- Oglas -
Žepki iz listnatega testa, polnjeni s stročjim fižolom, zelišči in rastlinskim sirom, so odlična prigrizek ali lahka večerja. Zunaj hrustljavi, znotraj mehki in polni svežih okusov.
Sestavine:
- 400 g zamrznjenega ali svežega stročjega fižola
- 400 g listnatega testa
- 120 g sira (za vegane rastlinskega)
- sol
- poper
- 50 g sezama
- 2 vejici rožmarina
- solatni listi za dekoracijo
- moka
Priprava:
- Sveži fižol očistite ter ga stresite v slano vrelo vodo in kuhajte 2 minuti. Nato ga izperite z mrzlo vodo in pustite, da se ohladi. Če boste uporabili zamrznjen stročji fižol, ta korak izpustite.
- Listnato testo razvaljajte na pomokani deski na debelino 3 milimetre. Nato izrežite kvadrate velikosti 4 x 4 centimetre, ki jih obložite s stročjim fižolom. Dodajte malce rožmarina, sol, poper in nariban rastlinski sir.
- Vse štiri robove zapognite proti sredini in jih učvrstite. Premažite z vodo in posujte s sezamovimi semeni.
- Pecite 20 minut pri temperaturi 170 °C. Postrezite s solato.
- oglas -