- Oglas -
Odlični veganski špinačni njoki z žajbljem pričarajo mediteranski pridih in spomine na morje na okusnem domačem krožniku.
SESTAVINE (4 porcije)
- 500 g špinače
- 300 g mehkega kruha ali toasta
- 100 ml ovsenega mleka
- 1 čebula
- 3 stroki česena
- 3 žlice čičerikine vode
- 50 g veganskega parmezana
- 50 g moke
- sol
- mleti črni poper
- 6 žlic olivnega olja
- 10 listov žajblja
PRIPRAVA
- Operite špinačo. Odstranite kruhovo skorjico in narežite sredico na kocke, ki jih stresite v skledo in prelijte s toplim ovsenim mlekom.
- Olupite in nasekljajte čebulo ter česen. V ponvi segrejte 1 žlico olja, dodajte česen in čebulo ter ju pražite, dokler čebula ne postekleni.
- Dodajte špinačo in pražite, da izhlapi vsa voda, nato mešanico spasirajte v kuhinjskem mešalniku.
- Špinačni mešanici dodajte čičerikino vodo, kocke kruha, moko in polovico veganskega parmezana, ki ste ga pred tem naribali. Začinite s soljo in poprom ter premešajte.
- V ponvi segrejte dodatno žlico olja. S pomočjo žlice oblikujte majhne njoke, ki jih nato popecite z obeh strani.
- Žajbelj narežite na majhne koščke, ki jih na kratko popražite na žlici olja, ki vam je še ostala. Njoke nato potresite z žajbljem in jih postrezite s preostankom veganskega parmezana.
- oglas -