fbpx
Domov Zdravje & prehrana Koruzni sirup z veliko fruktoze je slabši kot sladkor

Koruzni sirup z veliko fruktoze je slabši kot sladkor

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Koruzni sirup z večjo vrednostjo fruktoze ali HFCS je po raziskavah, ki so se odvijale na univerzi Princeton, veliko slabši in še bolj pripomore k pridobivanju telesne teže kot pa navaden sladkor.


Podgane, ki so bile vključene v študijo kot poskusni osebki in so imele dostop do HFCS sladkorja, so sčasoma bistveno bolj pridobile na teži, čeprav je bila kalorična vrednost enaka kot pri tistih podganah, ki so jedle navaden sladkor.

Strokovnjaki so prav tako ugotovili, da dolgoročno uživaje takega sladkorja vodi do debelosti, saj dviga nivo trigliceridov oziroma telesne maščobe.
Podgane so tekom raziskave dobile manjše količine tega tega sladkorja, kot bi jih drugače našli v povprečni gazirani pijači, vendar so se vseeno vse zredile. Raziskovalci trdijo, da takšnega pojava ni mogoče opaziti tudi takrat, ko podgane hranijo s takšno prehrano, ki bi jih zredila v zelo hitrem času, saj so se pri prehranjevanju s HFCS sladkorjem zredile še toliko hitreje.

Zato so raziskovalci uotovili, da fruktoza – HFCS in glukoza – navaden sladkor, v telesu delujeta in se razgradita drugače. Fruktoza se v telesu pretvori v maščobo, medtem ko se glukoza v energijo. Podatki pa kažejo tudi na to, da je bilo leta 1970, ko so uvedli fruktozni sladkor, predebelih 15 % populacije, danes pa je predebelih že 33 % ljudi.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×