DomovZdravi ReceptiHrustljava pita z rabarbaro in jagodami

Hrustljava pita z rabarbaro in jagodami

- Oglas -

Pripravite se na neustavljiv vonj in kontrast okusov! Ta hrustljava pita z rabarbaro in jagodami zdruลพuje rahlo kislo sveลพo rabarbaro z soฤnimi, sladkimi jagodami v popolni harmoniji. Preprosto testo z maslom poskrbi za zlato, puhasto skorjo, ki ob vsakem griลพljaju zadiha โ€“ to je poletna poslastica, ki bo oฤarala tako ljubitelje sadja kot ljubitelje sladkega. Idealna za vroฤe dni, postreลพena z ลพlico hladnega vaniljevega sladoleda ali ohlajena iz peฤice โ€“ uลพitek za vso druลพino!

Testo:

  • 140 g hladnega masla
  • 240 g navadne bele moke
  • 2 rumenjaka
  • 4 ลพlice mrzle vode

Polnilo:

  • 300 g rabarbare
  • 1โ€“2 pesti sveลพih jagod
  • 1 skodelica navadne bele moke
  • 2 skodelici sladkorja
  • 1 ลพlica koruznega ลกkroba

Priprava:

  1. V skledo presejte moko in vanjo nadrobite maslo. Rumenjaka z metlico stepite skupaj z vodo in postopoma dodajajte meลกanici moke in masla. Dobro zgnetite z rokami, da dobite kompaktno in enotno kepo testa. Zavijte v prozorno folijo in za 30 minut postavite v hladilnik.
  2. Testo razvaljajte, da bo primerne velikosti za okrogel pekaฤ, ki ga premaลพite z maslom ali obloลพite s papirjem za peko. Testo previdno prestavite v pekaฤ in ga neลพno pritisnite ob dno in robove.
  3. Rabarbaro olupite in nareลพite na majhne koลกฤke. Prav tako nareลพite jagode. Sadje razporedite po testu. V skledici zmeลกajte moko, sladkor in koruzni ลกkrob ter enakomerno razporedite po sadju. Pecite v peฤici, predhodno ogreti na 200 stopinj Celzija, pribliลพno 35โ€“40 minut.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI