0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDepresija je lahko posledica zastrupljenosti telesa

Depresija je lahko posledica zastrupljenosti telesa

MORDA VAS ZANIMA

Depresija, tesnobnosti, pomanjkanje emergije in psihotični napadi so zelo pogosto povezani z tudi zastrupljenostjo telesa.

- Oglas -

Ko jemljete antidepresive, antibiotike, kontracepcijske tabletke…, uničite tudi koristne bakterije. S tem pa dajete možnost slabim, toksičnim bakterijam-glivam, da se hitro razmnožujejo.

Kako je lahko depresija rezultat toksinov?

Kako je torej depresija povezana s procesi, ki se dogajajo znotraj našega prebavnega sistema? Toksini, ki jih sproščajo glive, še dodatno oslabijo imunski sistem. Vse skupaj povzroči utrujenost, brezvoljnost, pozabljivost, izgubo koncentracije, nihanje razpoloženja … alfatoksini – živčni strupi (ki jih izloča Kandida), močno vplivajo na delovanje možganov, poskrbijo za neuravnoteženost hormonov, utrujenost, težave s prebavo, napihnjenost …

Torej, z vsemi kemičnimi sredstvi se še dodatno zastrupljate in uničujete tiste dobre, probiotične bakterije. Če je depresija rezultat zastupljnenosti telesa, se iz začaranega kroga lahko seveda rešite.

- Oglas -
Depresija in ravnovesje v telesu

Svoje telo morate razstrupiti

Obstaja več bistvenih surovin in gradnikov našega telesa za normalno delovanje in življenje:

 • Voda – čista in (neklorirana)
 • Minerali in vitamini iz polnovrednih živil
 • Esencialne maščobne kisline Omega 3 in 6
 • Encimi
 • Probiotiki (telesu prijazne bakterije)
 • Rastlinske beljakovine

Ti gradniki so v našem telesu potrebni vsak dan našega življenja. Kadar vsi ali le eden od teh elementov manjka, naše telo ne deluje uravnoteženo in optimalno. Telo začne delovati bolj počasi, možgani mu dajejo ukaze, naj upočasni svoje funkcije. To najprej zaznamo kot utrujenost, slabo razpoloženje in pomanjkanje energije, kasneje pride do depresije in drugih bolezni.

Prehrana ima tudi določen vpliv na naše počutje

Pogosto, ko doživljamo počutja in simptome kot so utrujenost, brezvoljnost, depresija, … posegamo po poživilih ali sladkih in mastnih jedeh in s tem mislimo, da v svoje telo vnašamo energijo. Čeprav nas takšna živila res hitro in le začasno poživijo, to zagotovo ne pomaga našemu telesu pri obnovi in optimalnemu zdravju. V resnici takšna hrana našemu telesu, našim celicam in našim možganom počne veliko škode (zdravje – zakisanost).

Zdrava prehrana in razstrupljanje lahko pomagata pri depresiji

Dobra izbira bi bila uživanje več od zgoraj navedenih bistvenih živil. Nekatera živila delujejo na naše telo kislo, druga bazično. Izbirajte med bazičnimi živili.

- Oglas -

Obstajajo tudi zunanji viri kislosti: kajenje, droge, zdravila, naporna vadba, okoljski toksini, šamponi, izdelki za nego kože, itd, in stres, ki je zelo velik vzrok kislosti našega organizma.

Pazite na kislo-bazično ravnovesje

Razmerje 70% alkalnih in 30% kislih živil v naših telesih in v naših obrokih bi bilo idealno.

Ko nam začne primanjkovati mineralov zaradi preveč kislin, postanemo razburjeni, nervozni, utrujeni, ne moremo se normalno spopadati z življenjem, postajamo depresivni. V tem primeru je depresija posledica neravnovesja v našem telesu.

Minerali in encimi so bistvo življenja v vsaki celici našega telesa

Naši organi si prizadevajo za življenje in zdravje. Iz res polnovrednih živil naše telo deluje optimalno, od nepravilne prehrane pa naše telo še bolj oslabi. Zaradi nepravilne prehrane sčasoma naša telesa dobijo sporočilo, da ob pomanjkanju pomembnih encimov in mineralov ne moremo več živeti – in takrat depresija dobi svoje pravo ime.

Bistveno je, da s hrano dobimo vse osnovne gradnike naših celic

Voda, omega 3 in 6 maščobne kisline (avokado, laneno seme, surovi oreščki in semena, soja, temno zelena zelenjava, ribe, ekstra deviško oljčno, konopljino, svetlinovo, laneno olje), vitamini in minerali (sadje in zelenjava), surova in sveža, nepredelana hrana, encimi, probiotiki …

Depresija je lahko posledica zastrupljenosti telesa

Če menite, da vaša depresija izhaja iz neravnocesja in slabih prehranjevalnih navad, v celoti iz prehrane izključite:

 • Sladkor
 • Moko – vključno z vsemi pšenicami (gluten je povezan z depresijo)
 • Gazirane in vse umetne pijače
 • Kofein
 • Alkohol
 • Nikotin
 • Vsa umetna živila
 • Predelana živila
 • Umetna sladila
 • Mlečne izdelke
 • Živalske proizvode
 • Kemikalije, kot so klor, droge, zdravila, nikotin
 • Slabe maščobe, kot margarina, svinjska mast, ocvrte jedi
 • Mikrovalovno pečico

Zelo koristna hranila za vračanje našega telesa v ravnovesje, pri čemer telo dobi moč, da se ubrani depresije, bolezni, kislosti in staranja so:

 1. Kompleksni ogljikovi hidrati v obliki sadja in zelenjave: korenje, peteršilj, pesa, brokoli, ohrovt, zelje, špinača, jabolka, pomaranče, ananas, brusnice, češnje, papaja
 2. Soja in sojini izdelki
 3. Fižol, oreščki, semena, suho sadje
 4. Cimet, česen, origano, rožmarin in kajenski poper
 5. Polnozrnate žitarice kot so rjavi riž, divji riž, kamut, proso, ječmen, pira, kvinoja ,amarant
 6. Losos, omega 3 in 6 maščobne kisline
 7. Za sladkor uporabljajte med, melaso, stevio
 8. Minerali / vitamini – selen, folna kislina, kalcij, magnezij, krom, niacin, vitamin D, B- ki so vsi pridobljeni iz hrane, ne pa iz posebnih dodatkov
 9. Dnevna vsaj 30 minutna hoja, tek, aerobika…
 10. Nujna dnevna sončna svetloba
 11. Meditacija, joga, sproščanje, masaža, branje
 12. Bazični prah (razkisanje), Vitex , Divji oves

Če boste upoštevali vse zakonitosti zdravega prehranjevanja, se lahko z zelo malo truda uspešno uprete depresiji in slabemu razpoloženju.

Prehranska terapija s prilagojenim in individualnim jedilnikom je dobra pomoč pri spopadanju z depresijo, saj je napisana in osnovana na podlagi vašega spola, vaše starosti in vašega načina življenja.

.

NAJNOVEJŠE