Ekologija & OkoljeTurbine, ki ustvarjajo vrtince

Turbine, ki ustvarjajo vrtince

MORDA VAS ZANIMA

Vertikalna veternica, ki morda spominja na jajčasto tolkalo, bi lahko potencialno podvojila izdatek veternih farm s praznim prostorom med večjimi horizontalnimi turbinami.

- Oglas -


Veterne farme namreč zavzamejo ogromno prostora zaradi ogromnih krakov, ki seveda potrebujejo dovolj prostora med seboj, da ne zaletijo. Vendar pa so nekateri inženirji mnenja, da bi lahko ta prazen prostor zapolnili z vertikalnimi turbinami, katere bi namestili med veternice.

Wind Harvest turbine delujejo v skupinah po tri, ali pa še več, da maksimizirajo izdatek energije. Rotacija teh turbin je tako v smeri urinega kazalca, kot tudi v nasprotni, kar povzroči neke vrste vrtinec, ki podvoji hitrost vetra na lokalni ravni.

Poleg tega, pa bi lahko te vertikalne turbine delovale tudi kot neke vrste “varnostni“ sistem za horizontalne veternice – pri večjih hitrostih vetra morajo biti večje veternice ugasnjene, vendar pa lahko te manjše ta čas vseeno proizvajajo energijo in sicer med 25 – 75 kW.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×