Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
StrokovnjakiDamjana Benec, vrtKam s pokošeno travo?

Kam s pokošeno travo?

MORDA VAS ZANIMA

V letošnji jeseni, smo okrog hiše (novogradnje) na večji površini zasejali okrasno trato, ki je umeščena med manjši sadovnjak in zelenjavni vrt. Že sedaj pa se sprašujem, kaj bom s pokošeno travo. Jo lahko uporabim v kompostnem kupu ali naj jo raje poskušam zavreči?
Ajda, Turjak

- Oglas -

Košenje trave

Lepa in negovana vrtna trata je zagotovo okras vsake hiše. Rezultat redne košnje pa je veliko nakošene trave. Te trave pa ne gre zavreči, saj nam lahko na vrtu pride še kako prav. Odpadlo travo lahko raztrosite po kompostnem kupu. Nekateri sicer tega ne počnejo in ne priporočajo, vendar to predvsem zato, ker lahko le-ta pri razkrajanju oddaja neprijetne vonje. Lahko pa pokošeno travo in pa tudi nekaj odpadnega listja daste v polivinilasto vrečo za smeti in jo pustite na sončnem mestu. Tako se zelena masa v vreči hitro razkroji in na ta način si lahko pripravite hiter kompost.

Če redno kosite, to pomeni, da trava pri košnji ni prevelika, jo lahko pokošeno pustite tudi kar na samem travniku.

Še bolje pa je, če pokošeno travo uporabite kot zastirko na svojem zelenjavnem vrtu. Dejstvo je namreč, da trava v svoji zeleni masi vsebuje nekje od 2 do 5 % dušika. Če tako nakošeno travo uporabite kot zastirko v debelini od 1 do 2 cm na vašem vrtu, bodo vse te hranilne snovi vrtninam na voljo. Vendar pa je prednost zastirke tudi v tem, da zadržuje vodo v zemlji ob vrtninah, preprečuje pa tudi rast plevela. Prednost take zastirke je tudi praktična, saj preprečuje, da bi se plodovi ob deževju umazali z zemljo. Priporočamo pa, da zastirka iz trave ni predebela, saj nam lahko v tem primeru povzroča tudi preglavice, predvsem v obliki pojava plesni. V letih, kot je bilo letošnje, pa so lahko debeli kupi trave tudi idealno skrivališče za miši.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×