0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaAli ima hčerka kronično okvaro ledvic?

Ali ima hčerka kronično okvaro ledvic?

MORDA VAS ZANIMA

Alja, pozdravljeni!

- Oglas -

Pišem vam zaradi svoje hčerke. Stara je 17 let in pogosto toži, da jo boli v ledvenem delu hrbta, opaža smrdeč urin, pred kratkim pa je imela tudi povišano temperaturo, vendar ne vem, ali je to povezano z ledvicami. Zelo me skrbi, saj je imela tudi moja mama kronično okvaro ledvic.
Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala za vaš odgovor,
Mojca

Bolečina v ledvicah

- Oglas -

Mojca, lepo pozdravljeni,

simptomi, ki jih opažate pri hčerki, so lahko znaki okužbe ledvic. Ostali simptomi so glavboli, slabost in bruhanje. Bakterijska okužba ledvic povzroča bolečine v ledvenem delu hrbta, pekoče uriniranje, moten, smrdeč in lahko tudi krvav urin.

Svetujem vam, da hčerka naredi hitro testiranje okužbe urinalnega trakta in ledvic, kjer bomo že v nekaj sekundah izvedeli njene vrednosti mikroalbuminov v urinu, kar nam bo pokazalo, kakšno je tveganje za razvoj bolezni oz. okvare ledvic ter kako velika je okužba.

Pomembno je, da jo bomo, ko bomo posumili in videli, kako obširna je bakterijska okužba, z rezultati napotili k zdravniku, še prej pa ji bomo priporočili prehrano in prehranske dodatke, ki ji bodo pomagali pri hitrejšem okrevanju in pri preprečevanju ponovnih okužb.

Če hčerka okužbe ne bo pozdravila oziroma če se ji bo pogosto ponavljala, si lahko naredi veliko škodo, tudi resne okvare ali odpoved ledvic. S preprostim testiranjem bomo ugotovili, ali gre za bakterijsko okužbo, in nato bo celotno zdravljenje prilagojeno temu.

- Oglas -

Ob že obstoječih znakih pa ji priporočam, naj iz prehrane izpusti vse živalske beljakovine in maščobe, vse sladkorje in sladko sadje ter vso v naprej pripravljeno hrano.

Pije naj veliko tekočine. Čaj regrata, koprive, ursi čaj in limonada s cimetom so izvrstna izbira. Ajurvedska pripravka urinary in detox bosta pomorila in odstranila nakopičene baketrije iz črevesja in sečevoda ter s tem okrepila delovanje mehurja in ledvic.

Vaši hčerki želim hitro okrevanje, čim manj bolečin ter seveda veliko zdravih in nasmejanih pomladnih dni,

Alja

.

NAJNOVEJŠE