ReceptiGlavne jediŠpinačni njoki z žajbljem

Špinačni njoki z žajbljem

MORDA VAS ZANIMA

Odlični veganski špinačni njoki z žajbljem pričarajo mediteranski pridih in spomine na morje na okusnem domačem krožniku.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 500 g špinače
  • 300 g mehkega kruha ali toasta
  • 100 ml ovsenega mleka
  • 1 čebula
  • 3 stroki česena
  • 3 žlice čičerikine vode
  • 50 g veganskega parmezana
  • 50 g moke
  • sol
  • mleti črni poper
  • 6 žlic olivnega olja
  • 10 listov žajblja

PRIPRAVA

  1. Operite špinačo. Odstranite kruhovo skorjico in narežite sredico na kocke, ki jih stresite v skledo in prelijte s toplim ovsenim mlekom.
  2. Olupite in nasekljajte čebulo ter česen. V ponvi segrejte 1 žlico olja, dodajte česen in čebulo ter ju pražite, dokler čebula ne postekleni.
  3. Dodajte špinačo in pražite, da izhlapi vsa voda, nato mešanico spasirajte v kuhinjskem mešalniku.
  4. Špinačni mešanici dodajte čičerikino vodo, kocke kruha, moko in polovico veganskega parmezana, ki ste ga pred tem naribali. Začinite s soljo in poprom ter premešajte.
  5. V ponvi segrejte dodatno žlico olja. S pomočjo žlice oblikujte majhne njoke, ki jih nato popecite z obeh strani.
  6. Žajbelj narežite na majhne koščke, ki jih na kratko popražite na žlici olja, ki vam je še ostala. Njoke nato potresite z žajbljem in jih postrezite s preostankom veganskega parmezana.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×