Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Lepota & kozmetikaCertifikat ECOCERT

Certifikat ECOCERT

MORDA VAS ZANIMA

Ecocert je francosko združenje za kontrolo in certificiranje izdelkov na področju naravne kozmetike. Predstavlja vodilno oznako za jamstvo ekološko-biološke kozmetike.

- Oglas -

Certifikat ECOCERTV izdelkih, ki so označeni z oznako ECOCERT, ni dovoljena uporaba etoksiliranih sestavin, glikolov, parabenov ali umetnih dišav. Dovoljena sta dva načina izdelovanja kozmetičnih izdelkov, in sicer gre lahko za ‘naravni’ ali ‘naravni in ekološki’ izdelek.

Če želi proizvajalec pridobiti certifikat za ‘naravni in ekološki’ izdelek, mora biti 95 odstotkov organskih sestavin od vseh naravnih sestavin (vključno z vodo), v končnem izdelku mora biti vsaj 95 odstotkov sestavin naravnega izvora in vsaj 10 odstotkov organskih sestavin.

Če želi proizvajalec pridobiti certifikat za ‘naravni’ kozmetični izdelek, mora biti v njem vsaj 47,5 odstotka organskih sestavin od vseh naravnih sestavin in v končnem izdelku vsaj 5 odstotkov organskih sestavin.

Pomembno vlogo za pridobitev certifikata Ecocert ima tudi zaščita in ohranjanje okolja, saj veljajo strogi predpisi pridelave in predelave sestavin, prav tako pa je zahtevana okoljsko neoporečna uporaba delovnih procesov in embalaž iz recikliranega materiala. Izdelki ne smejo biti testirani na živalih.

Prejšnji članekPoskrbite za ravnovesje črevesne flore
Naslednji članekVodni post

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×