Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
StrokovnjakiDamjana Benec, vrtListi na lončnicah bledijo

Listi na lončnicah bledijo

MORDA VAS ZANIMA

Na nekaterih lončnicah na okenski polici sem opazila, da so listi postali drugačne barve oziroma nimajo več leska, ki so ga imeli prej. Listi so nekako pikčasto bledi. Kako naj to popravim?
Julija, LesceLončnica
Glede na to, da ste poškodbe opazili sedaj, ko smo v kurilni sezoni, in glede na opisane poškodbe, sklepamo, da gre za škodljivca, ki ga poznamo pod imenom rdeči pajek oziroma pršica.
Omenjenemu škodljivcu namreč odgovarja izrazito suh in vroč zrak, ki pa nastane ravno v teh dneh. Škodljivec je zelo majhen, zato ga težko opazimo oziroma za to potrebujemo lupo. Na začetku napada tega škodljivca lahko na rastlinah opazimo pikčasta razbarvanja, ki nastanejo zato, ker izsesava rastlinski sok. Ta pikčasta razbarvanja se pozneje začno vedno bolj združevati, listi pa dobijo srebrnkast ali bakren odsev.
Rastlinam lahko pomagamo tako, da jih ne postavljamo na preveč vroče strani ali v bližino vročih radiatorjev ter da liste redno, to je vsaj enkrat na dan, pršimo s postano vodo. Škropimo jih lahko tudi s koprivno brozgo, ki deluje kot blag insekticid. Med listi ali med stebelci rastline naredijo pajčevini podobne mreže, ki jih skrbno brišemo. Če pa je rastlina močno prizadeta in so vsi listi že spremenjene barve, pa jo je najbolje kar zavreči ali pa vsaj prestaviti proč od zdravih rastlin, dokler se ne rešimo škodljivca, sicer se bo preselil še na sosednje rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×