0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediGobovo-špinačni polpeti

Gobovo-špinačni polpeti

MORDA VAS ZANIMA

V sezoni gob so odlična zdrava izbira Gobovo-špinačni polpeti. Seveda lahko uporabite tudi zmrznjene, če ste jih shranili za ozimnico.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g svežih gob
  • olje
  • 400 g nasekljane sveže ali zamrznjene špinače
  • 3 bombete
  • ovseno mleko
  • 9 žlic čičerikine vode
  • sol
  • črni poper
  • pest nasekljanega peteršilja
  • krušne drobtine

PRIPRAVA

  1. Očistite gobe in jih narežite, nato pa jih popražite na žlici olja.
  2. Odtalite špinačo in jo kuhajte, da del tekočine izhlapi, nato pa jo ohladite.
  3. Kruh narežite na kocke, ki jih potopite v ovseno mleko, nato pa iztisnite tekočino in zmešajte kruhove kocke z gobami, špinačo in čičerikino vodo. Začinite s soljo, poprom in peteršiljem ter dodajte toliko drobtin, da zgostite maso.
  4. Oblikujte polpete, ki jih popecite v ponvi z obeh strani. Polpete polagajte na papirnate brisače in počakajte, da brisače vpijejo odvečno maščobe. Nato polpete postrezite s kuhanim krompirjem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI