Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaKako preprečiti 'mačka'

Kako preprečiti ‘mačka’

MORDA VAS ZANIMA

Glede na to, da je vikend pred vrati in da bo morda kateri izmed nas pogledal malce ‘globlje’ v kozarec, je dobro vedeti tudi, kako se izogniti nevšečnostim, ki nas po navadi čakajo naslednji dan.

- Oglas -


Verjetno nikomur ni ravno v veselje preležati naslednji dan v postelji, pa čeprav ste na zabavi še tako pazili, da se kaj takega ne bi zgodilo. Zato je tu nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo morda odgnali mačka še preden ta sploh nastane:

Jejte pred pitjem

Verjetno ste to že velikokrat slišali in se zato morda sliši sil preprosto. Vendar pa vedno hitrejši tempo življenja velikokrat povzroči ravno to, da ne utegnemo jesti takrat, ko bi morali. Vendar pa bo že manjši prigrizek naredil čudeže.

Izogibajte se ogljikovih hidratov

Ogljikovi hidrati namreč pospešujejo absorptcijo alkohola v kri.

Pijte vodo med alkoholnimi pijačami

To so nam velikokrat svetovale mame, vendar pa jih marsikdo ni poslušal. Vendar so zopet imele prav. Mačka po navadi povzroči dehidracija, zato popijte vsaj kozarec vode, čeprav se vam morda zdi, da ga po vsej verjetnosti ne boste mogli zadržati v sebi. Vsekakor pa poskusite že med samim pitjem alkohola zaužiti čim več vode.

Vzemite vitamine

- Oglas -

Zzaužijte kakšne vitamine ali koncentrate, kot na primer koncentrat iz zdravilnih rastlin kot je pegasti badelj, ki bo pomagal prečistiti jetra, ali pa Vitamin B, ki bo pospešil prebavo.

Paradižnikov sok, limeta in kajenski poper

Z mešanico teh treh boste nivo vašega sladkorja spravili nazaj v akcijo, poleg tega pa se boste napolnili z elektroliti.

Med in sadni sok

Oba vsebujeta večje količine fruktoze, ki je v tem primeru dejansko koristna, saj bo spravila vaš metabolizem nazaj v gibanje.

Metin ali ingverjev čaj

Oba pomagata pri pomiritvi želodca in črevesnih motnjah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×