Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Vrt & VrtnarjenjeKoristne rastline v vrtu

Koristne rastline v vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Namesto uporabljati fitofarmacevtskih sredstev v boju proti škodljivcem in boleznim poskušajmo izkoristiti vplive nekaterih rastlin, ki jih imajo na tla in škodljivce.

Katere rastline so najbolj priljubljene in koristne?

- Oglas -

Vsem dobro poznan česen, deluje bakteristatično in fungicidno  ter odganja miši. Zato je priporočljivo, da raste po vsem vrtu (naredimo posamezne otoke te vrtnine), posadimo ga lahko tudi na okrasnem vrtu, saj nam bo tako prihranjena katera od bolezni okrasnih rastlin. Ko ga pa posadimo po vrtu pa pri tem pazimo na medsosedske odnose, saj ga nekatere vrtnine ne prenesejo v svoji neposredni bližini. Tako naj ne rase blizu graha, fižola in zelja.

Naslednja koristna rastlina je bazilika ta blagodejno vpliva na rastline, zato jo posejemo ali posadimo po celem vrtu. Timijan odganja polže in uši, sivka pa poleg uši še odvrača mravlje. Drobnjak deluje proti pepelasti plesni in je tudi priporočljivo, da raste povsod po vrtu.

Korenine špinače godijo tlom in njen vonj odganja škodljivce, med drugimi tudi bolhače ter spodbuja rast vseh vrtnin. Koperc vpliva na boljšo kalivost semen. Boreč varuje kapusnice ter odvrača polže. Česen, cesarski tulipan, bob, mleček in medena detelja odganjajo voluharja.

Po celem vrtu naj rastejo žametnica, ognjič in kapucinka, ki odvrača uši. Solata je pa najbolj »nevtralna« in jo zato lahko sejemo tudi na prazne površine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×