- Oglas -
Sveže pečena arabska lepinja s tzatzikijem, na kateri lahko za še bolj poln okus in super izgled postrežemo tudi poširano jajce.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 kumara
- 250 g grškega jogurta
- sol
- mleti črni poper
- ščepec metinih listov + še nekaj za dekoracijo
- 4 jajca
Lepinja:
- 150 g grškega jogurta
- 150 g polnozrnate moke
- ščepec mletega koriandra
- ščepec soli
- 2 žlici rastlinskega olja
PRIPRAVA
- Operite in osušite kumaro in jo na drobno naribajte. Odcedite odvečno tekočino, nato zmešajte kumaro z jogurtom, soljo, črnim poprom in nasekljano meto.
- Za lepinjo: pripravite testo Iz jogurta, moke, koriandra in ščepca soli. Testo gnetite tako, da je gladko in se ne lepi na roke. Nato ga razdelite na 4 enake dele in vsakega razvaljajte na velikost palačinke.
- Segrejte ponev in na dno pokapljajte olje, nato specite ‘palačinke’; 2 minuti na vsaki strani.
- Zavrite lonec osoljene vode. Z zajemalko v vodi naredite vrtinec, nato vanj vbijte eno jajce. Naj se kuha 4 minute, nato ga vzemite ven. Ponovite še s preostalimi jajci.
- Lepinjo postrezite s tzatzikijem in jajci. Lahko dodate še meto, sveže mleti poper in narezano zelenjavo.
- oglas -