Zdravilne rastlineZdravilni hren – Zakaj bi ga morali uživati večkrat?

Zdravilni hren – Zakaj bi ga morali uživati večkrat?

MORDA VAS ZANIMA

Če bi vedeli, kako zelo vsestranski in zdravilen je lahko hren, bi po njem posegali pogosteje. Stara ljudska modrost pravi, da naj bi ga uživali v vseh mesecih s črko “r” v imenu, kar pa ni samo velikonočni april.

- Oglas -

Navaden hren (latinsko Armoracia rusticana, syn. Cochlearia armoracia) je trajnica. Uvrščamo ga v družino križnic (latinsko Brassicaceae), kamor sodi tudi druga nam znana zelenjava, kot so na primer zelje in repa in tudi brokoli, brstični ohrovt ter cvetača. Celo redkev, riček in gorčica sodijo v isto družino. In ko pomislimo na navaden hren, se nam v misli dokaj hitro prikrade njegov oster vonj, še bolj pa njegov izraziti oster okus. In prav ta ostrina mu daje značilno zdravilnost.

Podrobneje nam je hren predstavila univerzitetno diplomirana inženirka živilske tehnologije in svetovalka za zdravo prehrano ter avtorica osmih knjig s tega področja, Marija Merljak. Iz svoje bogate zakladnice znanja pa je z nami delila tudi številne koristne in zdravilne recepte, ki jih lahko iz hrena pripravimo kar sami.

Celoten članek in uporabne recepte najdete v aprilski reviji Bodi eko

Bodi eko april 2023

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×