Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaEvropska komisija spodbuja mlade, da opustijo kajenje

Evropska komisija spodbuja mlade, da opustijo kajenje

MORDA VAS ZANIMA

John Dalli, evropski komisar za zdravje, je danes sprožil drugo fazo protikadilske kampanje Evropske komisije. Sporočil je, da je do tega trenutka kampanjo „Ex-kadilci so zmagovalci“ podprlo preko 500 000 Evropejcev, ki so dostopali na strani družbenih omrežij.

- Oglas -

Kajenje je zdravju škodljivoNamen kampanje „Ex-kadilci so zmagovalci“, ki je bila predstavljena junija letos, je 25- do 34-letnikom pomagati, da opustijo kajenje oziroma se še naprej izogibajo tobaku in postanejo „zmagovalci“ v svojem življenju brez kajenja. „Zmagovalec“ promovira pozitivne strani življenja brez tobaka, ki vključujejo boljše zdravje, boljšo socialno interakcijo, več denarja in seveda boljšo kakovost življenja.

„Navdušen sem nad dosedanjim odzivom ,“ je dejal komisar Dalli. „Še posebej me veseli, da je strani družbenih medijev posvečene  kampanji obiskalo preko 500 000 kadilcev iz celotne Evrope in da po  treh mesecih že več kot 20 000 kadilcev aktivno uporablja iCoach, naše interaktivno orodje za opustitev kajenja. iCoach ponuja podporo s praktičnimi nasveti in namigi, ko greste skozi stopnje opuščanja kajenja. To je prva kampanja EU, ki nudi praktično pomoč.“

„EU je temeljito preučila zadnjo kampanjo,“ je nadaljeval komisar Dalli. „Izjemnih 77 % anketiranih se strinja, da je naše sporočilo učinkovito. Še naprej bomo pripravljali sporočila, da bodo odločna in se bodo odzivala na potrebe mladih ter imela učinek.“

Drugo fazo kampanje sestavlja obsežna oglaševalska kampanja v vseh državah članicah EU o koristih opustitve kajenja, pa tudi sodelovanje v športnih, potrošniških in zdravstvenih dogodkih ter vzpostavljanje partnerstev s ključnimi delodajalci, da se bo spodbujalo opuščanje kajenja tudi na delovnih mestih. Ti dogodki bodo mladim Evropejcem omogočili, da se bodo sami seznanili z orodji, nasveti in informacijami.

- Oglas -

„Sam sem kajenje opustil pred nekaj leti,“ je povedal komisar Dalli, „in vem, kako je to težko . Verjamem, da bomo s to novo kampanjo in orodjem za pomoč resnično lahko spremenili življenja ljudi in jim pomagali, da postanejo ‘zmagovalci’.“

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×