Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaPoskrbite za ravnovesje črevesne flore

Poskrbite za ravnovesje črevesne flore

MORDA VAS ZANIMA

Ravnovesje črevesne flore je izredno pomembno za naše zdravje. Tudi zaradi neravnovesja v prebavilih lahko ljudje zbolimo, saj s v črevesju nahajajo tako dobre kot tudi slabe bakterije, ki morajo biti v ravnovesju, da lahko naša prebavila in telo normalno delujejo. In kako lahko vzpostavite pravilno ravnovesje, in ga tudi ohranjajte?

Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore
Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore.

Črevesna flora

- Oglas -

Črevesno floro sestavljajo koristne bakterije, ki so stalni prebivalci prebavil in ki so tudi nujno potrebne za normalno in redno prebavo. Bakterije so tiste, s pomočjo katerih se hrana v prebavilih razgrajuje pravilno, pri tem pa nastajajo tudi za organizem škodljive snovi. Ravno zaradi tega moramo biti pozorni, kadar imamo težave s prebavili, da pozorno preberemo embalažo prehrambenega izdelka. Kaj pa je tisto najpomembnejše, kar vam bo pomagalo pri vzpostavitvi ravnovesja črevesne flore?

Priporočljivo je, da izdelki vsebujejo probiotične bakterije in glukooligosaharide, saj le-ti pomagajo pri delovanju probiotičnih bakterij. Glukooligosaharid spada v skupino enostavnih sladkorjev in skozi prebavila prehaja v nespremenjeni obliki, spodbuja encimske procese pri prebavi škroba in vlaknin ter preprečuje njihovo zastajanje v prebavilih. Ključnega pomena so poleg naštetega tudi vitamini skupine B, ki so nujno potrebni za splošno zdravje človekovega organizma, pomaga pa tudi pa probiotični sev Bacillus coagulans, ki se ne deaktivira v želodcu, kar omogoča hitrejše in bolj učinkovito izboljšuje stanje bakterijske flore.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×