0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPoskrbite za ravnovesje črevesne flore

Poskrbite za ravnovesje črevesne flore

MORDA VAS ZANIMA

Ravnovesje črevesne flore je izredno pomembno za naše zdravje. Tudi zaradi neravnovesja v prebavilih lahko ljudje zbolimo, saj s v črevesju nahajajo tako dobre kot tudi slabe bakterije, ki morajo biti v ravnovesju, da lahko naša prebavila in telo normalno delujejo. In kako lahko vzpostavite pravilno ravnovesje, in ga tudi ohranjajte?

- Oglas -
Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore
Dobra prebava je odvisna od uravnotežene črevesne flore.

Črevesna flora

Črevesno floro sestavljajo koristne bakterije, ki so stalni prebivalci prebavil in ki so tudi nujno potrebne za normalno in redno prebavo. Bakterije so tiste, s pomočjo katerih se hrana v prebavilih razgrajuje pravilno, pri tem pa nastajajo tudi za organizem škodljive snovi. Ravno zaradi tega moramo biti pozorni, kadar imamo težave s prebavili, da pozorno preberemo embalažo prehrambenega izdelka. Kaj pa je tisto najpomembnejše, kar vam bo pomagalo pri vzpostavitvi ravnovesja črevesne flore?

Priporočljivo je, da izdelki vsebujejo probiotične bakterije in glukooligosaharide, saj le-ti pomagajo pri delovanju probiotičnih bakterij. Glukooligosaharid spada v skupino enostavnih sladkorjev in skozi prebavila prehaja v nespremenjeni obliki, spodbuja encimske procese pri prebavi škroba in vlaknin ter preprečuje njihovo zastajanje v prebavilih. Ključnega pomena so poleg naštetega tudi vitamini skupine B, ki so nujno potrebni za splošno zdravje človekovega organizma, pomaga pa tudi pa probiotični sev Bacillus coagulans, ki se ne deaktivira v želodcu, kar omogoča hitrejše in bolj učinkovito izboljšuje stanje bakterijske flore.

.

NAJNOVEJŠE