0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaVprašanje o hormonski dieti

Vprašanje o hormonski dieti

MORDA VAS ZANIMA

Spoštovana g. Alja!

- Oglas -

Ime mi je Damjana. V reviji Bodi eko sem prebrala nekaj vaših člankov in se odločila, da vas prosim za nasvet. Prosila bi vas za več informacij v zvezi s  hormonsko dieto. Bi morala narediti tudi kakšen pregled krvi oz. hormonov v krvi? Stara sem 48 let. Visoka sem 165 cm in težka 63 kg. Imam težave s ščitnico – hipotiroza. Jemljem 25 mg euthyroksa dnevno.

Želim si zmanjšati telesno težo ter jo ohraniti.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav, Damjana

- Oglas -

hormonska dieta

Damjana, lepo pozdravljeni.

Vsi, ki so pri nas na hormonski dieti, najprej opravijo testiranje hormonov, da sploh vidimo, za kakšne presežke in pomanjkanja gre. Zelo pomembno je vedeti vrednosti kortizola, ki stimulira delovanje slinavke in izločanje inzulina, ki pa je hormon, ki kopiči in zaklepa maščobe. Prav tako porablja zaloge progesterona, s tem pa viša estradiol. Povišan kortizol je pogosto krivec pomanjkanja ostalih hranil, od vitaminov do mineralov.

Pri vas je obremenjena tudi žleza ščitnica in verjetno imate premalo aktivnega ščitničnega hormona T3, ki je glavni regulator metabolizma, presnove in prebave. S prehrano in zelišči lahko njegovo vrednost dvignemo, s čimer pospešimo hujšanje. Najprej pa bi rada videla vaše vrednosti TSH, T4 in T3.

Na testiranje vseh potrebnih hormonov vas pošljemo z napotnico.

Na podlagi vaših vrednosti vam bova nato pripravili jedilnik, ki bo poskrbel za optimalno ravnovesje vaših hormonov, s čimer boste zagotovo lažje izgubili odvečne kilograme in kar je najpomembneje, novo težo boste tudi obdržali.

Prav tako je od ravnovesja hormonov pomembno delovanje vseh naših organov in telesnih procesov, torej boste s prehrano, prilagojeno hormonom, poskrbeli za dobro delovanje imunskega sistema, za več energije in mladosten videz.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×