Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
StrokovnjakiDamjana Benec, vrtKam s pokošeno travo?

Kam s pokošeno travo?

MORDA VAS ZANIMA

V letošnji jeseni, smo okrog hiše (novogradnje) na večji površini zasejali okrasno trato, ki je umeščena med manjši sadovnjak in zelenjavni vrt. Že sedaj pa se sprašujem, kaj bom s pokošeno travo. Jo lahko uporabim v kompostnem kupu ali naj jo raje poskušam zavreči?
Ajda, Turjak

- Oglas -

Košenje trave

Lepa in negovana vrtna trata je zagotovo okras vsake hiše. Rezultat redne košnje pa je veliko nakošene trave. Te trave pa ne gre zavreči, saj nam lahko na vrtu pride še kako prav. Odpadlo travo lahko raztrosite po kompostnem kupu. Nekateri sicer tega ne počnejo in ne priporočajo, vendar to predvsem zato, ker lahko le-ta pri razkrajanju oddaja neprijetne vonje. Lahko pa pokošeno travo in pa tudi nekaj odpadnega listja daste v polivinilasto vrečo za smeti in jo pustite na sončnem mestu. Tako se zelena masa v vreči hitro razkroji in na ta način si lahko pripravite hiter kompost.

Če redno kosite, to pomeni, da trava pri košnji ni prevelika, jo lahko pokošeno pustite tudi kar na samem travniku.

Še bolje pa je, če pokošeno travo uporabite kot zastirko na svojem zelenjavnem vrtu. Dejstvo je namreč, da trava v svoji zeleni masi vsebuje nekje od 2 do 5 % dušika. Če tako nakošeno travo uporabite kot zastirko v debelini od 1 do 2 cm na vašem vrtu, bodo vse te hranilne snovi vrtninam na voljo. Vendar pa je prednost zastirke tudi v tem, da zadržuje vodo v zemlji ob vrtninah, preprečuje pa tudi rast plevela. Prednost take zastirke je tudi praktična, saj preprečuje, da bi se plodovi ob deževju umazali z zemljo. Priporočamo pa, da zastirka iz trave ni predebela, saj nam lahko v tem primeru povzroča tudi preglavice, predvsem v obliki pojava plesni. V letih, kot je bilo letošnje, pa so lahko debeli kupi trave tudi idealno skrivališče za miši.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×