Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaAli ima hčerka kronično okvaro ledvic?

Ali ima hčerka kronično okvaro ledvic?

MORDA VAS ZANIMA

Alja, pozdravljeni!

- Oglas -

Pišem vam zaradi svoje hčerke. Stara je 17 let in pogosto toži, da jo boli v ledvenem delu hrbta, opaža smrdeč urin, pred kratkim pa je imela tudi povišano temperaturo, vendar ne vem, ali je to povezano z ledvicami. Zelo me skrbi, saj je imela tudi moja mama kronično okvaro ledvic.
Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala za vaš odgovor,
Mojca

Bolečina v ledvicah

Mojca, lepo pozdravljeni,

- Oglas -

simptomi, ki jih opažate pri hčerki, so lahko znaki okužbe ledvic. Ostali simptomi so glavboli, slabost in bruhanje. Bakterijska okužba ledvic povzroča bolečine v ledvenem delu hrbta, pekoče uriniranje, moten, smrdeč in lahko tudi krvav urin.

Svetujem vam, da hčerka naredi hitro testiranje okužbe urinalnega trakta in ledvic, kjer bomo že v nekaj sekundah izvedeli njene vrednosti mikroalbuminov v urinu, kar nam bo pokazalo, kakšno je tveganje za razvoj bolezni oz. okvare ledvic ter kako velika je okužba.

Pomembno je, da jo bomo, ko bomo posumili in videli, kako obširna je bakterijska okužba, z rezultati napotili k zdravniku, še prej pa ji bomo priporočili prehrano in prehranske dodatke, ki ji bodo pomagali pri hitrejšem okrevanju in pri preprečevanju ponovnih okužb.

Če hčerka okužbe ne bo pozdravila oziroma če se ji bo pogosto ponavljala, si lahko naredi veliko škodo, tudi resne okvare ali odpoved ledvic. S preprostim testiranjem bomo ugotovili, ali gre za bakterijsko okužbo, in nato bo celotno zdravljenje prilagojeno temu.

Ob že obstoječih znakih pa ji priporočam, naj iz prehrane izpusti vse živalske beljakovine in maščobe, vse sladkorje in sladko sadje ter vso v naprej pripravljeno hrano.

Pije naj veliko tekočine. Čaj regrata, koprive, ursi čaj in limonada s cimetom so izvrstna izbira. Ajurvedska pripravka urinary in detox bosta pomorila in odstranila nakopičene baketrije iz črevesja in sečevoda ter s tem okrepila delovanje mehurja in ledvic.

Vaši hčerki želim hitro okrevanje, čim manj bolečin ter seveda veliko zdravih in nasmejanih pomladnih dni,

- Advertisement -

Alja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×