DomovZdravi ReceptiŽepki, polnjeni s stročjim fižolom

Žepki, polnjeni s stročjim fižolom

- Oglas -

Žepki iz listnatega testa, polnjeni s stročjim fižolom, zelišči in rastlinskim sirom, so odlična prigrizek ali lahka večerja. Zunaj hrustljavi, znotraj mehki in polni svežih okusov.

Sestavine:

  • 400 g zamrznjenega ali svežega stročjega fižola
  • 400 g listnatega testa
  • 120 g sira (za vegane rastlinskega)
  • sol
  • poper
  • 50 g sezama
  • 2 vejici rožmarina
  • solatni listi za dekoracijo
  • moka

Priprava:

  1. Sveži fižol očistite ter ga stresite v slano vrelo vodo in kuhajte 2 minuti. Nato ga izperite z mrzlo vodo in pustite, da se ohladi. Če boste uporabili zamrznjen stročji fižol, ta korak izpustite.
  2. Listnato testo razvaljajte na pomokani deski na debelino 3 milimetre. Nato izrežite kvadrate velikosti 4 x 4 centimetre, ki jih obložite s stročjim fižolom. Dodajte malce rožmarina, sol, poper in nariban rastlinski sir.
  3. Vse štiri robove zapognite proti sredini in jih učvrstite. Premažite z vodo in posujte s sezamovimi semeni.
  4. Pecite 20 minut pri temperaturi 170 °C. Postrezite s solato.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI