DomovZdravi ReceptiKosiloArabska lepinja s tzatzikijem

Arabska lepinja s tzatzikijem

- Oglas -

Sveลพe peฤena arabska lepinja s tzatzikijem, na kateri lahko za ลกe bolj poln okus in super izgled postreลพemo tudi poลกirano jajce.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 kumara
  • 250 g grลกkega jogurta
  • sol
  • mleti ฤrni poper
  • ลกฤepec metinih listov + ลกe nekaj za dekoracijo
  • 4 jajca

Lepinja:

  • 150ย g grลกkega jogurta
  • 150ย g polnozrnate moke
  • ลกฤepec mletega koriandra
  • ลกฤepec soli
  • 2 ลพlici rastlinskega olja

PRIPRAVA

  1. Operite in osuลกite kumaro in jo na drobno naribajte. Odcedite odveฤno tekoฤino, nato zmeลกajte kumaro z jogurtom, soljo, ฤrnim poprom in nasekljano meto.
  2. Za lepinjo: pripravite testo Iz jogurta, moke, koriandra in ลกฤepca soli. Testo gnetite tako, da je gladko in se ne lepi na roke. Nato ga razdelite na 4 enake dele in vsakega razvaljajte na velikost palaฤinke.ย 
  3. Segrejte ponev in na dno pokapljajte olje, nato specite โ€˜palaฤinkeโ€™; 2 minuti na vsaki strani.
  4. Zavrite lonec osoljene vode. Z zajemalko v vodi naredite vrtinec, nato vanj vbijte eno jajce. Naj se kuha 4 minute, nato ga vzemite ven. Ponovite ลกe s preostalimi jajci.
  5. Lepinjo postrezite s tzatzikijem in jajci. Lahko dodate ลกe meto, sveลพe mleti poper in narezano zelenjavo.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI