0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediŠpinačni žepki iz krompirjevega testa

Špinačni žepki iz krompirjevega testa

MORDA VAS ZANIMA

SESTAVINE

- Oglas -
  • 300 g neolupljenega kuhanega krompirja
  • 7 žlic univerzalne oz. večnamenske moke
  • 6 žlic čičerikine vode
  • ½ žličke soli
  • moka za desko
  • maščoba

Za nadev

  • 200 g zamrznjene špinače
  • 1 čebula
  • 2 žlici olja
  • krušne drobtine
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

  1. Olupite čebulo in jo drobno nasekljajte. Popražite jo na olju, dodajte zamrznjeno špinačo, ki jo nato podušite do mehkega. Začinite s soljo in poprom ter po potrebi zgostite s krušnimi drobtinami. Po želji lahko dodate tudi strt česen in žličko majarona.
  2. Olupite krompir in ga naribajte ali pretlačite. Dodajte moko, čičerikino vodo in sol ter zamesite testo. Nato testo razvaljajte na pomokani deski in izrežite krogce, ki jih obložite s špinačnim nadevom. Krogce iz testa prepognite in spojite robove z vilicami.
  3. Žepke stresite v vrelo vodo in jih kuhajte 5–7 minut. 
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI