- Oglas -
Pripravite se na neustavljiv vonj in kontrast okusov! Ta hrustljava pita z rabarbaro in jagodami zdruลพuje rahlo kislo sveลพo rabarbaro z soฤnimi, sladkimi jagodami v popolni harmoniji. Preprosto testo z maslom poskrbi za zlato, puhasto skorjo, ki ob vsakem griลพljaju zadiha โ to je poletna poslastica, ki bo oฤarala tako ljubitelje sadja kot ljubitelje sladkega. Idealna za vroฤe dni, postreลพena z ลพlico hladnega vaniljevega sladoleda ali ohlajena iz peฤice โ uลพitek za vso druลพino!
Testo:
- 140 g hladnega masla
- 240 g navadne bele moke
- 2 rumenjaka
- 4 ลพlice mrzle vode
Polnilo:
- 300 g rabarbare
- 1โ2 pesti sveลพih jagod
- 1 skodelica navadne bele moke
- 2 skodelici sladkorja
- 1 ลพlica koruznega ลกkroba
Priprava:
- V skledo presejte moko in vanjo nadrobite maslo. Rumenjaka z metlico stepite skupaj z vodo in postopoma dodajajte meลกanici moke in masla. Dobro zgnetite z rokami, da dobite kompaktno in enotno kepo testa. Zavijte v prozorno folijo in za 30 minut postavite v hladilnik.
- Testo razvaljajte, da bo primerne velikosti za okrogel pekaฤ, ki ga premaลพite z maslom ali obloลพite s papirjem za peko. Testo previdno prestavite v pekaฤ in ga neลพno pritisnite ob dno in robove.
- Rabarbaro olupite in nareลพite na majhne koลกฤke. Prav tako nareลพite jagode. Sadje razporedite po testu. V skledici zmeลกajte moko, sladkor in koruzni ลกkrob ter enakomerno razporedite po sadju. Pecite v peฤici, predhodno ogreti na 200 stopinj Celzija, pribliลพno 35โ40 minut.
- oglas -