Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaBučke – odlično dietno in protivnetno živilo

Bučke – odlično dietno in protivnetno živilo

MORDA VAS ZANIMA

Bučke imajo zelo nizek glikemični indeks. Vsebujejo veliko vode in veljajo za zelo nizkokalorično živilo, vendar pa po drugi strani v njih najdemo ogromno za zdravje pomembnih hranil. Pogostejše dodajanje bučk na jedilnik lahko tako pripomore k boljšemu zdravju in k lažjemu ohranjanju želene telesne teže oziroma k izgubi odvečnih kilogramov.

- Oglas -

Bučke

Zelo dober vir vitamina C in drugih antioksidantov

Z uživanjem bučk telo oskrbite z izdatnimi količinami vitamina C, ki ga naše telo potrebuje za številne procese. Med drugim je vitamin C tudi močan antioksidant, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom in kroničnimi vnetji. V bučkah pa najdemo tudi mnoge druge antioksidante.

Protivnetni učinki koristni tudi za srce

Zaradi antioksidantov so bučke tudi zelo zdravo živilo za vaše srce in ožilje. Poleg tega v bučkah najdemo tudi pektin – vlaknino, ki pomembno prispeva k zaščiti srčno-žilnega sistema. Bučke pa izstopajo tudi po vsebnosti kalija, ki pomaga pri naravnem zniževanju krvnega tlaka.

Z bučkami do boljše prebave

Pogostejše uživanje bučk je smiselno tudi za vse, ki imate počasno prebavo oziroma različne prebavne težave. Ker velik delež bučk predstavljata voda in vlaknine, lahko bučke pomembno prispevajo k boljši prebavi. Protivnetne snovi pa pomagajo pri zaščiti vaših prebavil pred resnejšimi težavami.

- Oglas -

Bučke

Oskrbite svoje telo z vitamini iz skupine B

Vitamini, ki jih uvrščamo v skupino B, pomembno prispevajo k normalnemu delovanju našega organizma. Med drugim sodelujejo pri metabolizmu, skrbijo za zaščito možganov oziroma živčnega sistema, preprečujejo prekomerno utrujenost, sodelujejo pri celični obnovi in prispevajo k boljšemu razpoloženju. Vse to in še mnogo več si lahko obetate, če redno uživate bučke, ki vsebujejo veliko vitaminov iz skupine B, med njimi tudi folata (vitamin B9), naravne oblike folne kisline, ki je še posebej pomembna za nosečnice.

Bučke dober izbor tudi za diabetike

Zaradi nizkega glikemičnega indeksa, pektina in nekaterih drugih snovi, ki jih vsebujejo, bi si morali bučke pogosteje privoščiti tudi diabetiki. Bučke pomagajo preprečevati, da bi prihajalo do zelo hitrega dviga in upada ravni sladkorja v krvi. Koristne pa niso le za diabetike, ampak tudi kot preventiva.

Pomoč vaši ščitnici

Raziskave so tu za zdaj še precej omejene, vendar določene kažejo, da uživanje bučk pozitivno vpliva tudi na delovanje ščitnice. Še posebej blagodejen vpliv naj bi imele snovi, ki se nahajajo v olupkih, zato priporočamo, da bučk pred zaužitjem ne lupite, če je to le mogoče.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×