- Oglas -
Krepka juha z lečo in ohrovtom je odlična izbira. Polna je zelenjave, leče in nekaj osnovnih začimb. Potrebujemo samo eno posodo za kuhanje, okus pa odličen.
SESTAVINE (4 porcije)
- 300 g leče
- 1 čebula
- 1 korenje
- 1/2 pora
- 3 krompirji
- 1/4 ohrovta
- 50 ml olivnega olja
- 1200 ml zelenjavne-jušne osnove
- sol
- mleti črni poper
PRIPRAVA
- Operite lečo in jo za 2 uri namočite v vodi (najbolje bo, če jo namočeno pustite kar čez noč).
- Očistite zelenjavo in jo narežite na manjše koščke. Na olju popražite čebulo in korenček ter pražite, da oboje postekleni. Nato dodajte por, krompir in vse zalijte z jušno osnovo.
- Odcedite lečo in jo dajte v lonec z zelenjavo. Kuhajte 30 minut, da se leča zmehča. Dodajte liste ohrovta, sol, poper in še na kratko pokuhajte. Juho lahko postrežete s svežim kruhom.
- oglas -