Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaVprašanje o hormonski dieti

Vprašanje o hormonski dieti

MORDA VAS ZANIMA

Spoštovana g. Alja!

- Oglas -

Ime mi je Damjana. V reviji Bodi eko sem prebrala nekaj vaših člankov in se odločila, da vas prosim za nasvet. Prosila bi vas za več informacij v zvezi s  hormonsko dieto. Bi morala narediti tudi kakšen pregled krvi oz. hormonov v krvi? Stara sem 48 let. Visoka sem 165 cm in težka 63 kg. Imam težave s ščitnico – hipotiroza. Jemljem 25 mg euthyroksa dnevno.

Želim si zmanjšati telesno težo ter jo ohraniti.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav, Damjana

- Oglas -

hormonska dieta

Damjana, lepo pozdravljeni.

Vsi, ki so pri nas na hormonski dieti, najprej opravijo testiranje hormonov, da sploh vidimo, za kakšne presežke in pomanjkanja gre. Zelo pomembno je vedeti vrednosti kortizola, ki stimulira delovanje slinavke in izločanje inzulina, ki pa je hormon, ki kopiči in zaklepa maščobe. Prav tako porablja zaloge progesterona, s tem pa viša estradiol. Povišan kortizol je pogosto krivec pomanjkanja ostalih hranil, od vitaminov do mineralov.

Pri vas je obremenjena tudi žleza ščitnica in verjetno imate premalo aktivnega ščitničnega hormona T3, ki je glavni regulator metabolizma, presnove in prebave. S prehrano in zelišči lahko njegovo vrednost dvignemo, s čimer pospešimo hujšanje. Najprej pa bi rada videla vaše vrednosti TSH, T4 in T3.

Na testiranje vseh potrebnih hormonov vas pošljemo z napotnico.

Na podlagi vaših vrednosti vam bova nato pripravili jedilnik, ki bo poskrbel za optimalno ravnovesje vaših hormonov, s čimer boste zagotovo lažje izgubili odvečne kilograme in kar je najpomembneje, novo težo boste tudi obdržali.

Prav tako je od ravnovesja hormonov pomembno delovanje vseh naših organov in telesnih procesov, torej boste s prehrano, prilagojeno hormonom, poskrbeli za dobro delovanje imunskega sistema, za več energije in mladosten videz.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×