Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
StrokovnjakiDamjana Benec, vrtČili in paprika na vrtu

Čili in paprika na vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Pozdravljeni,

- Oglas -

kot nadobuden, nov vrtičkar sem si hotel letos pripraviti svoje sadike nakaterih vrtnin. Tako sem v lončke posejal čili ter papriko. Čili mi je lepo skalil in zrasel, medtem ko paprika ni niti vzkalila. Kaj bi bil lahko vzrok temu?

Hvala za odgovor, Martin

Čili sadike

Toplo pozdravljamo vsakega, ki se začne ukvarjati z vrtnarjenjem in ga ta dejavnost navduši. Žal pa vam moramo priznati, da ste si za začetnika pri pripravi sadik izbrali nekoliko bolj težki kulturi. Še posebej paprika velja za eno izmed tistih vrtnin, ki je med bolj zahtevnimi. Ob prepostavki, da ste si priskrbeli novo seme ter ustrezen substrat ter ste skrbeli, da je bila zemlja dovolj vlažna, predvidevamo, da je bila največja težava temperatura prostora. Seme paprike namreč za vznik potrebuje temperaturo med 25 in 27˚C in tudi dnevna ter nočna temperatura se ne sme spreminjati za več kot 5, max 10 ˚C . Za mlade kalčke nato znižamo temperatur za 5 oC, ter ko se pojavijo prvi pravi listi, znižamo temperaturo na 18‒20 ˚C. Zato sadike paprik zelo težko vzgajamo na okenskih policah, kjer imamo sobno temperaturo oziroma je zaradi tega čas vznika še dodatno podaljšan. Pomembno je tudi, da seme paprike pred setvijo čez noč namočimo v vodi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×