- Oglas -
SESTAVINE
- 300 g neolupljenega kuhanega krompirja
- 7 žlic univerzalne oz. večnamenske moke
- 6 žlic čičerikine vode
- ½ žličke soli
- moka za desko
- maščoba
Za nadev
- 200 g zamrznjene špinače
- 1 čebula
- 2 žlici olja
- krušne drobtine
- sol
- poper
PRIPRAVA
- Olupite čebulo in jo drobno nasekljajte. Popražite jo na olju, dodajte zamrznjeno špinačo, ki jo nato podušite do mehkega. Začinite s soljo in poprom ter po potrebi zgostite s krušnimi drobtinami. Po želji lahko dodate tudi strt česen in žličko majarona.
- Olupite krompir in ga naribajte ali pretlačite. Dodajte moko, čičerikino vodo in sol ter zamesite testo. Nato testo razvaljajte na pomokani deski in izrežite krogce, ki jih obložite s špinačnim nadevom. Krogce iz testa prepognite in spojite robove z vilicami.
- Žepke stresite v vrelo vodo in jih kuhajte 5–7 minut.
- oglas -