DomovZdravi ReceptiKosiloArabska lepinja s tzatzikijem

Arabska lepinja s tzatzikijem

- Oglas -

Sveže pečena arabska lepinja s tzatzikijem, na kateri lahko za še bolj poln okus in super izgled postrežemo tudi poširano jajce.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 kumara
  • 250 g grškega jogurta
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec metinih listov + še nekaj za dekoracijo
  • 4 jajca

Lepinja:

  • 150 g grškega jogurta
  • 150 g polnozrnate moke
  • ščepec mletega koriandra
  • ščepec soli
  • 2 žlici rastlinskega olja

PRIPRAVA

  1. Operite in osušite kumaro in jo na drobno naribajte. Odcedite odvečno tekočino, nato zmešajte kumaro z jogurtom, soljo, črnim poprom in nasekljano meto.
  2. Za lepinjo: pripravite testo Iz jogurta, moke, koriandra in ščepca soli. Testo gnetite tako, da je gladko in se ne lepi na roke. Nato ga razdelite na 4 enake dele in vsakega razvaljajte na velikost palačinke. 
  3. Segrejte ponev in na dno pokapljajte olje, nato specite ‘palačinke’; 2 minuti na vsaki strani.
  4. Zavrite lonec osoljene vode. Z zajemalko v vodi naredite vrtinec, nato vanj vbijte eno jajce. Naj se kuha 4 minute, nato ga vzemite ven. Ponovite še s preostalimi jajci.
  5. Lepinjo postrezite s tzatzikijem in jajci. Lahko dodate še meto, sveže mleti poper in narezano zelenjavo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI