fbpx
Domov Rubrike Strokovnjaki

Strokovnjaki

Ožepek na domačem vrtu in čaj proti kašlju

Ožepek z drugim imenom imenujemo tudi Izop (Hyssopus officinalis). Je malo poznan pa vendar vsestransko uporaben dišeč polgrm.

Družinska sreča – nezahtevna sobna rastlina

Družinska sreča ali soleirolija, mnogi povezujejo s srečo v družini in pravijo, da če družino spremlja sreča nam tudi rastlina s tem imenom lepo uspeva.

Dekstroza po treningu DA ali NE?

Dekstroza (glukoza) bo tudi opravila svoj posel, bi se vsekakor svetoval izogibati se večjim količinam fruktoze.

Vprašanje o hormonski dieti

Prosila bi vas za več informacij v zvezi s hormonsko dieto. Bi morala narediti tudi kakšen pregled krvi oz. hormonov v krvi? Stara sem 48 let.

Zelje in kapusov belin

Imam vprašanje, in sicer: listi zelja so objedeni, tako da ostajajo samo še žile listov. Kaj naj storim?

Brstični ohrovt ne oblikuje plodov

Že več let se soočam s problemom na brstičnem ohrovtu. Sama rastlina mi lepo zraste, nikakor pa se na njej ne oblikujejo lepi »ohrovti«.

Kam z viškom zelišč?

Na vrtu imam kar nekaj trajnih, pa tudi enoletnih zelišč. Ker vseh ne porabim v kuhinji, ne vem, kako bi jih še več porabila ali kaj naj z njimi, ker mi tako lepo rastejo in jih moram tako ali tako obrezati.

Bolezen slezovca – listna rja

Doma na vrtu imamo slezenovec, vendar ga je napadla neka bolezen (v priponki prilagam tri fotografije) - pojavlja se na listih in steblih.

Neuspešna vzgoja kalčkov?

Že večkrat sem zasledila, da so kalčki primerni kot dodatek jedem ter da so izredno zdravi. Tudi sama razmišljam, da bi začela z vzgojo kalčkov.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×