Depresija je lahko posledica zastrupljenosti telesa

  Depresija, tesnobnosti, pomanjkanje emergije in psihotični napadi so zelo pogosto povezani z zastrupljenostjo telesa.

  Ko jemljete antidepresive, antibiotike, kontracepcijske tabletke…, uničite tudi koristne bakterije. S tem pa dajete možnost slabim, toksičnim bakterijam-glivam, da se hitro razmnožujejo.

  Toksini, ki jih sproščajo glive, še dodatno oslabijo imunski sistem. Vse skupaj povzroči utrujenost, brezvoljnost, pozabljivost, izgubo koncentracije, nihanje razpoloženja … alfatoksini – živčni strupi (ki jih izloča Kandida), močno vplivajo na delovanje možganov, poskrbijo za neuravnoteženost hormonov, utrujenost, težave s prebavo, napihnjenost…

  Torej, z vsemi kemičnimi sredstvi se še dodatno zastrupljate in uničujete tiste dobre, probiotične bakterije. Iz začaranega kroga se seveda lahko rešite.

  Zdrava prehrana in razstrupljanje

  Svoje telo morate razstrupiti

  Obstaja več bistvenih surovin in gradnikov našega telesa za normalno delovanje in življenje:

  • Voda – čista in (ne klorirana)
  • Minerali in vitamini iz polnovrednih živil
  • Esencialne maščobne kisline Omega 3 in 6
  • Encimi
  • Prijazne bakterije (probiotiki)
  • Rastlinske beljakovine

  Ti gradniki so v našem telesu potrebni vsak dan našega življenja. Kadar vsi ali le eden od teh elementov manjka, naše telo ne deluje uravnoteženo in optimalno. Telo začne delovati bolj počasi, možgani mu dajejo ukaze, naj upočasni svoje funkcije. To najprej zaznamo kot utrujenost, slabo razpoloženje in pomanjkanje energije, kasneje pride do depresije in drugih bolezni.

  Pogosto, ko doživljamo utrujenost, brezvoljo, depresijo…posegamo po poživilih oz.po sladkih in mastnih jedeh in s tem mislimo, da v svoje telo vnašamo energijo. Čeprav nas takšna živila res hitro in le začasno poživijo, to zagotovo ne pomaga našemu telesu pri obnovi in optimalnemu zdravju. V resnici takšna hrana našemu telesu, našim celicam in našim možganom počne veliko škode (zdravje – zakisanost).

  PREBERITE TUDI:  Če imate pogosto probleme z mišičnimi krči, pazite na vnos mineralov

  Dobra izbira bi bila uživanje več od zgoraj navedenih bistvenih živil. Nekatera živila delujejo na naše telo kislo, druga bazično. Izbirajte med bazičnimi živili.

  Obstajajo tudi zunanji viri kislosti: kajenje, droge, zdravila, naporna vadba, okoljski toksini, šamponi, izdelki za nego kože, itd, in stres, ki je zelo velik vzrok kislosti našega organizma.

  Razmerje 70% alkalnih in 30% kislih živil v naših telesih in v naših obrokih bi bilo idealno.

  Ko nam začne primanjkovati mineralov, zaradi preveč kislin, postanemo razburjeni, nervozni, utrujeni, ne moremo se normalno spopadati z življenjem, postajamo depresivni…

  Minerali in encimi so bistvo življenja v vsaki celici našega telesa.

  Naši organi si prizadevajo za življenje in zdravje. Iz res polnovrednih živil naše telo deluje optimalno, od nepravilne prehrane pa naše telo še bolj oslabi. Zaradi nepravilne prehrane sčasoma naša telesa dobijo sporočilo, da ob pomanjkanju pomembnih encimov in mineralov ne moremo več živeti – in takrat depresija dobi svoje pravo ime.

  Bistveno je, da s hrano dobimo vse osnovne gradnike naših celic.

