0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaCertifikat ECOCERT

Certifikat ECOCERT

MORDA VAS ZANIMA

Ecocert je francosko združenje za kontrolo in certificiranje izdelkov na področju naravne kozmetike. Predstavlja vodilno oznako za jamstvo ekološko-biološke kozmetike.

- Oglas -

Certifikat ECOCERTV izdelkih, ki so označeni z oznako ECOCERT, ni dovoljena uporaba etoksiliranih sestavin, glikolov, parabenov ali umetnih dišav. Dovoljena sta dva načina izdelovanja kozmetičnih izdelkov, in sicer gre lahko za ‘naravni’ ali ‘naravni in ekološki’ izdelek.

Če želi proizvajalec pridobiti certifikat za ‘naravni in ekološki’ izdelek, mora biti 95 odstotkov organskih sestavin od vseh naravnih sestavin (vključno z vodo), v končnem izdelku mora biti vsaj 95 odstotkov sestavin naravnega izvora in vsaj 10 odstotkov organskih sestavin.

Če želi proizvajalec pridobiti certifikat za ‘naravni’ kozmetični izdelek, mora biti v njem vsaj 47,5 odstotka organskih sestavin od vseh naravnih sestavin in v končnem izdelku vsaj 5 odstotkov organskih sestavin.

Pomembno vlogo za pridobitev certifikata Ecocert ima tudi zaščita in ohranjanje okolja, saj veljajo strogi predpisi pridelave in predelave sestavin, prav tako pa je zahtevana okoljsko neoporečna uporaba delovnih procesov in embalaž iz recikliranega materiala. Izdelki ne smejo biti testirani na živalih.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE