ReceptiJuheJuha z lečo in ohrovtom

Juha z lečo in ohrovtom

MORDA VAS ZANIMA

Krepka juha z lečo in ohrovtom je odlična izbira. Polna je zelenjave, leče in nekaj osnovnih začimb. Potrebujemo samo eno posodo za kuhanje, okus pa odličen.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 300 g leče
  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • 1/2 pora
  • 3 krompirji
  • 1/4 ohrovta
  • 50 ml olivnega olja
  • 1200 ml zelenjavne-jušne osnove
  • sol
  • mleti črni poper

PRIPRAVA

  1. Operite lečo in jo za 2 uri namočite v vodi (najbolje bo, če jo namočeno pustite kar čez noč).
  2. Očistite zelenjavo in jo narežite na manjše koščke. Na olju popražite čebulo in korenček ter pražite, da oboje postekleni. Nato dodajte por, krompir in vse zalijte z jušno osnovo.
  3. Odcedite lečo in jo dajte v lonec z zelenjavo. Kuhajte 30 minut, da se leča zmehča. Dodajte liste ohrovta, sol, poper in še na kratko pokuhajte. Juho lahko postrežete s svežim kruhom.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×