

Kanarski otoki ‒ otoki večne pomladi

Kanarski otoki so destinacija, ki med turisti priljubljena vse leto, še posebej pa v hladnejših mesecih, saj na otočju vladajo spomladanske temperature skozi vse leto.

Dubaj – neverjetno razkošje v puščavi

Ob obisku Dubaja težko verjamemo, da je bil še v začetku stoletja tu najpomembnejši prihodek nabiranje biserov.

Irska – zeleni otok

Vsi smo že slišali za Irsko in njene lepote. Otok je razdeljen na dva dela, Republiko Irsko, ki pokriva približno pet šestin otoka Irske, preostala...

Brazilija – dežela najlepšega karnevala na svetu

Brazilija je največja in najbolj naseljena država Južne Amerike, ime je dobila po bražiljki, drevesu, ki ima čudovite rdeče cvetove in daje dragoceni les.

Japonska – dežela vzhajajočega sonca

Japonska je dežela, ki nas obogati z mnogimi doživetji. Skrivnostna oddaljena dežela že stoletja vznemirja domišljijo z gejšami, samuraji, kamikazi, ikebanami in zen budizmom.

Pravljični potep po dvorcih francoskega plemstva

Med najlepše predele Francije uvrščamo področje ob reki Loari, najdaljši francoski reki, ob katere pritokih je bilo v času med 13. in 16. stoletjem zgrajenih približno tristo dvorcev in palač francoskega plemstva.

Fidži – rajski otok s kruto zgodovino

Otočje Fidži leži daleč v modrem morju južnega Pacifika. Za mnoge je to rajsko otočje, uresničitev življenjskih sanj.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×