Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeTurbine, ki ustvarjajo vrtince

Turbine, ki ustvarjajo vrtince

MORDA VAS ZANIMA

Vertikalna veternica, ki morda spominja na jajčasto tolkalo, bi lahko potencialno podvojila izdatek veternih farm s praznim prostorom med večjimi horizontalnimi turbinami.

- Oglas -


Veterne farme namreč zavzamejo ogromno prostora zaradi ogromnih krakov, ki seveda potrebujejo dovolj prostora med seboj, da ne zaletijo. Vendar pa so nekateri inženirji mnenja, da bi lahko ta prazen prostor zapolnili z vertikalnimi turbinami, katere bi namestili med veternice.

Wind Harvest turbine delujejo v skupinah po tri, ali pa še več, da maksimizirajo izdatek energije. Rotacija teh turbin je tako v smeri urinega kazalca, kot tudi v nasprotni, kar povzroči neke vrste vrtinec, ki podvoji hitrost vetra na lokalni ravni.

Poleg tega, pa bi lahko te vertikalne turbine delovale tudi kot neke vrste “varnostni“ sistem za horizontalne veternice – pri večjih hitrostih vetra morajo biti večje veternice ugasnjene, vendar pa lahko te manjše ta čas vseeno proizvajajo energijo in sicer med 25 – 75 kW.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×