Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeVeternice proizvajajo le petino pričakovane energije

Veternice proizvajajo le petino pričakovane energije

MORDA VAS ZANIMA

Študije so pokazale da veternice, ki so postavljene v bližini obal proizvedejo manj kot pa 20% njihovega maksimalnega izdatka. Blyth Harbour v Angliji bi naj bila farma veternic, ki proizvede najmanj energije – le 7.9%.

- Oglas -


Najboljše veterne turbine pa proizvedejo le 50% predvidevane kakacitete. Strokovnjaki pri tem svarijo, da subvencije zelene energije povročajo neprimerne odločitve, kot na primer veternice postavljene na neprimernih mestih. Veternice bi morali postaviti na vetrovnih mestih, vendar pa so ta najlepša.

Vendar pa je tudi tko, kot večina drugih stvari dvorezni nož, saj Britanija potrebuje zeleno energijo, pa čeprav to pomeni inštalacijo večoh veternic.

Nekateri so mnenja, da so bili projekti v zvezi z veternicami slepi za posledice, ki jih imajo veternice na okolje, ter na samo pomembnost lepote in tišine.

Vlada se je tako odločila, da bo namestila še večje število veternic na obale Velike Britanije v prihodnjih desetih letih. Upamo lahko le, da se nismo res malce preveč prenaglili z idejo samih veternic, ki proizvajajo čisto energijo, saj se lahko na koncu zgodi, da nas bo to udarilo nazaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×