- Oglas -
Krompirjevi cmoki so tradicionalna jed in so lahko odlična priloga mnogim jedem, omakam in golažem.
SESTAVINE (4 porcije):
- 500 g kuhanega in olupljenega krompirja
- 1 pest rukole
- 3 rumenjaki
- mleti beli poper
- sol
- 100 g stopljenega masla
- 50 g zelenih listov peteršilj
PRIPRAVA:
- Krompir olupimo in naribamo v skledo. Dodamo sol, rumenjake, škrob in gnetemo, dokler ne dobimo testa. Naredimo majhne okrogle cmoke, jih damo v parni kuhalnik in približno 10 minut dušimo.
- Liste peteršilja nasekljamo, dodamo stopljeno maslo in na hitro zmešamo. Pripravljene cmoke pustimo, da se odtečejo, nato pa jih položimo na krožnike, potresemo s sveže mletim belim poprom, ob strani dodamo liste rukole, potresemo s peteršiljevim maslom in postrežemo.
- oglas -