- Oglas -
Testo:
- 140 g hladnega masla
- 240 g navadne bele moke
- 2 rumenjaka
- 4 žlice mrzle vode
Polnilo:
- 300 g rabarbare
- 1–2 pesti svežih jagod
- 1 skodelica navadne bele moke
- 2 skodelici sladkorja
- 1 žlica koruznega škroba
Priprava:
- V skledo presejte moko in vanjo nadrobite maslo. Rumenjaka z metlico stepite skupaj z vodo in postopoma dodajajte mešanici moke in masla. Dobro zgnetite z rokami, da dobite kompaktno in enotno kepo testa. Zavijte v prozorno folijo in za 30 minut postavite v hladilnik.
- Testo razvaljajte, da bo primerne velikosti za okrogel pekač, ki ga premažite z maslom ali obložite s papirjem za peko. Testo previdno prestavite v pekač in ga nežno pritisnite ob dno in robove.
- Rabarbaro olupite in narežite na majhne koščke. Prav tako narežite jagode. Sadje razporedite po testu. V skledici zmešajte moko, sladkor in koruzni škrob ter enakomerno razporedite po sadju. Pecite v pečici, predhodno ogreti na 200 stopinj Celzija, približno 35–40 minut.
- oglas -