Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
StrokovnjakiDamjana Benec, vrtČili in paprika na vrtu

Čili in paprika na vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Pozdravljeni,

- Oglas -

kot nadobuden, nov vrtičkar sem si hotel letos pripraviti svoje sadike nakaterih vrtnin. Tako sem v lončke posejal čili ter papriko. Čili mi je lepo skalil in zrasel, medtem ko paprika ni niti vzkalila. Kaj bi bil lahko vzrok temu?

Hvala za odgovor, Martin

Čili sadike

Toplo pozdravljamo vsakega, ki se začne ukvarjati z vrtnarjenjem in ga ta dejavnost navduši. Žal pa vam moramo priznati, da ste si za začetnika pri pripravi sadik izbrali nekoliko bolj težki kulturi. Še posebej paprika velja za eno izmed tistih vrtnin, ki je med bolj zahtevnimi. Ob prepostavki, da ste si priskrbeli novo seme ter ustrezen substrat ter ste skrbeli, da je bila zemlja dovolj vlažna, predvidevamo, da je bila največja težava temperatura prostora. Seme paprike namreč za vznik potrebuje temperaturo med 25 in 27˚C in tudi dnevna ter nočna temperatura se ne sme spreminjati za več kot 5, max 10 ˚C . Za mlade kalčke nato znižamo temperatur za 5 oC, ter ko se pojavijo prvi pravi listi, znižamo temperaturo na 18‒20 ˚C. Zato sadike paprik zelo težko vzgajamo na okenskih policah, kjer imamo sobno temperaturo oziroma je zaradi tega čas vznika še dodatno podaljšan. Pomembno je tudi, da seme paprike pred setvijo čez noč namočimo v vodi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×