- Oglas -
V sezoni gob so odlična zdrava izbira Gobovo-špinačni polpeti. Seveda lahko uporabite tudi zmrznjene, če ste jih shranili za ozimnico.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g svežih gob
- olje
- 400 g nasekljane sveže ali zamrznjene špinače
- 3 bombete
- ovseno mleko
- 9 žlic čičerikine vode
- sol
- črni poper
- pest nasekljanega peteršilja
- krušne drobtine
PRIPRAVA
- Očistite gobe in jih narežite, nato pa jih popražite na žlici olja.
- Odtalite špinačo in jo kuhajte, da del tekočine izhlapi, nato pa jo ohladite.
- Kruh narežite na kocke, ki jih potopite v ovseno mleko, nato pa iztisnite tekočino in zmešajte kruhove kocke z gobami, špinačo in čičerikino vodo. Začinite s soljo, poprom in peteršiljem ter dodajte toliko drobtin, da zgostite maso.
- Oblikujte polpete, ki jih popecite v ponvi z obeh strani. Polpete polagajte na papirnate brisače in počakajte, da brisače vpijejo odvečno maščobe. Nato polpete postrezite s kuhanim krompirjem.
- oglas -