Domov Strokovnjaki Damjana Benec, vrt

Damjana Benec, vrt

Damjana Benec, uni.dipl.ing.agr.

Brstični ohrovt

Brstični ohrovt ne oblikuje plodov

Že več let se soočam s problemom na brstičnem ohrovtu. Sama rastlina mi lepo zraste, nikakor pa se na njej ne oblikujejo lepi »ohrovti«.
Zelišča

Kam z viškom zelišč?

Na vrtu imam kar nekaj trajnih, pa tudi enoletnih zelišč. Ker vseh ne porabim v kuhinji, ne vem, kako bi jih še več porabila ali kaj naj z njimi, ker mi tako lepo rastejo in jih moram tako ali tako obrezati.
Listna rja

Bolezen slezovca – listna rja

Doma na vrtu imamo slezenovec, vendar ga je napadla neka bolezen (v priponki prilagam tri fotografije) - pojavlja se na listih in steblih.
Kalčki

Neuspešna vzgoja kalčkov?

Že večkrat sem zasledila, da so kalčki primerni kot dodatek jedem ter da so izredno zdravi. Tudi sama razmišljam, da bi začela z vzgojo kalčkov.

Problem s korenčkom

V lanskem letu sem prvič zasnoval svoj vrt in med drugim sem posejal tudi korenček, ki pa mi ni uspel. Kako naj pridelam lep in zdrav korenček?
Listne uši

Listne uši na drevesih

Vljudno vas prosim, če mi lahko kaj več poveste o tem, zakaj se tako zelo in zelo hitro razmnožujejo drevesne uši.
Balkon v senci

Rastline na balkonu v senci

Rada bi si pridelala nekaj vrtnin ali vsaj zelišč na balkonu ali pa vsaj nekaj lepih okrasnih rastlin. Problem je v tem, ker je balkon skoraj večino dneva v senci.
Čili sadike

Čili in paprika na vrtu

Kot nadobuden, nov vrtičkar sem si hotel letos pripraviti svoje sadike nakaterih vrtnin. Tako sem v lončke posejal čili ter papriko.
Dvignjene gredice

Dvignjene gredice – kakšen les uporabiti?

Letos bi rada naredila eno večjo dvignjeno gredico, ki bi bila predvsem za buče in kumare, ker mi le-te zmeraj zasedejo večji del vrta.
Krompir

Udrtine v krompirju

Pozdravljeni, imam težavo na krompirju. Ko smo ga pobirali so bili gomolji lepi, kasneje sem začela opazovati manjše črne udrtine, in sicer na mestu, kjer je bil krompir pritrjen na cimo.

KAJ BEREJO DRUGI