Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Ekologija & okoljeSlovenija 23. marca znova v temi

Slovenija 23. marca znova v temi

MORDA VAS ZANIMA

WWF poziva župane da v okviru »Ure za Zemljo« ugasnejo luči na glavnih mestnih znamenitostih, ministre pa da se zavežejo h krepitvi okoljskih politik.

- Oglas -

WWF, globalna nevladna organizacija za zaščito narave, sedmo leto zapored organizira »Uro za Zemljo« ali »Earth Hour«, največjo svetovno prostovoljno akcijao za ohranitev našega planeta. WWF želi spodbuditi državljane in podjetja, da se pridružijo pobudi 23. marca ob 20:30 in izključijo svoje luči za eno uro. Od leta 2007, ko se je »Ura za Zemljo« organizirala le v Sydneyju v Avstraliji in je v njej sodelovalo 2,2 milijona ljudi, se je akcija hitro razširila na več kot 7000 mest v 152 državah z več sto milijoni udeležencev na vseh sedmih celin.

Earth hour 2012

»”Ura za Zemljo” je vedno bila več kot le kampanja za ugašanje luči. Prvič lahko vidimo konkretne in izjemno rezultate akcije, ki vodijo k doseganju naše dolgoročne vizije t.j. ohranitve planeta za prihodnje generacije,« je na novinarski konferenci v četrtek, 28. februarja v Singapurju dejal Andy Ridley, izvršni direktor in ustanovitelj projekta »Ura za Zemljo«.

»Po 120.000 zbranih glasov v lanski akciji je ruski parlament sprejel dolgo pričakovani zakon o preprečevanju onesnaženja morja z nafto,« dodaja Ridley in nadaljuje: »V Rusiji je cilj letošnje akcije zbrati več kot 100.000 podpisov za spremembo veljavnega zakona o gozdovih. Če nam uspe, bo zakon obnovil prepoved industrijske sečnje na območju skoraj dvakrat večjem kot je površina Francije«.

- Oglas -

Letošnja akcija nadgrajuje lani začeto kampanjo »JAZ BOM! KAJ PA TI?« v kateri se številni ljudje iz celega sveta zavežejo eni aktivnosti, hkrati pa izzovejo tudi druge da naredijo nekaj konkretnega za rešitev naših globalnih okoljskih težav. Evropski komisar za okolje Janez Potočnik je že posnel svoj izziv, v katerem je obljublja, da bo pel pred 1000 ljudmi, če se bo enako število ljudi za en teden odpovedalo avtomobilu. Izziv si lahko pogledate tukaj:

WWF poziva ministre in slavne osebnosti da izzovejo državljane Slovenije s svojimi obljubami in s tem pripomorejo k uveljavitvi bolj trajnostnih ukrepov in politik na področju varstva okolja. Poleg tega WWF poziva tudi župane vseh mest Slovenije da se pridružijo akciji in izklopijo luči na znamenitostih v svojih mestih.

“Ura za Zemljo” 2013 se bo odvila v soboto 23. marca med 20:30 in 21:30

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×