[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiDamjana Benec, vrtČili in paprika na vrtu

Čili in paprika na vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Pozdravljeni,

- Oglas -

kot nadobuden, nov vrtičkar sem si hotel letos pripraviti svoje sadike nakaterih vrtnin. Tako sem v lončke posejal čili ter papriko. Čili mi je lepo skalil in zrasel, medtem ko paprika ni niti vzkalila. Kaj bi bil lahko vzrok temu?

Hvala za odgovor, Martin

Čili sadike

Toplo pozdravljamo vsakega, ki se začne ukvarjati z vrtnarjenjem in ga ta dejavnost navduši. Žal pa vam moramo priznati, da ste si za začetnika pri pripravi sadik izbrali nekoliko bolj težki kulturi. Še posebej paprika velja za eno izmed tistih vrtnin, ki je med bolj zahtevnimi. Ob prepostavki, da ste si priskrbeli novo seme ter ustrezen substrat ter ste skrbeli, da je bila zemlja dovolj vlažna, predvidevamo, da je bila največja težava temperatura prostora. Seme paprike namreč za vznik potrebuje temperaturo med 25 in 27˚C in tudi dnevna ter nočna temperatura se ne sme spreminjati za več kot 5, max 10 ˚C . Za mlade kalčke nato znižamo temperatur za 5 oC, ter ko se pojavijo prvi pravi listi, znižamo temperaturo na 18‒20 ˚C. Zato sadike paprik zelo težko vzgajamo na okenskih policah, kjer imamo sobno temperaturo oziroma je zaradi tega čas vznika še dodatno podaljšan. Pomembno je tudi, da seme paprike pred setvijo čez noč namočimo v vodi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×