Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaAli ima hčerka kronično okvaro ledvic?

Ali ima hčerka kronično okvaro ledvic?

MORDA VAS ZANIMA

Alja, pozdravljeni!

- Oglas -

Pišem vam zaradi svoje hčerke. Stara je 17 let in pogosto toži, da jo boli v ledvenem delu hrbta, opaža smrdeč urin, pred kratkim pa je imela tudi povišano temperaturo, vendar ne vem, ali je to povezano z ledvicami. Zelo me skrbi, saj je imela tudi moja mama kronično okvaro ledvic.
Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala za vaš odgovor,
Mojca

Bolečina v ledvicah

Mojca, lepo pozdravljeni,

- Oglas -

simptomi, ki jih opažate pri hčerki, so lahko znaki okužbe ledvic. Ostali simptomi so glavboli, slabost in bruhanje. Bakterijska okužba ledvic povzroča bolečine v ledvenem delu hrbta, pekoče uriniranje, moten, smrdeč in lahko tudi krvav urin.

Svetujem vam, da hčerka naredi hitro testiranje okužbe urinalnega trakta in ledvic, kjer bomo že v nekaj sekundah izvedeli njene vrednosti mikroalbuminov v urinu, kar nam bo pokazalo, kakšno je tveganje za razvoj bolezni oz. okvare ledvic ter kako velika je okužba.

Pomembno je, da jo bomo, ko bomo posumili in videli, kako obširna je bakterijska okužba, z rezultati napotili k zdravniku, še prej pa ji bomo priporočili prehrano in prehranske dodatke, ki ji bodo pomagali pri hitrejšem okrevanju in pri preprečevanju ponovnih okužb.

Če hčerka okužbe ne bo pozdravila oziroma če se ji bo pogosto ponavljala, si lahko naredi veliko škodo, tudi resne okvare ali odpoved ledvic. S preprostim testiranjem bomo ugotovili, ali gre za bakterijsko okužbo, in nato bo celotno zdravljenje prilagojeno temu.

Ob že obstoječih znakih pa ji priporočam, naj iz prehrane izpusti vse živalske beljakovine in maščobe, vse sladkorje in sladko sadje ter vso v naprej pripravljeno hrano.

Pije naj veliko tekočine. Čaj regrata, koprive, ursi čaj in limonada s cimetom so izvrstna izbira. Ajurvedska pripravka urinary in detox bosta pomorila in odstranila nakopičene baketrije iz črevesja in sečevoda ter s tem okrepila delovanje mehurja in ledvic.

Vaši hčerki želim hitro okrevanje, čim manj bolečin ter seveda veliko zdravih in nasmejanih pomladnih dni,

- Oglas -

Alja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×