0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeVeternice proizvajajo le petino pričakovane energije

Veternice proizvajajo le petino pričakovane energije

MORDA VAS ZANIMA

Študije so pokazale da veternice, ki so postavljene v bližini obal proizvedejo manj kot pa 20% njihovega maksimalnega izdatka. Blyth Harbour v Angliji bi naj bila farma veternic, ki proizvede najmanj energije – le 7.9%.

- Oglas -

veterna turbina
Najboljše veterne turbine pa proizvedejo le 50% predvidevane kakacitete. Strokovnjaki pri tem svarijo, da subvencije zelene energije povročajo neprimerne odločitve, kot na primer veternice postavljene na neprimernih mestih. Veternice bi morali postaviti na vetrovnih mestih, vendar pa so ta najlepša.

Vendar pa je tudi tko, kot večina drugih stvari dvorezni nož, saj Britanija potrebuje zeleno energijo, pa čeprav to pomeni inštalacijo večoh veternic.

Nekateri so mnenja, da so bili projekti v zvezi z veternicami slepi za posledice, ki jih imajo veternice na okolje, ter na samo pomembnost lepote in tišine.

- Oglas -

Vlada se je tako odločila, da bo namestila še večje število veternic na obale Velike Britanije v prihodnjih desetih letih. Upamo lahko le, da se nismo res malce preveč prenaglili z idejo samih veternic, ki proizvajajo čisto energijo, saj se lahko na koncu zgodi, da nas bo to udarilo nazaj.

.

NAJNOVEJŠE