fbpx
Domov Zdravje & prehrana Poskrbite za ravnovesje črevesne flore

Poskrbite za ravnovesje črevesne flore

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Ravnovesje črevesne flore je izredno pomembno za naše zdravje. Tudi zaradi neravnovesja v prebavilih lahko ljudje zbolimo, saj s v črevesju nahajajo tako dobre kot tudi slabe bakterije, ki morajo biti v ravnovesju, da lahko naša prebavila in telo normalno delujejo. In kako lahko vzpostavite pravilno ravnovesje, in ga tudi ohranjajte?

Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore
Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore.

Črevesna flora

Črevesno floro sestavljajo koristne bakterije, ki so stalni prebivalci prebavil in ki so tudi nujno potrebne za normalno in redno prebavo. Bakterije so tiste, s pomočjo katerih se hrana v prebavilih razgrajuje pravilno, pri tem pa nastajajo tudi za organizem škodljive snovi. Ravno zaradi tega moramo biti pozorni, kadar imamo težave s prebavili, da pozorno preberemo embalažo prehrambenega izdelka. Kaj pa je tisto najpomembnejše, kar vam bo pomagalo pri vzpostavitvi ravnovesja črevesne flore?

Priporočljivo je, da izdelki vsebujejo probiotične bakterije in glukooligosaharide, saj le-ti pomagajo pri delovanju probiotičnih bakterij. Glukooligosaharid spada v skupino enostavnih sladkorjev in skozi prebavila prehaja v nespremenjeni obliki, spodbuja encimske procese pri prebavi škroba in vlaknin ter preprečuje njihovo zastajanje v prebavilih. Ključnega pomena so poleg naštetega tudi vitamini skupine B, ki so nujno potrebni za splošno zdravje človekovega organizma, pomaga pa tudi pa probiotični sev Bacillus coagulans, ki se ne deaktivira v želodcu, kar omogoča hitrejše in bolj učinkovito izboljšuje stanje bakterijske flore.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×