- Oglas -
Sveลพe peฤena arabska lepinja s tzatzikijem, na kateri lahko za ลกe bolj poln okus in super izgled postreลพemo tudi poลกirano jajce.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 kumara
- 250 g grลกkega jogurta
- sol
- mleti ฤrni poper
- ลกฤepec metinih listov + ลกe nekaj za dekoracijo
- 4 jajca
Lepinja:
- 150ย g grลกkega jogurta
- 150ย g polnozrnate moke
- ลกฤepec mletega koriandra
- ลกฤepec soli
- 2 ลพlici rastlinskega olja
PRIPRAVA
- Operite in osuลกite kumaro in jo na drobno naribajte. Odcedite odveฤno tekoฤino, nato zmeลกajte kumaro z jogurtom, soljo, ฤrnim poprom in nasekljano meto.
- Za lepinjo: pripravite testo Iz jogurta, moke, koriandra in ลกฤepca soli. Testo gnetite tako, da je gladko in se ne lepi na roke. Nato ga razdelite na 4 enake dele in vsakega razvaljajte na velikost palaฤinke.ย
- Segrejte ponev in na dno pokapljajte olje, nato specite โpalaฤinkeโ; 2 minuti na vsaki strani.
- Zavrite lonec osoljene vode. Z zajemalko v vodi naredite vrtinec, nato vanj vbijte eno jajce. Naj se kuha 4 minute, nato ga vzemite ven. Ponovite ลกe s preostalimi jajci.
- Lepinjo postrezite s tzatzikijem in jajci. Lahko dodate ลกe meto, sveลพe mleti poper in narezano zelenjavo.
- oglas -