  Voda, omega 3 in 6 maščobne kisline (avokado, laneno seme, surovi oreščki in semena, soja, temno zelena zelenjava, ribe, ekstra deviško oljčno, konopljino, svetlinovo, laneno olje), vitamini in minerali (sadje in zelenjava), surova in sveža, nepredelana hrana, encimi, probiotiki…

  V celoti iz prehrane izključite:

  • Sladkor
  • Moko – vključno z vsemi pšenicami (gluten je povezan z depresijo)
  • Gazirane in vse umetne pijače
  • Kofein
  • Alkohol
  • Nikotin
  • Vsa umetna živila
  • Predelana živila
  • Umetna sladila
  • Mlečne izdelke
  • Živalske proizvode
  • Kemikalije, kot so klor, droge, zdravila, nikotin
  • Slabe maščobe, kot margarina, svinjska mast, ocvrte jedi
  • Mikrovalovno pečico

  Zelo koristna hranila za vračanje našega telesa v ravnovesje, pri čemer telo dobi moč, da se ubrani depresije, bolezni, kislosti in staranja so:

  1. Kompleksni ogljikovi hidrati v obliki sadja in zelenjave: korenje, peteršilj, pesa, brokoli, ohrovt, zelje, špinača, jabolka, pomaranče, ananas, brusnice, češnje, papaja
  2. Soja in sojini izdelki
  3. Fižol, oreščki, semena, suho sadje
  4. Cimet, česen, origano, rožmarin in kajenski poper
  5. Polnozrnate žitarice kot so rjavi riž, divji riž, kamut, proso, ječmen, pira, kvinoja ,amarant
  6. Losos, omega 3 in 6 maščobne kisline
  7. Za sladkor uporabljajte med, melaso, stevio
  8. Minerali / vitamini – selen, folna kislina, kalcij, magnezij, krom, niacin, vitamin D, B- ki so vsi pridobljeni iz hrane, ne pa iz posebnih dodatkov
  9. Dnevna vsaj 30 minutna hoja, tek, aerobika…
  10. Nujna dnevna sončna svetloba
  11. Meditacija, joga, sproščanje, masaža, branje
  12. Bazični prah (razkisanje), Vitex , Divji oves
  PREBERITE TUDI:  Semena lubenice – semena zdravja

  Če boste upoštevali vse zakonitosti zdravega prehranjevanja, se lahko z zelo malo truda uspešno uprete depresiji in slabemu razpoloženju.

  Prehranska terapija s prilagojenim in individualnim jedilnikom je dobra pomoč pri spopadanju z depresijo, saj je napisana in osnovana na podlagi vašega spola, vaše starosti in vašega načina življenja.

  Alja Dimic, www.holistic.si

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  2 KOMENTARJI

  1. Spoštovani

   Zdravila, antibiotiki, kortikosteroidi, antidepresivi, kontracepcija… uničujejo koristne črevesne bakterije. Neravnovesje črevesne flore pa telesu onemogoča, da bi se razkisalo. Z jemanjem vseh teh zdravil spreminjamo okolje, ki je potrebno za naše dobre bakterije in ustvarjamo kislo okolje, ki je primerno za tiste slabe.

   (Antidepresivi in kontracepcija ustvarjajo v telesu kisle presnovnike, zakisajo naše telo. Glivice in bakterije imajo rade kislo okolje, v bazičnem pa ne preživijo.)

   Jemanje antibiotikov, kontracepcijskih tablet in antidepresivov so eni izmed velikih razlogov, da se glivice preveč razmnožijo in razširijo po telesu(ne le po mojem mnenju, ampak po mnenju številnih priznanih zdravnikov, kemikov, inštitutov…)

   Posledice jemanja so, uničena pravilna in zdrava črevesna flora, sprememba sestave naših sluznic (prebavne težave, vaginalna vnetja. Okolje, ki je primerno za zdrave bakterije se spremeni, s tem pa se spremeni in zmanjša tudi delež dobrih bakterij.
   Glivice in bakterije tako dobijo okolje, ki je primerno za njihovo rast in razmnoževanje.

   Alja Dimic, NTP, Home Set Up Gerson Trainer, A4M, Dietitian and Nutritionist

  2. Sicer ne vem kakšne kompetence ima avtorica članka, ampak meni se članek ne zdi strokoven, če govori o tem, da antidepresivi in kontracepcijske tabletke “uničujejo tudi koristne bakterije”. Kolikor vem, ta vrsta zdravil (antidepresivi) in kontracepcijsko sredstvo ne vplivajo na kakršenkoli bakterije.
   Dandanes je pa res že vsak strokovnjak.

  Comments are closed.